Results 1 to 5 of 5

Thread: New to servers. Need some help...

  1. #1
    Join Date
    Jul 2013
    Beans
    7

    New to servers. Need some help...

    I have a few questions....

    1) I have a desktop computer, I am trying to move it into another room. I have an old netgear wifi adapter. Can I use the adapter with my server?

    2) I am trying to set up webmin, it told me that it was compleated. Now it is giving me this error code...

    The requested URL /10000 was not found on this server.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Metro Boston
    Beans
    11,491
    Distro
    Kubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: New to servers. Need some help...

    To launch webmin point your browser to https://server:10000/ not https://server/10000.
    If you ask for help, please have the courtesy to check for responses and thank the people who helped you.

    Blog · Linode System Administration Guides · Android Apps for Ubuntu Users

  3. #3
    Join Date
    Jul 2013
    Beans
    7

    Re: New to servers. Need some help...

    I was trying to access it through 192.168.0.XX/10000.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2013
    Beans
    7

    Re: New to servers. Need some help...

    Quote Originally Posted by SeijiSensei View Post
    To launch webmin point your browser to https://server:10000/ not https://server/10000.
    Ok, I tried to log in through https://www.jordan-greenwood-server-ubuntu:10000/. It gives me this error.

    Unable to connect







    Firefox can't establish a connection to the server at jordan-greenwood-server-ubuntu.





    The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few
    moments.
    If you are unable to load any pages, check your computer's network
    connection.
    If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
    that Firefox is permitted to access the Web.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Metro Boston
    Beans
    11,491
    Distro
    Kubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: New to servers. Need some help...

    Edit (as root with sudo) the file /etc/webmin/miniserv.conf. Make sure the IP subnet addresses are included in the "allow" directive for any machine you might wish to use.

    Did you read the documentation? In particular, http://doxfer.webmin.com/Webmin/WebminConfiguration?
    If you ask for help, please have the courtesy to check for responses and thank the people who helped you.

    Blog · Linode System Administration Guides · Android Apps for Ubuntu Users

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •