Results 1 to 10 of 26

Thread: "Gave up waiting for root device"

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2013
    Beans
    16

    Talking "Gave up waiting for root device"

    I'm trying to get an old server to run Kubuntu at the moment, an Acer Altos G510. Dual Xeon SL6VN processors, booting off of a Fujitsu Limited 73Gb SCSI-Ultra320 15k drive through an onboard LSI controller.

    I can't get it to boot without it going into the BusyBox and saying the following:

    Gave up waiting for root device. Common problems:
    ...
    ...
    ALERT! dev/disk/by-uuid/<string> does not exist. Dropping to a shell!

    I see that this has been asked before, but nothing I've found talks about what to do with a SCSI drive, nor can I understand a lot of people saying "go here and add this and it will work". I'm brand new to Ubuntu and Linux.
    I'm trying to install Kubuntu 12.10 using an IDE HDD formatted into a 2GB FAT partition, loaded with PenDriveLinux. Installation works fine, but it won't boot off of the main SCSI drive.

    Any ideas? I've gotta say, that the curve for getting into Linux is like a brick wall... I have no problem with that myself; I love this stuff, but for the average every-day computer user, it has to be seriously daunting to even get Ubuntu installed.
    Last edited by TheAdmiralty; March 2nd, 2013 at 01:07 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •