Page 35 of 35 FirstFirst ... 25333435
Results 341 to 344 of 344

Thread: Testers needed for PowerPC 12.04

  1. #341
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Munich, Germany
    Beans
    353

    Re: Testers needed for PowerPC 12.04

    Quote Originally Posted by phillw View Post
    Hi, 14.04 will be PPC and will be LTS provided it is tested

    Head over to https://wiki.ubuntu.com/Lubuntu/Testing for details on testing lubuntu and a link to the PPC area.

    Regards,

    Phill.
    lubuntu-tile-sam.jpg lubuntu-tile.jpg

    Hi All,

    The NG Amiga users test a lot the development branch of Lubuntu 14.04 PowerPC. And it works very well on the Sams PowerPC and AmigaOne X1000 PowerPC machines.

    http://forum.hyperion-entertainment....=2177&start=30

    http://forum.hyperion-entertainment....hp?f=35&t=2176

    Screenshots:

    http://www.supertuxkart-amiga.de/ami...3_A1-X1000.jpg (Lubuntu 14.04 on an AmigaOne X1000 with the kernel 3.13.0)
    http://forum.hyperion-entertainment....ile.php?id=807 (Lubuntu 14.04 on an AmigaOne X1000 with the unofficial Mesa 10.0.3 and kernel 3.14-rc4)
    http://forum.hyperion-entertainment....ile.php?id=857 (Lubuntu 14.04 on an AmigaOne X1000 with the unofficial Mesa 10.1.0 and kernel 3.14-rc6)
    http://forum.hyperion-entertainment....ile.php?id=858 (Lubuntu 14.04 on an AmigaOne X1000)
    http://forum.hyperion-entertainment....ile.php?id=688 (Lubuntu 14.04 on an AmigaOne X1000 with the kernel 3.13-rc8)
    http://forum.hyperion-entertainment....ile.php?id=751 (Lubuntu 14.04 on an AmigaOne X1000 with the kernel 3.13.1)
    http://forum.hyperion-entertainment....ile.php?id=679 (Lubuntu 14.04 on an AmigaOne X1000 with the wrong colors issue)
    http://forum.hyperion-entertainment....ile.php?id=763 (Lubuntu 14.04 on a Sam440ep Flex with the kernel 3.14-rc1)
    http://forum.hyperion-entertainment....ile.php?id=754 (Lubuntu 14.04 on a Sam440ep Flex with MPlayer and the kernel 3.13.1)
    http://forum.hyperion-entertainment....ile.php?id=712 (Lubuntu 14.04 on a Sam440ep Flex with the kernel 3.13.0)
    http://forum.hyperion-entertainment....ile.php?id=875 (Lubuntu 14.04 on a Sam440ep Flex with the kernel 3.14-rc7)
    http://forum.hyperion-entertainment....ile.php?id=801 (Lubuntu 14.04 on a Sam460ex with kernel 3.14-rc4)


    But there are two main issues. Mesa issued false colors in games. They appear to be ABGR instead of RGBA, thus blue becomes green, red becomes alpha etc. I've created a bug report on freedesktop.org. Bug report 72877: https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=72877 and http://lists.freedesktop.org/archive...er/050363.html. I also created a bug report on bugs.launchpad.net. Bug report #1275042: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...a/+bug/1275042. Additional I have posted the bug on the Mesa dev mailing list: http://lists.freedesktop.org/archive...ch/055510.html. I have figured out what the problem is and I have fixed the problem in the MesaLib source code. More on http://forum.hyperion-entertainment....&t=2137#p23996. I have released some unofficial Mesa packages. Downloads: http://www.supertuxkart-amiga.de/ami...nofficial.html.

    The x server has not been configured automatically on Lubuntu 14.04. You have to create manually a xorg.conf file. For example my xorg.conf file as attachement. I had the problem that the fonts were not displayed. The solution is to set the option "RenderAccel" to "false" in the xorg.conf file.

    My xorg.conf file: http://forum.hyperion-entertainment....ile.php?id=711

    We test Lubuntu 14.04 with some vanilla kernels and ported Ubuntu kernels. Kernels: http://www.supertuxkart-amiga.de/ami...html#downloads and http://www.supertuxkart-amiga.de/ami...html#downloads. For OpenGL and sound tests we use a special AltiVec version of SuperTuxKart 0.8.1. There is also a SuperTuxKart 0.8.1 without AltiVec available. We have created some bug reports on bugs.launchpad.net.

    Thank you very much to the developers of Lubuntu 14.04 PowerPC. You're doing a great job.

    Rgds,
    Christian
    Last edited by xeno74; March 21st, 2014 at 12:41 PM.

  2. #342
    Join Date
    Jan 2011
    Beans
    839

    Re: Testers needed for PowerPC 12.04

    Gents:

    Since the conversation seems to have moved on to 14.04 here, I'll post my ersatz testing of a Lubun daily build on my G4 iBook & iMac here. I sent this to the Lubun mailing list, but that was like the sound of one hand clapping . . . . Portions of that email pasted below:

    I burned the daily build from today 3/28/14 of Lu 14.04 . . . and it booted up OK in the iBook, we got the 14.04 splash screen, it showed a "b43 error" for the wifi, got the mouse, and a desktop with the toolbars. Only problem is/was desktop image was grainy resolution--when I tried to change the desktop image all of them were low resolution. I opened Xterm and the window was fine and I ran "lsmod"--no "radeon" & certainly no "nv" showed there. The system time was wrong so I wanted to set that before I opened my webmail, when I launched the "Time and Date settings" app there was just the frame with "Time and Date" across the top, and showing the Xterm data inside it. "User settings" was the same--empty frame; but "customize look and feel" was OK. Synaptic had the frame problem, but Firefox did not, the window showed the web stuff and I got to a Ubuntu page.

    This morning I tried to boot the system in my iMac, first using live video=ofonly and got the 1/3 green and 2/3 black screen; and I rebooted and pressed tab and entered the same but added something like "driverupdatesppc" and something "check powerpc" and got a thin sliver of purple and the rest black . . . . This problem is well known to guys like "rsavage" and others working with the iMac, and there are some terms like "forcenv" that I have buried somewhere in notes from a year ago when I was trying to get the system running on the iMac, but no time.

    The 800MHz G4 iMac runs best on the "nv" driver for the Nvidia card, it doesn't seem to "run right out of the box" as is claimed, second best is the what "fb" driver? I heard that the nv driver is no longer available to "retro-install" as I had to do with my 12.04 install; I'm thinking it might not run 14.04.

    But, on the positive side, yes, the iBook with radeon driver ran pretty well on the Live DVD just hitting "return" and letting it do its thing. Only problem seems to be that some windows are not being rendered and others are. But, still overall the font rendering was a tad rough, I guess I usually adjust that in preferences . . . which did render OK in its window.

    OK, that's my "report" on my experience with a daily build, as Al or someone said, "It's not quite ready." If there is something I can run in this build again for someone I can do that, but, time is limited; yesterday I was somewhere where the .iso could be downloaded in 8 mins, whereas at home that would take an hour, etc.

    e.e.p.

  3. #343
    Join Date
    Aug 2013
    Beans
    279

    Re: Testers needed for PowerPC 12.04

    Quote Originally Posted by este.el.paz View Post
    Gents:

    Since the conversation seems to have moved on to 14.04 here, I'll post my ersatz testing of a Lubun daily build on my G4 iBook & iMac here. I sent this to the Lubun mailing list, but that was like the sound of one hand clapping . . . . Portions of that email pasted below:

    I burned the daily build from today 3/28/14 of Lu 14.04 . . . and it booted up OK in the iBook, we got the 14.04 splash screen, it showed a "b43 error" for the wifi, got the mouse, and a desktop with the toolbars. Only problem is/was desktop image was grainy resolution--when I tried to change the desktop image all of them were low resolution. I opened Xterm and the window was fine and I ran "lsmod"--no "radeon" & certainly no "nv" showed there. The system time was wrong so I wanted to set that before I opened my webmail, when I launched the "Time and Date settings" app there was just the frame with "Time and Date" across the top, and showing the Xterm data inside it. "User settings" was the same--empty frame; but "customize look and feel" was OK. Synaptic had the frame problem, but Firefox did not, the window showed the web stuff and I got to a Ubuntu page.

    This morning I tried to boot the system in my iMac, first using live video=ofonly and got the 1/3 green and 2/3 black screen; and I rebooted and pressed tab and entered the same but added something like "driverupdatesppc" and something "check powerpc" and got a thin sliver of purple and the rest black . . . . This problem is well known to guys like "rsavage" and others working with the iMac, and there are some terms like "forcenv" that I have buried somewhere in notes from a year ago when I was trying to get the system running on the iMac, but no time.

    The 800MHz G4 iMac runs best on the "nv" driver for the Nvidia card, it doesn't seem to "run right out of the box" as is claimed, second best is the what "fb" driver? I heard that the nv driver is no longer available to "retro-install" as I had to do with my 12.04 install; I'm thinking it might not run 14.04.

    But, on the positive side, yes, the iBook with radeon driver ran pretty well on the Live DVD just hitting "return" and letting it do its thing. Only problem seems to be that some windows are not being rendered and others are. But, still overall the font rendering was a tad rough, I guess I usually adjust that in preferences . . . which did render OK in its window.

    OK, that's my "report" on my experience with a daily build, as Al or someone said, "It's not quite ready." If there is something I can run in this build again for someone I can do that, but, time is limited; yesterday I was somewhere where the .iso could be downloaded in 8 mins, whereas at home that would take an hour, etc.

    e.e.p.
    So it means that this Ubuntu or Lubuntu 14.04 is not reliable on G5 PPC and i should not even try it?
    I'd hate to erase my Good Debian wheezy7.1 install and to find out that this Ubuntu or Lubuntu 14.04 will not work out of the box,and have to install Debian again and go through all the work again to get sound and wireless working!
    Please some one advise,when it's safe to say it will work and have good support,Thanks

  4. #344
    Join Date
    Jan 2011
    Beans
    839

    Re: Testers needed for PowerPC 12.04

    @frank18:

    I see you are posting around, but, in terms of 14.04 that is "testing" right now . . . so I'm forgetting the categories, but "testing" is between "Sid" and "stable" . . . . So, I'm seeing here that some folks are running 14.04 on their Mac's, but they probably had to do some CLI tweaking to do that? and that ***might**** not be on PPC machines. I'm a GUI guy and have limited CL knowledge, so absolutely before I try an install it would be with the "RC" or regular release. I just posted my report here because PhilW is looking for people to test out Lubun on PPC computers, for which there can be some issues with video card drivers and other such problems to get linux running . . . .

    e.e.p.

Page 35 of 35 FirstFirst ... 25333435

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •