Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Intel HD4000 video

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Toronto, Canada
    Beans
    629
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Intel HD4000 video

    Has anyone tried installing Ringtail on a machine with Intel HD4000 graphics. I haven't been able to use the last two releases on my machine and get a desktop without annoying workarounds. Hopefull the issue has been solved so I can can back to using Ubuntu!

  2. #2
    Join Date
    May 2008
    Beans
    41

    Re: Intel HD4000 video

    i dunno if it is the same problem.
    but i get this when starting ubuntu 13.04 on my intel i3 3220 on a h67 motherboard.

    DSC_0054.jpg

    ps debian wheezy works fine with the 3.2 kernel but if i compile the 3.8/3.9 series the same thing happens so i think it is a kernel bug ?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    0:0:0:0:0:0:0:1
    Beans
    4,722
    Distro
    Xubuntu

    Re: Intel HD4000 video

    Quote Originally Posted by Gompa View Post
    i dunno if it is the same problem.
    but i get this when starting ubuntu 13.04 on my intel i3 3220 on a h67 motherboard.

    DSC_0054.jpg

    ps debian wheezy works fine with the 3.2 kernel but if i compile the 3.8/3.9 series the same thing happens so i think it is a kernel bug ?
    that looks like what happened to me on super mario bros 3 (nes game) from time to time and i had to blow the cartridge
    that said can you get to a tty to make a xorg.conf file (i would use nano)?
    /etc/X11/xorg.conf
    Code:
    Section "Device"
       Identifier  "Intel Graphics"
       Driver      "intel"
       Option      "AccelMethod"  "uxa"
    EndSection
    this will revert a thing that is supposed to be a major improvement for intel gpus
    if it fails just delete the file

    iirc raring uses sna and quantal uses uxa by default
    so this probably will not work, but worth a try
    Last edited by pqwoerituytrueiwoq; April 10th, 2013 at 08:43 PM.
    Laptop: ASUS A54C-NB91 (Storage: WD3200BEKT + MKNSSDCR60GB-DX); Desktop: Custom Build - Images included; rPi Server
    Putting your Networked Printer's scanner software to shame PHP Scanner Server
    I frequently edit my post when I have the last post

  4. #4
    Join Date
    Jun 2011
    Beans
    412
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Intel HD4000 video

    Quote Originally Posted by pqwoerituytrueiwoq View Post
    that looks like what happened to me on super mario bros 3 (nes game) from time to time and i had to blow the cartridge
    that said can you get to a tty to make a xorg.conf file (i would use nano)?
    /etc/X11/xorg.conf
    Code:
    Section "Device"
       Identifier  "Intel Graphics"
       Driver      "intel"
       Option      "AccelMethod"  "uxa"
    EndSection
    this will revert a thing that is supposed to be a major improvement for intel gpus
    if it fails just delete the file

    iirc raring uses sna and quantal uses uxa by default
    so this probably will not work, but worth a try
    Thanks for your comments - so it seems there is a problem with Ubuntu's graphic stack as in Debian wheezy "SNA" for Intel GPU's isn't the default setting - "UXA" get used and kernel is 3.2.XX, mesa 8.0.5. Most of this is identical to Ubuntu Precise 12.04.2 (without LTSEnablementStack) - the real LTS (kernel 3.2.XX and mesa 8.0.5). So only neweer kernels and graphic stacks must be tested.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Beans
    12
    Distro
    Gutsy Gibbon Testing

    Re: Intel HD4000 video

    No problems here on a Lenovo Thinkpad L430. Only thing that doesn't work for me is brightness keys regression https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...r/+bug/1156477

    Why not try booting and testing from a usb stick?

  6. #6
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Toronto, Canada
    Beans
    629
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Intel HD4000 video

    Chrisle: The weird thing is that the live version always worked for me. This failure to load the desktop only happened after installing on the hard drive.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2005
    Beans
    12
    Distro
    Gutsy Gibbon Testing

    Re: Intel HD4000 video

    Are you sure you don't have nvidia or amd plus intel graphics card installed?

    Do you have reported this bug?

    Are you using the latest bios for your Dell maybe a bios issue?

  8. #8
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SW Forida
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: Intel HD4000 video

    It must work for some, but he uses some of the very newest drivers.

    Linux 3.2 To 3.8 Kernels With Intel Ivy Bridge Graphics Jan 2013 with 13.04
    http://www.phoronix.com/scan.php?pag...nux32_38&num=1
    For more info on UEFI boot install & repair - Regularly Updated :
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to change to [Solved] when/if answered completely.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2011
    Beans
    412
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Intel HD4000 video

    Quote Originally Posted by oldfred View Post
    It must work for some, but he uses some of the very newest drivers.

    Linux 3.2 To 3.8 Kernels With Intel Ivy Bridge Graphics Jan 2013 with 13.04
    http://www.phoronix.com/scan.php?pag...nux32_38&num=1
    That's the missing part - he was using for the published benchmark Mesa 9.1-devel (mesa git trunk) and maybe this is helpful (http://communities.intel.com/thread/34221).

  10. #10
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Port Washington WI. USA
    Beans
    9
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Intel HD4000 video

    It's been workin for me lately
    I was getting some low graphics boots but after a reboot it would be OK
    a message would pop up that there was a problem detected after logging on
    I choose the "not sure" option on the bug report (cause I'm an idiot)
    it came back with a sudgestion to upgrade 4 packages which i did in synaptic (I don't remember which ones)
    and we're all happy and stable now
    I got a lenovo thinkpad 230 w/o the centrino wireless

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •