Page 52 of 83 FirstFirst ... 242505152535462 ... LastLast
Results 511 to 520 of 828

Thread: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

  1. #511
    Join Date
    Jun 2006
    Beans
    64

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    Quote Originally Posted by kevdog View Post
    Can someone post a snippet from their conkyrc file to show me how to used a fixed font? Although this is a can of worms how do I find a list of fixed fonts to use -- Im looking for a nice one!!
    use_xft yes
    xftfont Bitstream Vera Sans Mono:size=8

  2. #512
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Denver, CO
    Beans
    7,722
    Distro
    Ubuntu Mate 16.04 Xenial Xerus

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    This script still doesnt work for me:

    #!/bin/bash
    sleep 10 && conky;

    I did exactly the above, changed permissions to 755, added the script to the Sessions menu.

    Now when I reboot I get nothing coming up.
    sudo ps -ef | grep conky
    doesnt show any process running.

    Before with just conky in the sessions menu, I would at least get conky up for a brief second before being replaced by the background.

    Any other suggestions?

  3. #513
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Maidenhead, England
    Beans
    2
    Distro
    Ubuntu 6.06

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    Quote Originally Posted by a5benwillis View Post
    Has anyone gotten this weather script to work?
    Hi,
    Can't see your script. Maybe the following script(tweather.sh) will help.
    It was originally used in Torsmo but works fine in my Conky. (Thanks to the Puppy Linux forum)
    P.S I don't know much about how it works

    #!/bin/bash

    # This script receives two parameters
    # LOCATION : is the LOCATION name in weather.yahoo.com without the .html
    # SCALE: can be "C" or "F" the default is "F"

    LOCATION="$1"
    SCALE="$2"
    WEATHER_FILE=/tmp/weather${LOCATION}.txt

    if [ ! -e $WEATHER_FILE ] ; then
    ELAPSED_TIME=601
    else
    # Only execute the script every 10 minutes
    CURRENT_TIME=`date -u +%s`
    PREV_TIME=`date -r $WEATHER_FILE +%s`
    ELAPSED_TIME=`expr $CURRENT_TIME - $PREV_TIME`
    fi


    if [ $ELAPSED_TIME -gt 600 ] ; then
    if [ "${SCALE}" == "C" ] ; then
    wget http://weather.yahoo.com/forecast/${LOCATION}_c.html?force_units=1 \
    -O $WEATHER_FILE
    else
    SCALE="F"
    wget http://weather.yahoo.com/forecast/${LOCATION}.html?force_units=1 \
    -O $WEATHER_FILE
    fi
    fi

    awk '/<div id="forecast-temperature">/,/&deg;</' $WEATHER_FILE | \
    grep "&deg" | \
    sed -e 's/.\+>\([0-9]\+\)&deg.\+/\1/' > /tmp/tmp$$

    echo `cat /tmp/tmp$$` " ${SCALE}"

    rm /tmp/tmp$$

    #These are to extract more
    #awk '/More Current/,/Local/' $WEATHER_FILE | tr -d "\n" > tmp.txt
    # cat tmp.txt | cut -d">" -f17
    # cat tmp.txt | cut -d">" -f20
    # cat tmp.txt | cut -d">" -f27
    # cat tmp.txt | cut -d">" -f32
    ################################################## ###### end of script

    and this is the line from my .conkyrc

    ${color}Maidenhead: ${color green}${execi 1800 /root/tweather.sh UKXX0090 C }

    to find your towns code go to http://weather.yahoo.com find your town and then look in the url and you will see its code. Swap that for mine. (UKXX0090)

    and some other chaps bring in stocks and share prices.

    hope this helps
    EinA
    Last edited by EinA; August 27th, 2007 at 12:32 AM.

  4. #514
    Join Date
    May 2007
    Location
    Munich, Germany
    Beans
    78
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    Quote Originally Posted by kevdog View Post
    This script still doesnt work for me:

    Before with just conky in the sessions menu, I would at least get conky up for a brief second before being replaced by the background.

    Any other suggestions?
    I had to specify the entire path in the sessions menu (ie. /home/.../.conky_start.sh) to get the script to work. Now conky sits on top of everything until I kill it and restart it, but at least it shows up!

  5. #515
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Lisbon, Portugal
    Beans
    1,909

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    Quote Originally Posted by kevdog View Post
    This script still doesnt work for me:

    #!/bin/bash
    sleep 10 && conky;

    I did exactly the above, changed permissions to 755, added the script to the Sessions menu.

    Now when I reboot I get nothing coming up.
    sudo ps -ef | grep conky
    doesnt show any process running.

    Before with just conky in the sessions menu, I would at least get conky up for a brief second before being replaced by the background.

    Any other suggestions?
    try a "sudo chmod a+x script" instead

    and then try to run it yourself
    My blog | Arch User | Linux user #439142 | Ubuntu user #10974
    "God is real unless you declare it as integer"

  6. #516
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Alabama
    Beans
    76
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    Ok guy's I need a little help here if you will be so kind.I can't get video card temp to work not sure what info besides what in the conky.

    Also I can't get the weather from a couple posts up to work either. I copied and pasted the script ,chmod a+x weather.sh. I then changed the location in the conky line.

    Here's my conky config

    # UBUNTU-CONKY
    # A comprehensive conky script, configured for use on
    # Ubuntu / Debian Gnome, without the need for any external scripts.
    #
    # Based on conky-jc and the default .conkyrc.
    # INCLUDES:
    # - tail of /var/log/messages
    # - netstat connections to your computer
    #
    # -- Pengo (conky@pengo.us)
    #

    #Create own window instead of using desktop (required in nautilus)
    own_window yes
    own_window_type normal
    own_window_transparent yes
    own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager

    # Use double buffering (reduces flicker, may not work for everyone)
    double_buffer yes

    # fiddle with window
    use_spacer yes
    use_xft no

    # Update interval in seconds
    update_interval 3.0

    # Minimum size of text area
    # minimum_size 250 5

    # Draw shades?
    draw_shades no

    # Text stuff
    draw_outline no # amplifies text if yes
    draw_borders no
    font arial
    uppercase no # set to yes if you want all text to be in uppercase

    # Stippled borders?
    stippled_borders 3

    # border margins
    border_margin 9

    # border width
    border_width 10

    # Default colors and also border colors, grey90 == #e5e5e5
    default_color grey

    own_window_colour brown
    own_window_transparent yes

    # Text alignment, other possible values are commented
    #alignment top_left
    alignment top_right
    #alignment bottom_left
    #alignment bottom_right

    # Gap between borders of screen and text
    gap_x 10
    gap_y 10

    # stuff after 'TEXT' will be formatted on screen

    TEXT
    ${color orange}$nodename $sysname $kernel on $machine
    ${color #C0C8CD}UpTime: ${uptime} Load: ${loadavg}
    ${color orange}$stippled_hr
    CPUentium D940 ${freq}mhz ${alignr} Temp: ${execi 1 sensors | grep "CPU Temp:" | cut -c12-16 ;}C
    ${color orange} CPU0: ${cpu cpu1}%
    ${color #C0C8CD}${cpubar cpu1}
    ${color orange} CPU1: ${cpu cpu2}%
    ${color #C0C8CD}${cpubar cpu2}
    ${color orange}Processes:${color #C0C8CD} $processes ${color orange} Running:${color #C0C8CD} $running_processes

    NAME PID CPU% MEM%
    ${top name 1} ${top pid 1} ${top cpu 1} ${top mem 1}
    ${top name 2} ${top pid 2} ${top cpu 2} ${top mem 2}
    ${top name 3} ${top pid 3} ${top cpu 3} ${top mem 3}
    ${top name 4} ${top pid 4} ${top cpu 4} ${top mem 4}

    ${color orange}MEMORY / DISK ${hr 2}$color
    RAM: $memperc% ${membar 6}$color
    Swap: $swapperc% ${swapbar 6}$color

    Hard Drive Temp: WD1600JB ${execi 1 nc localhost 7634 | cut -c31-32 ;}C
    Root: ${fs_free_perc /}% ${fs_bar 6 /}$color
    hda1: ${fs_free_perc /media/hda1}% ${fs_bar 6 /media/hda1}$color
    hdb3: ${fs_free_perc /media/hdb3}% ${fs_bar 6 /media/hdb3}

    ${color orange}NETWORK (${addr eth1}) ${hr 2}$color
    Down: $color${downspeed eth1} k/s ${alignr}Up: ${upspeed eth1} k/s
    ${downspeedgraph eth1 25,140 000000 ff0000} ${alignr}${upspeedgraph eth1
    25,140 000000 00ff00}$color
    Total: ${totaldown eth1} ${alignr}Total: ${totalup eth1}
    Inbound: ${tcp_portmon 1 32767 count} Outbound: ${tcp_portmon 32768
    61000 count}${alignr}Total: ${tcp_portmon 1 65535 count}

    ${color black}Nvidia: ${color white}${exec /usr/bin/nvidia-settings -q gpus | cut -c 29-43 | tail -n2}
    ${color black}GPU Core Temp: ${color white}${exec /usr/bin/nvidia-settings -q gpucoretemp |grep Attribute |cut -c 44-45}'C
    ${color}Maidenhead: ${color orange}${execi 1800 /root/tweather.sh USAL0162 C }
    Toshiba Satellite A105-S1712 Laptop with Hardy 32bit.Yes it has ATI chipset and yes suspend works

  7. #517
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Base 211
    Beans
    340
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    re-post #509 by Nicram

    Hi,
    Is it possible to have conky visible all the time?
    The problem is, when you maximize a window, conky is covered up. How to keep it visible like a panel in Gnome, Kde for example or at least as a docking option in gkrellm?
    There's a hack for this using this file: space_dapp.c but it's for flubox.
    I have been playing with various settings, but with no result.

    Any ideas
    Anyone able to help...? Wouldnt mind a solution myself as im lookin for the same solution..

  8. #518
    Join Date
    May 2007
    Beans
    82

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    Hy there it's possible click in some place of conky and then run one script?

    Like shortcut?

    Thanks in advance

  9. #519
    Join Date
    Mar 2006
    Beans
    1,123

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    Quote Originally Posted by codedmin View Post
    Hy there it's possible click in some place of conky and then run one script?

    Like shortcut?

    Thanks in advance
    You cannot make conky clickable if that is what you mean.
    "I'd rather be hated for what I am, than loved for what I'm not."

  10. #520
    Join Date
    May 2007
    Location
    Philadelphia
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    For anyone who needs help loading Conky after Copiz or Beryl, someone gave me this script and it works perfectly:

    Code:
    #!/bin/bash
    
    sleep 15 &&
    conky &
    exit
    Make sure you make it executable:

    Code:
    chmod a+x /path/to/file.sh

Page 52 of 83 FirstFirst ... 242505152535462 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •