Results 1 to 7 of 7

Thread: The System is Running in Low Graphics Mode Error

  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    37

    The System is Running in Low Graphics Mode Error

    Hello,
    I just updated to Ubuntu 12.10 and once the computer booted I get the issue described here:

    http://askubuntu.com/questions/14160...ics-mode-error

    I want to try the first solution, reinstalling ubuntu-desktop, but when I enter CTRL + ALT + F1, I get prompted to enter my login details (attached).

    I thought my username would be 'Zach', but I tried that and numerous other possibilites and none of them worked. I am entering in the correct password.

    Is there another "Zach login:" that I should be trying?
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    108

    Re: The System is Running in Low Graphics Mode Error

    Well hello,

    What you actually do is just open an terminal with the Ctrl+Alt+F1. Do you remember what was the username that you have input during the installation (Not your name but the username). And after that you will log into your Ubuntu.
    ! Nobody Expects the Spanish Inquisition !

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    37

    Re: The System is Running in Low Graphics Mode Error

    Hi,
    I'm almost certain I made my username Zach (my name). Is the username what appears on the typical graphical login?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    108

    Re: The System is Running in Low Graphics Mode Error

    Typically after introducing Unity the login screen after Ubuntu 12.04 don`t ask you for a username. And also don`t show the username, but it shows the real name of the user as input during the installation process. When you see this terminal the first thing you should do is just enter your username and after that a prompt will ask for you password. Here I have no idea if your username is "Zach" as I see from the photo attached that your computer is also name "Zach". So better try one more time with the remembering of the username and later we can try something else ?
    ! Nobody Expects the Spanish Inquisition !

  5. #5
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    37

    Re: The System is Running in Low Graphics Mode Error

    Ok, this is very embarrassing for me. I went here:

    http://www.psychocats.net/ubuntu/resetpassword

    and followed all of the commands. Ubuntu told me my username is zach. So I went back and presumed normal boot, entered CTRL + ALT + F1 and enter my username zach. And it works.

    Turns out I entered uppercase instead of lowercase.

    Man I feel like a newbie....

    Anyways, I'll continue the process of reinstalling ubuntu.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    108

    Re: The System is Running in Low Graphics Mode Error

    I hope that you can manage with this issue. I remember when I was on 9.10 I had similar error. But of course mine was my mistake as I played too much with the file I don`t have to touch

    cheers
    ! Nobody Expects the Spanish Inquisition !

  7. #7
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    37

    Re: The System is Running in Low Graphics Mode Error

    Ok I tried reinstalling it and rebooting it, that didn't work. Then I tried this:

    http://askubuntu.com/questions/14160.../141607#141607

    That didn't work either.

    Then I tried this:

    http://askubuntu.com/a/218095

    Using the terminal and that doesn't work. So I'm supposed to go to the AMD website and download the drivers, but how do I do that since I cannot access with ubuntu?

    By the way, when I see the error message I cannot go any farther than what the attached photo says (I don't know why the photo appears upside down). Pressing arrows or the enter key does nothing.
    Attached Images Attached Images
    Last edited by fordguydude; May 22nd, 2013 at 10:08 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •