Results 1 to 6 of 6

Thread: Problems with sound - Not recongnize sound card anymore

  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Beans
    3

    Problems with sound - Not recongnize sound card anymore

    Hello, everybody.
    I'm having a big problem with sound in my Ubuntu 11.04.
    The sound output was working fine, but the microphone didn't.
    So, I tried to reinstall all drives, but now nothing is working.
    The Ubuntu doesn't recognize my sound card anymore.
    The log from alsa is in this link:
    http://www.alsa-project.org/db/?f=58...b22ebf45ba6c11


    I already tried this tutorial, but this didn't resolve my problem:
    https://help.ubuntu.com/community/So...otingProcedure

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Nov 2011
    Beans
    Hidden!

    Re: Problems with sound - Not recongnize sound card anymore

    There's a problem with the kernel module:
    Code:
    Driver version: 
         Library version:    1.0.24.1
    Utilities version:  1.0.24.2
    Reinstall the linux-image package, which contains the sound kernel module
    Code:
    sudo apt-get install linux-image-`uname -r`

  3. #3
    Join Date
    Jan 2012
    Beans
    3

    Re: Problems with sound - Not recongnize sound card anymore

    I tried to run this command in the terminal, but there was no effect.
    The message says that linux image already is the newest version.
    Thank you
    Last edited by luciano_sabenca; January 11th, 2012 at 06:38 PM.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2011
    Beans
    Hidden!

    Re: Problems with sound - Not recongnize sound card anymore

    Oops. Command should have been:
    Code:
    sudo apt-get install --reinstall linux-image-`uname -r`

  5. #5
    Join Date
    Jan 2012
    Beans
    3

    Re: Problems with sound - Not recongnize sound card anymore

    I tried that, but didn't work...
    I still have no sound...

  6. #6
    Join Date
    Nov 2011
    Beans
    Hidden!

    Re: Problems with sound - Not recongnize sound card anymore

    So, I tried to reinstall all drives, but now nothing is working.
    Can you explain exactly what you did to reinstall drivers? It might help to undo it..

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •