Page 4 of 11 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 109

Thread: No wireless after 12.10 installation

  1. #31
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    22,992
    Distro
    Ubuntu 16.10 Yakkety Yak

    Re: No wireless after 12.10 installation

    root@RyanYoga:/home/ryan/Desktop/compat-drivers-2012-12-04# modprobe rtl8723ae
    root@RyanYoga:/home/ryan/Desktop/compat-drivers-2012-12-04#
    Loaded perfectly this time! Is your wireless working? Did you do the firmware part?
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D.

  2. #32
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    34

    Re: No wireless after 12.10 installation

    I know! This is what happens every time I retry!
    Appears to have worked, no wireless connection message, no found ssid's, nada.


    Retrying firmware once again with wired conn.

  3. #33
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    34

    Re: No wireless after 12.10 installation

    Reloaded the firmware

    on iwconfig there is NO listing for lwan0. there is only lo and eth0 - "no wireless extensions"

    that is after modprobe -r and then modprobe

  4. #34
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    22,992
    Distro
    Ubuntu 16.10 Yakkety Yak

    Re: No wireless after 12.10 installation

    Any interesting messages here?
    Code:
    dmesg | grep rtl
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D.

  5. #35
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    34

    Re: No wireless after 12.10 installation

    if by interesting you mean nothing at all, just blank, then yes!

  6. #36
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    22,992
    Distro
    Ubuntu 16.10 Yakkety Yak

    Re: No wireless after 12.10 installation

    It certainly ought to show the result of loading the module; how about now?
    Code:
    sudo modprobe rtl8723ae
    dmesg | grep rtl
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D.

  7. #37
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    34

    Re: No wireless after 12.10 installation

    both return an empty result.
    should i remove everything and do it all over again? did that a few times already, always ends up here.

  8. #38
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    22,992
    Distro
    Ubuntu 16.10 Yakkety Yak

    Re: No wireless after 12.10 installation

    Quote Originally Posted by karnival8 View Post
    both return an empty result.
    should i remove everything and do it all over again? did that a few times already, always ends up here.
    No. You built it perfectly before and there is no reason to rebuild it ... perfectly ... again. Let's troubleshoot:
    Code:
    lspci -nn | grep 0280
    rfkill list all
    lsmod | grep rtl
    dmesg | grep -i rtl
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D.

  9. #39
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    34

    Re: No wireless after 12.10 installation

    the sad results:

    Code:
    ryan@RyansYoga:~$ lspci -nn | grep 0280
    ryan@RyansYoga:~$ rfkill list all
    0: ideapad_wlan: Wireless LAN
    	Soft blocked: no
    	Hard blocked: no
    1: ideapad_bluetooth: Bluetooth
    	Soft blocked: yes
    	Hard blocked: no
    ryan@RyansYoga:~$ lsmod | grep rtl
    rtl8723ae              80935  0 
    rtlwifi                64892  1 rtl8723ae
    mac80211              508150  1 rtlwifi
    cfg80211              440554  2 rtlwifi,mac80211
    compat                 14557  4 rtl8723ae,rtlwifi,mac80211,cfg80211
    ryan@RyansYoga:~$ dmesg | grep -i rtl
    ryan@RyansYoga:~$ ^C
    ryan@RyansYoga:~$

  10. #40
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    22,992
    Distro
    Ubuntu 16.10 Yakkety Yak

    Re: No wireless after 12.10 installation

    ryan@RyansYoga:~$ lspci -nn | grep 0280
    ryan@RyansYoga:~$
    Whaaaa...?? That suggests you have NO PCI wireless device! Let's dig deeper:
    Code:
    lspci -nn
    lsusb
    This, however, suggests maybe you do:
    0: ideapad_wlan: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
    1: ideapad_bluetooth: Bluetooth
    Soft blocked: yes
    Hard blocked: no
    Weird.
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D.

Page 4 of 11 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •