Results 1 to 5 of 5

Thread: Partition sector doesn't have the endmark 0xAA55

  1. #1
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    10

    Partition sector doesn't have the endmark 0xAA55

    In gparted disk is showing unallocated.
    in testdisk Partition sector doesn't have the endmark 0xAA55 and my partition is correct in drive
    and bootinfoscript result overlaps in partition
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SW Forida
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: Partition sector doesn't have the endmark 0xAA55

    Bootscript is not really showing any MBR at all. MBR is boot code & partition table and it looks like random data which bootscript is trying to report as a partition table.

    If test disk can restore a partition table that would be a good choice, but you will still have to reinstall a boot loader.
    For more info on UEFI boot install & repair - Regularly Updated :
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to change to [Solved] when/if answered completely.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    10

    Re: Partition sector doesn't have the endmark 0xAA55

    how to re-install boot loader.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SW Forida
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: Partition sector doesn't have the endmark 0xAA55

    You need to restore a valid partition table first and have Ubuntu installed so it can find the rest of grub.
    If just Windows it only looks at partition table for boot flag, but again you have to have valid partition table first.

    How to restore the Ubuntu/XP/Vista/7 bootloader
    https://help.ubuntu.com/community/Re...ta/7Bootloader
    https://help.ubuntu.com/community/Gr..._Broken_System
    Reinstall grub2 - Short version & full chroot version
    https://help.ubuntu.com/community/Grub2#Reinstalling GRUB2


    Boot Repair -Also handles LVM, GPT, separate /boot and UEFI dual boot.:
    https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair
    For more info on UEFI boot install & repair - Regularly Updated :
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to change to [Solved] when/if answered completely.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    10

    Re: Partition sector doesn't have the endmark 0xAA55

    i got my linux back.. i restore my linux partition and re-install grub. after reboot everthing k. thanks a lot...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •