Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Can't launch magnet link in transmission

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    33

    Can't launch magnet link in transmission

    I have ubuntu 13.04 installed and am using firefox. I'm confused why i can't launch transmission as the app of choice. It worked fine on my previous installs. I couldnt find any information on the subject and this is my first time encountering it. I've already reinstalled both firefox and transmission to no avail. When hitting get magnet a box pops up prompting me to choose application. Normally transmission would be listed here. By searching for the application i can't find it. It doesn't show any applications to choose just files.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2012
    Beans
    14

    Re: Can't launch magnet link in transmission

    I am having the exact same problem with a new install (New HD) of 12.04. Previously it worked fine on the same computer. I did install Deluge and that works on some sites but not all. Looking forward to help as I was just getting ready to post same issue.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    3rd Rock from the Sun
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Can't launch magnet link in transmission

    Quote Originally Posted by Heinzelmannchen View Post
    ...
    When hitting get magnet a box pops up prompting me to choose application. Normally transmission would be listed here. By searching for the application i can't find it. It doesn't show any applications to choose just files.
    In the 'box that pops up' choose /usr/share/applications/transmission. You may have to select it manually. Tell us if that helps.
    "Evolution is Nature's way of issuing upgrades."


  4. #4
    Join Date
    Sep 2012
    Beans
    14

    Re: Can't launch magnet link in transmission

    Heinzelmannchen, I am the person who posted he had the same problem and here's hpw I fixed it, at least it worked for me.

    In Firefox click Edit then Preferences, go to Magnet and click on Use Other click on File System then "usr" then "bin" and find Transmission or Transmission-gtr. You can then set Transmission as default.

    Hope it works for you as well.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    33

    Re: Can't launch magnet link in transmission

    Quote Originally Posted by fantab View Post
    In the 'box that pops up' choose /usr/share/applications/transmission. You may have to select it manually. Tell us if that helps.
    clicked transmission-gtk.desktop and nothing happens


    Quote Originally Posted by royph View Post
    Heinzelmannchen, I am the person who posted he had the same problem and here's hpw I fixed it, at least it worked for me.

    In Firefox click Edit then Preferences, go to Magnet and click on Use Other click on File System then "usr" then "bin" and find Transmission or Transmission-gtr. You can then set Transmission as default.

    Hope it works for you as well.
    Followed this and i only see transmission gtk not gtr. I don't know if that's the problem.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    33

    Re: Can't launch magnet link in transmission

    I've also tried the following unsuccessfully. I don't know what it is i am missing...


    * Type about:config into the address bar and press Enter.
    * Right-click -> New -> Boolean -> Name: network.protocol-handler.external.magnet -> Value -> true
    * Right-click -> New -> String -> Name: network.protocol-handler.app.magnet -> Value -> /usr/bin/transmission
    * Ensure network.protocol-handler.expose-all is set to true

  7. #7
    Join Date
    Aug 2013
    Beans
    1

    Re: Can't launch magnet link in transmission

    Worked a treat for me thanks royph

  8. #8
    Join Date
    Aug 2011
    Beans
    3

    Re: Can't launch magnet link in transmission

    Thank you so much ! Finally the solution, it really worked for me.

  9. #9
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    101

    Re: Can't launch magnet link in transmission

    A work-around (not a solution) is to drag magnet links from your browser window into an open transmission window.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2014
    Beans
    1

    Re: Can't launch magnet link in transmission

    This helped me ... Thanks!

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •