Results 1 to 7 of 7

Thread: 12.04 Bootup issues.

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    May 2013
    Beans
    4

    12.04 Bootup issues.

    I'm having some issues with the boot speed on my Ubuntu 12.04 LTS laptop. It seems like the hard disk takes forever to mount. I am running Ubuntu on a 5400RPM hard disk, however I don't think it should be running this slow, otherwise I might consider a new hard disk or perhaps a solid-state drive.

    - Windows 7 is booting faster than Ubuntu (That really hurts my confidence).


    I have logged two sections in dmesg where it seems to be time consuming:


    [ 3.776769] EXT4-fs (sda6): recovery complete [ 3.787553] EXT4-fs (sda6): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null) [ 39.364978] Adding 6066172k swap on /dev/sda5. Priority:-1 extents:1 across:6066172k [ 39.368880] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready [ 39.391646] udevd[352]: starting version 175`

    [ 49.631654] audit_printk_skb: 37 callbacks suppressed [ 49.631659] type=1400 audit(1368533401.600:24): apparmor="DENIED" operation="capable" parent=1 profile="/usr/sbin/cupsd" pid=1041 comm="cupsd" pid=1041 comm="cupsd" capability=36 capname="block_suspend" [ 63.368554] cfg80211: Found new beacon on frequency: 2467 MHz (Ch 12) on phy0


    If anyone are able to give me any support that would be much appreciated.

    Best Regards.
    Last edited by codemaniac; May 14th, 2013 at 01:57 PM. Reason: removed formatting

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •