Results 1 to 2 of 2

Thread: Installation seems to hang up

  1. #1
    Join Date
    Jan 2013
    Beans
    12

    Installation seems to hang up

    I have installed Ubuntu server and desktop on a few older PCs and now would like to install 12.04 desktop on my main PC. The problem is, the CD boots, I see the screen with the keyboard and person at the bottom. Then the screen goes to black with a single blinking underscore, like I'm at a console, only mid-screen. After a minute or two my speakers play a sound like a ding, but the screen does not change. I've waited over 10 minutes with no further results. I've tried typing, but the underscore does not move.

    I wonder if it stems from having a PCIxpress video card installed. Unfortunately my onboard video only has a VGA plug and I can't seem to find a DVI to VGA converter in my house. A check of the BIOS and there isn't a way to disable my onboard graphics, just list my card as primary. However, I'm not totally sure this is the problem as the initial install screen does show up. Any ideas as to what's wrong?

    CPU - Intel - i5-2500k 3.30GHz
    RAM - 16 GB
    Motherboard - AsRock Fatal1ty z68 Gen3
    Video - Nvidia GTX 560 Ti

  2. #2
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    In here watching you!
    Beans
    Hidden!

    Re: Installation seems to hang up

    Try booting using nomodeset, see here.
    Use whatever OS or desktop works for you. Dual boot or use VMs if you want. Backup your computer regularly, and definitely before upgrading, partitioning, or installing an OS.

    No support requests by PM please.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •