Results 1 to 3 of 3

Thread: Triple boot (win7, Ubuntu and Mint) failed

  1. #1
    Join Date
    Jul 2012
    Beans
    1

    Triple boot (win7, Ubuntu and Mint) failed

    After already having a dual boot (win7 and Ubuntu) I wanted to add Mint. During installation from flash, the install had an error while configuring the HDD partition and apparently deleted a partition and GRUB. I downloaded "repair-boot" and let it run. Now GRUB doesn't even show. The comp boots only into win7. No GRUB at all. Here's the fix/pasted file http://paste.ubuntu.com/1115527/. Did I wipe my Ubuntu distro? Is it still there? I would still like to do the triple boot. Is there help?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SW Forida
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: Triple boot (win7, Ubuntu and Mint) failed

    You converted a large partition sda5 to swap and the sda6 swap seems to have some issue.

    If sda5 was your install then you need to change it back from swap. But many liveCDs including Ubuntu mount swap to speed of the CD and may write data into it. If you really have data then that gets overwritten by the swap process.

    I think gparteded liveCD does not auto mount swap, or you can check on others. You then may want to use testdisk to see if it can recover your data.

    http://gparted.sourceforge.net/faq.php

    Instructions
    http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step
    http://www.cgsecurity.org/wiki/Menu_Analyse
    For more info on UEFI boot install & repair - Regularly Updated :
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to change to [Solved] when/if answered completely.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2012
    Beans
    3

    Re: Triple boot (win7, Ubuntu and Mint) failed

    Quote Originally Posted by GiftedIdiot View Post
    After already having a dual boot (win7 and Ubuntu) I wanted to add Mint. During installation from flash, the install had an error while configuring the HDD partition and apparently deleted a partition and GRUB. I downloaded "repair-boot" and let it run. Now GRUB doesn't even show. The comp boots only into win7. No GRUB at all. Here's the fix/pasted file http://paste.ubuntu.com/1115527/. Did I wipe my Ubuntu distro? Is it still there? I would still like to do the triple boot. Is there help?
    I had a similer problem with a xp/ubuntu/mint triple install which gummed up, I used the usb key with mint on it to boot from usb and check the partitions and they were OK so I had another go at installing mint and it reinstalled grub at the same time but when it loaded xp did not show up on the options menu but running update-grub from ubuntu terminal, xp turned up. Not sure if this helps but running from usb/cd may help get to your ubuntu data to make sure it's ok.
    Good Luck

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •