Results 1 to 5 of 5

Thread: genisoimage -dvd-video making incorrect image

  1. #1
    Join Date
    Mar 2013
    Beans
    4

    genisoimage -dvd-video making incorrect image

    Hi all,

    I followed http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=120186

    The author specifies that VIDEO_TS must be in an lower sector than AUDIO_TS when viewed with isoinfo. He also specifies that AUDIO_TS must be present for a dvd to play in all commercial players.

    I have VIDEO_TS and AUDIO_TS in a directory called dvd_dir. (This dvd has no menu,btw).

    I run mkisofs -dvd-video -o ./dvd.img ./dvd_dir/

    but,

    Code:
    ~/dvdtest$ isoinfo -i dvd.img -l
    
    Directory listing of /
    d---------   0    0    0            2048 Mar 25 2013 [    276 02]  . 
    d---------   0    0    0            2048 Mar 26 2013 [    276 02]  .. 
    d---------   0    0    0            2048 Mar 25 2013 [    277 02]  AUDIO_TS 
    d---------   0    0    0            2048 Mar 25 2013 [    278 02]  VIDEO_TS 
    
    
    Directory listing of /AUDIO_TS/
    d---------   0    0    0            2048 Mar 25 2013 [    277 02]  . 
    d---------   0    0    0            2048 Mar 25 2013 [    276 02]  .. 
    
    
    Directory listing of /VIDEO_TS/
    d---------   0    0    0            2048 Mar 25 2013 [    278 02]  . 
    d---------   0    0    0            2048 Mar 25 2013 [    276 02]  .. 
    ----------   0    0    0            6144 Mar 25 2013 [    282 00]  VIDEO_TS.BUP;1 
    ----------   0    0    0            6144 Mar 25 2013 [    279 00]  VIDEO_TS.IFO;1 
    ----------   0    0    0           75776 Mar 25 2013 [1470553 00]  VTS_01_0.BUP;1 
    ----------   0    0    0           75776 Mar 25 2013 [    285 00]  VTS_01_0.IFO;1 
    ----------   0    0    0      1073709056 Mar 25 2013 [    322 00]  VTS_01_1.VOB;1 
    ----------   0    0    0      1073709056 Mar 25 2013 [ 524594 00]  VTS_01_2.VOB;1 
    ----------   0    0    0       863614976 Mar 25 2013 [1048866 00]  VTS_01_3.VOB;1
    As you can see, VIDEO_TS is at sector 278, and AUDIO_TS is at 277. I can open the image using Movie Player and it works as expected, but when I go to burn it as an image with Brasero, it complains that this isn't a valid dvd image.

    genisoimage is version 1.1.10 and I am running ubuntu 10.04

    Is Brasero choking because of what isoinfo reveals? Or is there something else wrong?

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Location
    uk
    Beans
    9,374
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: genisoimage -dvd-video making incorrect image

    Hi

    Did you author the dvd before creating the ISO ?

    I don't know if this will be the issue or not but...

    ... my steps in the past have been to

    1. Transcode using ffmpeg (if required).
    2. Use dvd-author to author the DVD.
    3. Use mkisofs to create the ISO image.
    4. Use growisofs to burn to a DVD.

    This has always worked for me.

    Kind regards
    If you believe everything you read, you better not read. ~ Japanese Proverb

    If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed. - Mark Twain

    Thinking about becoming an Ubuntu Member?

  3. #3
    Join Date
    Mar 2013
    Beans
    4

    Re: genisoimage -dvd-video making incorrect image

    Yes I authored the DVD. That's how AUDIO_TS and VIDEO_TS were created! I used dvdauthor with an xml file that looked like this:

    Code:
    <dvdauthor dest="./dvd_dir">
     <vmgm/>
     <titleset>
      <titles>
       <pgc>
        <vob file="./dvd.vob" chapters="0:0:0, 0:2:41, 0:17:55, 0:22:55, 0:26:6, 0:40:42, 0:45:28," pause="3"/>
        <post> call vmgm menu entry title ; </post>
       </pgc>
      </titles>
     </titleset>
    </dvdauthor>
    and the command dvdauthor -x dvd.xml -o test (but the -o doesn't seems to make any difference, i guess the xml file overrides it)
    I created the vob with ffmpeg using the "-target ntsc-dvd" switch

    At all stages prior to burning, the file, directory, and then image all play in Movie Player as a DVD.

    growisofs is currently burning the image. It hasn't thrown any errors, so I'll report back about the resulting dvd.

    Thanks

  4. #4
    Join Date
    Mar 2013
    Beans
    4

    Re: genisoimage -dvd-video making incorrect image

    growisofs burned the DVD and it played in an old DVD player, so it must have been an issue with Brasero.

    Thanks!

  5. #5
    Join Date
    May 2010
    Location
    uk
    Beans
    9,374
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: genisoimage -dvd-video making incorrect image

    Hi

    Quote Originally Posted by Elbiot View Post
    growisofs burned the DVD and it played in an old DVD player, so it must have been an issue with Brasero.

    Thanks!
    Excellent. I'm glad it worked for you.

    I have had bad copies in the past when i have authored the DVD incorrectly and that is why i mentioned it.

    It's very easy to script the entire transcoding, authoring and burning process using these command line tools.

    You may want to consider doing something similar. Just a though.

    Kind regards
    If you believe everything you read, you better not read. ~ Japanese Proverb

    If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed. - Mark Twain

    Thinking about becoming an Ubuntu Member?

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •