Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: Installation fail

  1. #11
    Join Date
    Jan 2013
    Beans
    23

    Re: Installation fail

    Quote Originally Posted by ventrical View Post
    My next questions are:

    1. Is it a zsynced iso or a daily raw image that you are using?
    2. is it 64bit or 32 bit iso?
    3. I assume VGA pallete snoop is off in BIOS?


    I have 3 radeon systems and I have seen what you have described. I doubt you can get to terminal from where you are at.

    if you are using 64bit iso then try 32bit , or , if you are using 32bit (and your system is 64bit capable) then try 64bit iso.
    1. Raw iso from here:http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/20130301/
    2.its a 64bit computer so im using the 64bit version my 12.04 is on amd64.iso so thats what im using for 13.04
    3. I do not belive i have that option in bios about the only option have is to enable amd64 virtualazion which i have enabled where would i find this vga option?

    one extra detail: my computer didnt come pre installed with windows 8 so no secure boot or anything just good old bios so that isnt causing issues either

  2. #12
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    8,338
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Installation fail

    Quote Originally Posted by Bradley129 View Post
    1. Raw iso from here:http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/20130301/
    2.its a 64bit computer so im using the 64bit version my 12.04 is on amd64.iso so thats what im using for 13.04
    3. I do not belive i have that option in bios about the only option have is to enable amd64 virtualazion which i have enabled where would i find this vga option?

    one extra detail: my computer didnt come pre installed with windows 8 so no secure boot or anything just good old bios so that isnt causing issues either
    I am zsyncing that 64bit iso right now to see if I can replicate your symptooms on my AMD opteron dual core.

    I'll be back.

    i am assuming it is usual bugs. There have been a lot of users who had probs with 64bit.
    This is Convergence
    Ubuntu Development Version Testing Blog Remarks
    Running 16.04 on Mobo: MSI model: B85-G41 PC Mate(MS-7850) v: 1.0

  3. #13
    Join Date
    Jan 2013
    Beans
    23

    Re: Installation fail

    Quote Originally Posted by ventrical View Post
    I am zsyncing that 64bit iso right now to see if I can replicate your symptooms on my AMD opteron dual core.

    I'll be back.

    i am assuming it is usual bugs. There have been a lot of users who had probs with 64bit.
    Ahh i cant thank you ehnough this is one of the best forums around allways helpfull answers and no fussing about whoes a noob . Its like the old fascinate community on xda everybody knows everybody and were all freinds

  4. #14
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    8,338
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Installation fail

    I just zsynced the daily amd64bit and it works just great on:

    Code:
    ubuntu@ubuntu:~$ lspci
    00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RS690 Host Bridge
    00:02.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RS690 PCI to PCI Bridge (PCI Express Graphics Port 0)
    00:07.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RS690 PCI to PCI Bridge (PCI Express Port 3)
    00:12.0 SATA controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 Non-Raid-5 SATA
    00:13.0 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 USB (OHCI0)
    00:13.1 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 USB (OHCI1)
    00:13.2 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 USB (OHCI2)
    00:13.3 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 USB (OHCI3)
    00:13.4 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 USB (OHCI4)
    00:13.5 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 USB Controller (EHCI)
    00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SBx00 SMBus Controller (rev 14)
    00:14.1 IDE interface: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 IDE
    00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SBx00 Azalia (Intel HDA)
    00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 PCI to LPC Bridge
    00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SBx00 PCI to PCI Bridge
    00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
    00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
    00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
    00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
    01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GT218 [GeForce G210] (rev a2)
    01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation High Definition Audio Controller (rev a1)
    02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 01)
    03:06.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT86C100A [Rhine] (rev 06)
    ubuntu@ubuntu:~$
    and now I will try my ATi graphics card.

    Works great with nvidia.

    Be back.
    This is Convergence
    Ubuntu Development Version Testing Blog Remarks
    Running 16.04 on Mobo: MSI model: B85-G41 PC Mate(MS-7850) v: 1.0

  5. #15
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    8,338
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Installation fail

    I was able to boot with the daily-live session. ( I am typing from there now). The Ati drivers seem to be in really bad shape for 64bit - but 32bit works great.

    Try:

    32bit iso

    or

    re-burn your USB stick with 'Discard on shutdown..' options if you are using Startup Disk Creator.

    or

    wai until they get this thing fixed. I think it had to do with a Gnome-Daemon-Setting, but could be much more.

    Code:
    ubuntu@ubuntu:~$ lspci
    00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RS690 Host Bridge
    00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RS690 PCI to PCI Bridge (Internal gfx)
    00:07.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RS690 PCI to PCI Bridge (PCI Express Port 3)
    00:12.0 SATA controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 Non-Raid-5 SATA
    00:13.0 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 USB (OHCI0)
    00:13.1 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 USB (OHCI1)
    00:13.2 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 USB (OHCI2)
    00:13.3 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 USB (OHCI3)
    00:13.4 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 USB (OHCI4)
    00:13.5 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 USB Controller (EHCI)
    00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SBx00 SMBus Controller (rev 14)
    00:14.1 IDE interface: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 IDE
    00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SBx00 Azalia (Intel HDA)
    00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB600 PCI to LPC Bridge
    00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SBx00 PCI to PCI Bridge
    00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
    00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
    00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
    00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
    01:05.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RS690 [Radeon X1200 Series]
    02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 01)
    03:06.0 Ethernet cont
    ubuntu@ubuntu:~$ uname -a
    Linux ubuntu 3.8.0-9-generic #18-Ubuntu SMP Thu Feb 28 17:02:06 UTC 2013 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
    ubuntu@ubuntu:~$


    But I zsynced that just an hour ago ..
    Last edited by ventrical; March 4th, 2013 at 07:28 PM.
    This is Convergence
    Ubuntu Development Version Testing Blog Remarks
    Running 16.04 on Mobo: MSI model: B85-G41 PC Mate(MS-7850) v: 1.0

  6. #16
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    8,338
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Installation fail

    ok.. back to normal here

    On the Ati bootup with raring-desktop-amd64.iso daily the Ubuntu logo started to jump around, almost as if it was like the old Windows XP screensaver (I kid you not!!). There was also some major flickering during the Plymouth routine. Unity presented a distorted background on the dash but I was still able to work through it. Cariboo907 started a thread on this a while back , about the AMD processors AND 64bit Ubuntu. Looks like it is still really touchy.
    This is Convergence
    Ubuntu Development Version Testing Blog Remarks
    Running 16.04 on Mobo: MSI model: B85-G41 PC Mate(MS-7850) v: 1.0

  7. #17
    Join Date
    Jan 2013
    Beans
    23

    Re: Installation fail

    Ahh I'll guees I'll wait till the issues are fixed they should be by the official release around next month huh?

  8. #18
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    8,338
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Installation fail

    With Mir, Wayland and compiz .. anything is possible !
    This is Convergence
    Ubuntu Development Version Testing Blog Remarks
    Running 16.04 on Mobo: MSI model: B85-G41 PC Mate(MS-7850) v: 1.0

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •