Results 1 to 3 of 3

Thread: Help with mupen64!!

  1. #1
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    15

    Angry Help with mupen64!!

    I have looked around and found nobody anywhere experiencing the problem I have. I have installed mupen64 successfully, but when I open a rom and it loads and click play the resulting dialogue box to select the Ucodes is completely unresponsive. I can't change the bullet points so the rom I am loading always fails. The only button that works for me is the OK button. Any idea why this could be happening and what could be done to fix it? Thanks, for your time. Also it should be noted I am still a noob when it comes to all things linux ^^

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Oregon
    Beans
    904

    Re: Help with mupen64!!

    Are you using the original Mupen64 or Mupen64plus? The original one hasn't been updated in 7 years, so you want to make sure you're using the plus version: http://code.google.com/p/mupen64plus/ (it might be in Software Center, but I can't check right now. Worth looking first though)
    Arch x86_64 User / Windows 7 x64 Dual Boot | Nvidia Geforce GT 430 | AMD Phenom II X4 925 (2.8 Ghz, Quad Core) | 6 GB DDR2 RAM | 500 GB HD

  3. #3
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    United States
    Beans
    103
    Distro
    Kubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Help with mupen64!!

    I can vouch for the Plus version being in the software center, because I use it a lot. ^^ It doesn't have a GUI, though, so it leaves a lot of configuring to be done in text editors, and you'll need to create custom launchers for individual games too. Worth it compared to putting up with Wine's astrocious stuttering problems with Pulse on Project64, though.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •