Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: 11.10 + NX (nomachines) + Gnome

  1. #1
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Moralzarzal, Spain
    Beans
    143
    Distro
    Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

    11.10 + NX (nomachines) + Gnome

    Hi all.

    This is my problem.

    I've updated 11.04 to 11.10 with no problem at all. Nothing except that gnome and gnome shell were not installed from the update process. (?)

    Ok. I've included them (both gnome, gnome-panel, gnome-shell) in a manual install, and I can use them (as Unity) with no problem at all.

    I use this machine as a NX server, and I've noticed that NX is not compatible with Unity and Gnome Shell, so I have to use Gnome "classic" as desktop.

    When I start NX client from remote machine, GNOME is selected, and it works, BUT gnome-panel is not loaded. An odd desktop is shown, I have to Ctrl+F2 run a gnome-panel and so. But this is not acceptable to my users (i.e. wife).

    Any idea???

    Does anybody have gone into anything like this? Should I reinstall?

    Thanks in advance. Any help would be appreciate.

    ^_Pepe_^
    (P.S. There's nothing bad with NX client and server. I've installed KDE, and works)

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Australia
    Beans
    97
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: 11.10 + NX (nomachines) + Gnome

    I'm having the exact same problem. Any ideas?

  3. #3
    Join Date
    Jul 2011
    Beans
    15

    Re: 11.10 + NX (nomachines) + Gnome

    I'm also having this problem. I use Ubuntu 11.10 on my laptop at home and workstation at work. I'm installing kbuntu in hopes that I'll regain usefulness from my NX sessions.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2011
    Beans
    1

    Re: 11.10 + NX (nomachines) + Gnome

    This person figured it out. It worked for me:

    http://www.linux-archive.org/ubuntu-...1-10-work.html

    -Ron

  5. #5
    Join Date
    Oct 2011
    Beans
    1

    Re: 11.10 + NX (nomachines) + Gnome

    This thread works for me too. Thanks

    Quote Originally Posted by rgerrans View Post
    This person figured it out. It worked for me:

    http://www.linux-archive.org/ubuntu-...1-10-work.html

    -Ron

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Moralzarzal, Spain
    Beans
    143
    Distro
    Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: 11.10 + NX (nomachines) + Gnome

    Works!!!

    Thanks to all!

  7. #7
    Join Date
    Oct 2011
    Beans
    1

    Re: 11.10 + NX (nomachines) + Gnome

    This isn't working for me. When I try I get the error: Failed to load session "2d-gnome". Any ideas?

  8. #8
    Join Date
    Jun 2005
    Beans
    13

    Re: 11.10 + NX (nomachines) + Gnome

    The problem is that by default nxserver starts gnome is a away that triggers Gnome to start in Unity. To bypass Unity entirely simply edit:

    /usr/NX/etc/node.cfg

    Comment out this line:
    CommandStartGnome = "/etc/X11/Xsession gnome-session"

    And replace it with this line:
    CommandStartGnome = "/usr/bin/gnome-session --session=gnome-classic"

    BTW, Here are some other related threads:
    http://www.nomachine.com/news-read.php?idnews=355

  9. #9
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Moralzarzal, Spain
    Beans
    143
    Distro
    Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: 11.10 + NX (nomachines) + Gnome

    Hi.

    I've changed these settings in my server and works fine for Ubuntu clients, but not in Windows and Mac.

    Please find attached the screen shown. No menus started.

    Regards.
    ^_Pepe_^
    Attached Images Attached Images

  10. #10
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Moralzarzal, Spain
    Beans
    143
    Distro
    Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: 11.10 + NX (nomachines) + Gnome

    Quote Originally Posted by ^_Pepe_^ View Post
    Hi.

    I've changed these settings in my server and works fine for Ubuntu clients, but not in Windows and Mac.

    Please find attached the screen shown. No menus started.

    Regards.
    ^_Pepe_^
    Hi again. After restarting Windows client, works flawlessly.

    Thanks to all.
    ^_Pepe_^

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •