Results 1 to 10 of 13

Thread: Kernel problems

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Kernel problems

    I ran a post a while back about acpi=off param needed to boot.
    I have circumvented the problem thanks to Toz and the incredible help given, and now have a working 11.10 with the lucid Kernel.
    I have posted a bug in launchpad, and questions on askubuntu, and other things.
    So... I am attempting once again to figure out what the bug is. The kernel broke in the transition to Maverick. I saw on the release notes that CMOV support and older processors are no longer supported.... but someone pointed out to me that my computer has neither issue.
    Basically I need to find out WHO to contact, or WHAT to look for. I have plenty of my info listed here
    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ux/+bug/903961

    I have been dealing with this for over a year (obvious from, Maverick)
    So I am dualbooting my stable Lucid, and my experimental Oneric with Lucid kernel.
    So far Oneric w lucid kernel works great, but I know it is not recommended and could cause some problems, which is why I use Lucid normally, and only have oneric to test, and post info, and try patches (if any exist)

    Any help is very appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    /dev/root
    Beans
    Hidden!

    Re: Kernel problems

    I see that you have a Hewlett-Packard Presario R3200 (PF153UA#ABA)

    Have you tried several of the suggested boot options? Not only acpi=off, but the others:
    noapic nolapic nomodeset ...

  3. #3
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Kernel problems

    yes....and the only other one that work (well... some of the time) was the acpi_osi=/"Windows 2001 SP1/" (or 2006, or 2001 SP2 but none worked all the time) acpi=off was the only one that works consistantly. Sometimes booting recovery mode and then selecting "resume normal boot" works... but not always. acpi=off doesn't work in the 64bit either... and it would sometimes boot normally.
    I have tried just about everything I can try, now I need to find out where to go to get the problem resolved

  4. #4
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    /dev/root
    Beans
    Hidden!

    Re: Kernel problems

    It is strange that some options work sometimes. Could it be that something is not quite 'awake' when it is needed? What if you wait for ten extra seconds at the grub menu? (You can test it manually stopping the countdown with the up/down arrow keys, and make it permanent later in the grub configuration.)

  5. #5
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Kernel problems

    no... it hangs up during the boot, after I have put in options... it is after the floppy and firewire load.
    Grub does fine.... I have set it to an indefinite wait before, and there was no change

  6. #6
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    /dev/root
    Beans
    Hidden!

    Re: Kernel problems

    I have no more ideas now. Let us hope someone else ...

  7. #7
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Kernel problems

    The bug was fixed in the AMD64 branch of the OS starting with 12.04. Everything works as it should now.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •