Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 40

Thread: Wireless Connection Issues

  1. #21
    Join Date
    May 2012
    Beans
    20

    Re: Wireless Connection Issues

    OK - still slow (11mb/s) but it hasn't fallen over as yet; I'll leave it running a while and we'll see how it goes...

    Thank you

  2. #22
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Beans
    17,732
    Distro
    Ubuntu Mate 16.04 Xenial Xerus

    Re: Wireless Connection Issues

    Hi, that number is a little arbitrary it will go up and down depending on signal strength.

    Also set your wireless setting in network manager to match the screenshots and it should increase your speed.
    Thanks
    Last edited by wildmanne39; February 10th, 2013 at 06:57 PM.

  3. #23
    Join Date
    May 2012
    Beans
    20

    Re: Wireless Connection Issues

    Done - thank you very, very much.

    Big learning curve for me, but I am determined to learn what I can about using linux (esp. Ubuntu, at least for now) as I can see that the benefits could outweigh the drawbacks.

    Thank you again.

  4. #24
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Beans
    17,732
    Distro
    Ubuntu Mate 16.04 Xenial Xerus

  5. #25
    Join Date
    May 2012
    Beans
    20

    Re: Wireless Connection Issues

    Oh dear.

    Problem still occurring. Hardware issue?

  6. #26
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Beans
    17,732
    Distro
    Ubuntu Mate 16.04 Xenial Xerus

    Re: Wireless Connection Issues

    Hi, what exactly is happening now slowness or having trouble connecting, and by slowness I mean how slow pages load and downloads complete not what it says you are connected at.
    Thanks

  7. #27
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Beans
    17,732
    Distro
    Ubuntu Mate 16.04 Xenial Xerus

    Re: Wireless Connection Issues

    Hi, also please post the output of:
    Code:
    dmesg | grep -e minstrel -e rt6
    Thanks

  8. #28
    Join Date
    May 2012
    Beans
    20

    Re: Wireless Connection Issues

    Hi,

    Slow loading of pages, big difficulty with more than one tab, and it keeps losing the connection. When the connection drops, it will ask me to confirm the network password and then try to reconnect - usually failing - and will then do the same thing every couple of minutes until I get annoyed and disconnect it from the network.

    Then it'll owrk fine for a couple of hours before playing up again...

  9. #29
    Join Date
    May 2012
    Beans
    20

    Re: Wireless Connection Issues

    Output is:


    Code:
    [   12.763455] rt61pci 0000:04:06.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
    [   12.855600] ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'minstrel_ht'
    [   12.856333] Registered led device: rt61pci-phy0::radio
    [   12.856400] Registered led device: rt61pci-phy0::assoc
    Thank you again

  10. #30
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Beans
    17,732
    Distro
    Ubuntu Mate 16.04 Xenial Xerus

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •