Results 1 to 8 of 8

Thread: Audio: There is none

  1. #1
    Join Date
    Oct 2012
    Beans
    13

    Audio: There is none

    No audio via the green socket at the back. Tried the front one and that too is not responding. So microphone not working.

    Any ideas on how to get it to work?
    Last edited by Notasoddingclue; October 13th, 2012 at 11:20 PM.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    0:0:0:0:0:0:0:1
    Beans
    4,697
    Distro
    Xubuntu

    Re: Audio: There is none

    what do these commands give you?
    Code:
    lspci | grep Audio
    Code:
    aplay -l
    Laptop: ASUS A54C-NB91 (Storage: WD3200BEKT + MKNSSDCR60GB-DX); Desktop: Custom Build - Images included; rPi Server
    Putting your Networked Printer's scanner software to shame PHP Scanner Server
    I frequently edit my post when I have the last post

  3. #3
    Join Date
    Oct 2012
    Beans
    13

    Re: Audio: There is none

    In terminal, nothing. Aplay -1 is not recognised. I downloaded Gnome alsa mixer and the microphone works from the front but not through the built in audio. Audio comes through the front but not on Skype. From the rear it does nothing at all.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    0:0:0:0:0:0:0:1
    Beans
    4,697
    Distro
    Xubuntu

    Re: Audio: There is none

    it is case sensitive and that is a L not a one
    Laptop: ASUS A54C-NB91 (Storage: WD3200BEKT + MKNSSDCR60GB-DX); Desktop: Custom Build - Images included; rPi Server
    Putting your Networked Printer's scanner software to shame PHP Scanner Server
    I frequently edit my post when I have the last post

  5. #5
    Join Date
    Oct 2012
    Beans
    13

    Re: Audio: There is none

    Ahhh. My bad.

    I get this:

    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC888 Analog [ALC888 Analog]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC888 Digital [ALC888 Digital]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0

  6. #6
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    0:0:0:0:0:0:0:1
    Beans
    4,697
    Distro
    Xubuntu

    Re: Audio: There is none

    and the other command i posted...
    BTW that is a pipe (shift+backslash) not a L or a one
    Laptop: ASUS A54C-NB91 (Storage: WD3200BEKT + MKNSSDCR60GB-DX); Desktop: Custom Build - Images included; rPi Server
    Putting your Networked Printer's scanner software to shame PHP Scanner Server
    I frequently edit my post when I have the last post

  7. #7
    Join Date
    Oct 2012
    Beans
    13

    Re: Audio: There is none

    I get nothing from it. It just returns back to prompt.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2012
    Beans
    110

    Re: Audio: There is none

    i remember fixing it like this..........

    startup applications...
    add....
    in command box type in "/usr/bin/pulseaudio"
    reboot and all good

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •