Results 1 to 3 of 3

Thread: 100% CPU Usage with LXDE

  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    27

    100% CPU Usage with LXDE

    Greetings
    I have an Acer Aspire One ZG5 netbook with Ubuntu 11.10 installed. In a quest for a bit more speed out of the system, I installed LXDE from the Software Center.

    Problem starts when I try to run either PCManFM or LXTerminal, either one of these launches the CPU on a blind 100% fury. Using top (with gnome-terminal, which works fine), either of the processes are shown running at 98~100% together with Xorg.

    I'm guessing that I'm missing some package that both apps are trying to call to X, but I'm not sure. Also tried using Thunar, with the same results. Nautilus however worked fine.

    Any and all help would be aprecciated.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Down Under
    Beans
    1,565
    Distro
    Xubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: 100% CPU Usage with LXDE

    Maybe you should just use Lubuntu, makes lxde look so much better.

    For How-To's, Information and Screen-Casts on Lubuntu go to the
    Lubuntu One Stop Thread -

    Lubuntu One Stop Thread

    Rodney

  3. #3
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    27

    Re: 100% CPU Usage with LXDE

    Quote Originally Posted by Rodney9 View Post
    Maybe you should just use Lubuntu, makes lxde look so much better.

    For How-To's, Information and Screen-Casts on Lubuntu go to the
    Lubuntu One Stop Thread -

    Lubuntu One Stop Thread

    Rodney
    Thanks for the tip Rodney9, but I'd rather not format it. I've reached the sweet spot with the install and would just like to get a little more speed out of the system.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •