Results 1 to 3 of 3

Thread: wired internet connection problem

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    greece
    Beans
    4
    Distro
    Kubuntu 5.10

    wired internet connection problem

    hello i have just installed ubunto with dual boot windows 7 but can not get ubunto to connect to the internet, windows doesnt have a problem so its obviously setting in ubunto thats the problem. i have checked around abit and tried manual set up now it shows that i am connected but i can not ping google or get into my router page. i tried the manual settings in windows and they worked so i cant figure out why the dont work in ubunto. i have now installed ubunto on my desktop and 2 laptops now and have the same problem on all, i even installed 10.4 on one to see if that worked but no luck there even. if you need me to supply any info let me know as i am new to ubunto but i have been shut in the house for 3 days trying to solve this now its got to where i have taken it personal that i should be able to fix this.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Les Gets, France
    Beans
    752
    Distro
    Ubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: wired internet connection problem

    Hi

    Not sure if this helps, but, assuming that you have ticked "enable networking" in the drop down from the top right panel, has your router got DHCP enabled? You should be able to check this in windows. Do all 3 of the PCs mentioned work with windows?

    Just noticed your info, are you really using Kubuntu 5.10??
    Toshiba Satellite A200 Ubuntu 16.04 LTS 64bit (Gnome 3 D.E.)
    Asus EeePC 1011PX Bodhilinux 4.1.0

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    greece
    Beans
    4
    Distro
    Kubuntu 5.10

    Re: wired internet connection problem

    sorry i didn't update my profile no i am using ubuntu 11.10 just downloaded it last week. just checked if DHCP is enabled it is, and yes on all 3 computers i have the same problem, my router is a netfaster iad and i was thinking it was a driver problem for that, but i checked the driver thats installed on windows and its the same as what ubuntu installs. i have run out of things to try now.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •