Results 1 to 8 of 8

Thread: mythtv-setup 0.26 - no picture

  1. #1
    Join Date
    Mar 2012
    Beans
    44

    mythtv-setup 0.26 - no picture

    I have not been able to reliably run mythtv-setup since installing mythtv 0.26 / ubuntu 12.04 on Aug 10th. The front and back ends run fine and I did not need to use setup, so it took a while before I noticed the issue, I am running :=
    Ubuntu 12.04 32 bit 3.2.0-29.
    Nvidia proprietary.
    I have tried both Unity 3 & 2d - same result.

    running either
    mythtv-setup
    or
    /usr/share/mythtv/mythtv-setup.sh
    fails to bring up the gui of mythtv-setup.
    Stopping the backend and then running :-
    /usr/bin/mythtv-setup.real --syslog local7 "$@"
    works perfectly.
    I note that the setup script has not changed since 0.25 so the issue must be related to 12.04 desktop.
    I think that the problem is that setup is failing to create an xterm and found this bug report, which may be related :-
    https://bugs.launchpad.net/mythbuntu/+bug/1038668
    The log from a failed run contains :-
    Code:
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: C thread_unknown mythcommandlineparser.cpp:2545 (ConfigureLogging) mythtv-setup version: master [v0.26-beta-32-g7203f17] www.mythtv.org
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: C thread_unknown mythcommandlineparser.cpp:2547 (ConfigureLogging) Qt version: compile: 4.8.1, runtime: 4.8.1
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: N thread_unknown mythcommandlineparser.cpp:2549 (ConfigureLogging) Enabled verbose msgs:  general
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: N thread_unknown logging.cpp:837 (logStart) Setting Log Level to LOG_INFO
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: N thread_unknown mythdirs.cpp:55 (InitializeMythDirs) Using runtime prefix = /usr
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: N thread_unknown mythdirs.cpp:68 (InitializeMythDirs) Using configuration directory = /home/tv/.mythtv
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: I CoreContext mythcorecontext.cpp:231 (Init) Assumed character encoding: en_GB.UTF-8
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: N CoreContext mythcontext.cpp:493 (LoadDatabaseSettings) Empty LocalHostName.
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: I CoreContext mythcontext.cpp:501 (LoadDatabaseSettings) Using localhost value of tv
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: I Logger logging.cpp:306 (run) Added logging to the console

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Oregon
    Beans
    4,427
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: mythtv-setup 0.26 - no picture

    Quote Originally Posted by jksj View Post
    I have not been able to reliably run mythtv-setup since installing mythtv 0.26 / ubuntu 12.04 on Aug 10th. The front and back ends run fine and I did not need to use setup, so it took a while before I noticed the issue, I am running :=
    Ubuntu 12.04 32 bit 3.2.0-29.
    Nvidia proprietary.
    I have tried both Unity 3 & 2d - same result.

    running either
    mythtv-setup
    or
    /usr/share/mythtv/mythtv-setup.sh
    fails to bring up the gui of mythtv-setup.
    Stopping the backend and then running :-
    /usr/bin/mythtv-setup.real --syslog local7 "$@"
    works perfectly.
    I note that the setup script has not changed since 0.25 so the issue must be related to 12.04 desktop.
    I think that the problem is that setup is failing to create an xterm and found this bug report, which may be related :-
    https://bugs.launchpad.net/mythbuntu/+bug/1038668
    The log from a failed run contains :-
    Code:
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: C thread_unknown mythcommandlineparser.cpp:2545 (ConfigureLogging) mythtv-setup version: master [v0.26-beta-32-g7203f17] www.mythtv.org
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: C thread_unknown mythcommandlineparser.cpp:2547 (ConfigureLogging) Qt version: compile: 4.8.1, runtime: 4.8.1
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: N thread_unknown mythcommandlineparser.cpp:2549 (ConfigureLogging) Enabled verbose msgs:  general
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: N thread_unknown logging.cpp:837 (logStart) Setting Log Level to LOG_INFO
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: N thread_unknown mythdirs.cpp:55 (InitializeMythDirs) Using runtime prefix = /usr
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: N thread_unknown mythdirs.cpp:68 (InitializeMythDirs) Using configuration directory = /home/tv/.mythtv
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: I CoreContext mythcorecontext.cpp:231 (Init) Assumed character encoding: en_GB.UTF-8
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: N CoreContext mythcontext.cpp:493 (LoadDatabaseSettings) Empty LocalHostName.
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: I CoreContext mythcontext.cpp:501 (LoadDatabaseSettings) Using localhost value of tv
    Aug 22 10:30:50 tv mythlogserver: mythtv-setup[5541]: I Logger logging.cpp:306 (run) Added logging to the console
    Did you add the timezone tables to MySQL?
    *Don't PM me directly for support, open a new thread
    *Looking for a MythTV quick start guide?

  3. #3
    Join Date
    Mar 2012
    Beans
    44

    Re: mythtv-setup 0.26 - no picture

    Yes the timezones are fine. Both the front and backend are working properly. Playback recording - everything. The only issue is that the 'normal' way of running set up does not work. Running mythv-setup.real works perfectly - so this issue is minor, but may put off the inexperienced user.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2012
    Beans
    44

    Re: mythtv-setup 0.26 - no picture

    Things got worse with today's update [v0.26-beta-39-g6566c3c]. Now running the frontend from mythwelcome segfaults. Running the frontend directly works!

    Can somebody please confirm that they are not experiencing these issues on a vanilla 12.04 unity 2d desktop otherwise I will have to do a clean system install.

    Terminal log follows :-
    Code:
    tv@tv:~$ mythwelcome 
    2012-08-24 10:27:51.110520 C  mythwelcome version: master [v0.26-beta-39-g6566c3c] www.mythtv.org
    2012-08-24 10:27:51.110606 C  Qt version: compile: 4.8.1, runtime: 4.8.1
    2012-08-24 10:27:51.110633 N  Enabled verbose msgs:  general
    2012-08-24 10:27:51.110695 N  Setting Log Level to LOG_INFO
    2012-08-24 10:27:51.111779 I  Added logging to the console
    2012-08-24 10:27:51.115252 I  Setup Interrupt handler
    2012-08-24 10:27:51.115305 I  Setup Terminated handler
    2012-08-24 10:27:51.115344 I  Setup Segmentation fault handler
    2012-08-24 10:27:51.115387 I  Setup Aborted handler
    2012-08-24 10:27:51.115425 I  Setup Bus error handler
    2012-08-24 10:27:51.115469 I  Setup Floating point exception handler
    2012-08-24 10:27:51.115515 I  Setup Illegal instruction handler
    2012-08-24 10:27:51.115671 N  Using runtime prefix = /usr
    2012-08-24 10:27:51.115750 N  Using configuration directory = /home/tv/.mythtv
    2012-08-24 10:27:51.116153 I  Assumed character encoding: en_GB.UTF-8
    2012-08-24 10:27:51.119226 N  Empty LocalHostName.
    2012-08-24 10:27:51.119252 I  Using localhost value of tv
    2012-08-24 10:27:51.205057 N  Setting QT default locale to EN_GB
    2012-08-24 10:27:51.205288 I  Current locale EN_GB
    2012-08-24 10:27:51.205506 N  Reading locale defaults from /usr/share/mythtv//locales/en_gb.xml
    2012-08-24 10:27:51.233600 I  Starting process signal handler
    2012-08-24 10:27:51.237410 I  Starting IO manager (write)
    2012-08-24 10:27:51.237584 I  Starting process manager
    2012-08-24 10:27:51.237654 I  Starting IO manager (read)
    2012-08-24 10:27:51.369083 I  Added logging to mythlogserver at TCP:35327
    2012-08-24 10:27:51.387452 I  ScreenSaverX11Private: DPMS is active.
    2012-08-24 10:27:51.433290 N  Desktop video mode: 1920x1080 59.934 Hz
    cannot find libcec.solibcec.so: cannot open shared object file: No such file or directory
    2012-08-24 10:27:51.480912 I  Loading en_us translation for module mythfrontend
    2012-08-24 10:27:51.485295 N  Desktop video mode: 1920x1080 59.934 Hz
    2012-08-24 10:27:51.502670 I  Trying 1920x1080 0.000 Hz
    2012-08-24 10:27:51.504990 I  SwitchToGUI: Switched to 1920x1080 0.000 Hz
    2012-08-24 10:27:51.522192 E  LIRC: Failed to connect to Unix socket '/dev/lircd'
                eno: No such file or directory (2)
    2012-08-24 10:27:51.522335 E  JoystickMenuThread: Joystick disabled - Failed to read /home/tv/.mythtv/joystickmenurc
    2012-08-24 10:27:51.542539 E  CECAdapter: Failed to load libcec.
    2012-08-24 10:27:51.636085 I  Using Frameless Window
    2012-08-24 10:27:51.636201 I  Using Full Screen Window
    2012-08-24 10:27:51.985903 I  Trying the OpenGL painter
    2012-08-24 10:27:52.064762 I  OpenGL: Sync to VBlank is enabled (good!)
    2012-08-24 10:27:52.230532 I  OpenGL1: Fragment program support available
    2012-08-24 10:27:52.230810 I  OpenGL: OpenGL vendor  : NVIDIA Corporation
    2012-08-24 10:27:52.230850 I  OpenGL: OpenGL renderer: ION/integrated/SSE2
    2012-08-24 10:27:52.230878 I  OpenGL: OpenGL version : 3.3.0 NVIDIA 295.49
    2012-08-24 10:27:52.230922 I  OpenGL: Max texture size: 8192 x 8192
    2012-08-24 10:27:52.230951 I  OpenGL: Max texture units: 4
    2012-08-24 10:27:52.230979 I  OpenGL: Direct rendering: Yes
    2012-08-24 10:27:52.231005 I  OpenGL: PixelBufferObject support available
    2012-08-24 10:27:52.231030 I  OpenGL: Initialised MythRenderOpenGL
    2012-08-24 10:27:52.920096 E  MythUIHelper: LoadScaleImage(mm_prev_off.png) Unable to find image file
    2012-08-24 10:27:52.920899 E  MythUIHelper: LoadScaleImage(mm_prev_on.png) Unable to find image file
    2012-08-24 10:27:52.921502 E  MythUIHelper: LoadScaleImage(mm_prev_off.png) Unable to find image file
    2012-08-24 10:27:52.922112 E  MythUIHelper: LoadScaleImage(mm_prev_off.png) Unable to find image file
    2012-08-24 10:27:52.922654 E  MythUIHelper: LoadScaleImage(mm_prev_pushed.png) Unable to find image file
    2012-08-24 10:27:52.925225 E  MythUIHelper: LoadScaleImage(mm_prev_off.png) Unable to find image file
    2012-08-24 10:27:52.924760 E  MythUIHelper: LoadScaleImage(mm_next_off.png) Unable to find image file
    2012-08-24 10:27:52.928482 E  MythUIHelper: LoadScaleImage(mm_next_on.png) Unable to find image file
    2012-08-24 10:27:52.929042 E  MythUIHelper: LoadScaleImage(mm_next_off.png) Unable to find image file
    2012-08-24 10:27:52.929562 E  MythUIHelper: LoadScaleImage(mm_next_off.png) Unable to find image file
    2012-08-24 10:27:52.930394 E  MythUIHelper: LoadScaleImage(mm_next_off.png) Unable to find image file
    2012-08-24 10:27:52.930850 E  MythUIHelper: LoadScaleImage(mm_next_pushed.png) Unable to find image file
    2012-08-24 10:27:53.581866 I  MythCoreContext: Connecting to backend server: 127.0.0.1:6543 (try 1 of 1)
    2012-08-24 10:27:53.585439 I  Using protocol version 75
    2012-08-24 10:27:53.649974 I  Locking input devices
    2012-08-24 10:27:54.936840 I  Locking input devices
    2012-08-24 10:27:55.558801 N  mythshutdown --startup returned: 1
    2012-08-24 10:27:55.592386 I  Locking input devices
    2012-08-24 10:27:56.670058 I  Unlocking input devices
    2012-08-24 10:27:56.670127 I  Unlocking input devices
    2012-08-24 10:27:56.670286 I  Locking input devices
    2012-08-24 10:27:57.765286 I  Unlocking input devices
    2012-08-24 10:27:57.821528 I  Unlocking input devices
    2012-08-24 10:28:01.006285 I  Locking input devices
    2012-08-24 10:28:01.006337 I  UDPListener: Disabling
    Handling Segmentation fault
    Segmentation fault
    The stack trace has been submitted in
    https://bugs.launchpad.net/mythbuntu/+bug/1041152
    Launchpad seems to have lost it, I will try to submit it again tomorrow.
    FWIW it was a malloc in the nvidia driver.
    Last edited by jksj; August 24th, 2012 at 01:18 PM. Reason: Crash report created

  5. #5
    Join Date
    Mar 2012
    Beans
    44

    Angry Re: mythtv-setup 0.26 - no picture

    v0.26-rc-8-g3b81805 clears the problem starting mythfrontend from mythwelcome. The problem I have with mythsetup remains. I did a clean install on my laptop (64 bit) which showed similar faults with the previous version but is fully working with rc-8. So I must assume the fault with mythsetup is unique to my tv system, will try a full re-install.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Christchurch, NZ
    Beans
    3,239

    Re: mythtv-setup 0.26 - no picture

    try clearing the cache directories in ~/.mythtv

  7. #7
    Join Date
    Mar 2012
    Beans
    44

    Re: mythtv-setup 0.26 - no picture

    Thanks for the response. I was so impressed with the responsiveness and stability of 0.26 that I am using it as my main TV, so I did not want to risk changing anything. However I have a dual boot system so I tried doing a clean install on the other partition. I installed [v0.26-rc-14-gae54e3b]. The result is identical, everything works fine apart from mythtv-setup which will not display an xterm when run from the mythbuntu shell script but runs fine as /usr/bin/mythtv-setup.real (stop the backend first).

    For the benefit of anybody else trying to install 0.26, I could only get the database to connect on a bare system by:-
    Installing 0.25
    Get this running by importing a 0.25 database or using setup.
    Remove 0.25 (may not be necessary)
    Install 0.26 and import a 0.26 database if you have one.
    So keep a 0.25 database backup in case you need to do a clean install.
    I suspect that there are some lurkers in there that still need the old configuration files from 0.25.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2012
    Beans
    44

    Re: mythtv-setup 0.26 - no picture

    This issue is resolved in the current version of 0.26 - 2:0.26.0+fixes.20121009.2d2932a-0ubuntu0mythbuntu2. I believe the underlying cause to have been, the issue with config.xml not being updated to the 0.26 format as tracked in the following thread.

    http://www.mythtv.org/pipermail/myth...er/340743.html

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •