Page 23 of 26 FirstFirst ... 132122232425 ... LastLast
Results 221 to 230 of 256

Thread: Sound troubleshooting

  1. #221
    Join Date
    Oct 2013
    Beans
    35

    Re: Sound troubleshooting

    New Zen Koan: What is the sound of ALSA?

    I've run into audio problems more than a half dozen times from 12.04 to 13.10 (to which I just upgraded): My system freezes (typically on a suspend), I hard reboot, I no longer have sound, I spend hours to days trying various things to make the sound work again and have in the past, but usually not with the same method twice in a row. In 13.10, I just had this happen and I've tried everything fix-related on the two community audio pages and a dozen other help pages, and now nothing works.

    The usual stream of advice, which I've just tried to no avail, is: check if your system recognizes your sound cards (this time it does), make sure sound is on in alsamixer and pavucontrol, try a force restart for alsa / pulseaudio, erase pulse files in /run and .config, try purging and reinstalling all audio related software and system kernel and kernel modules followed by reboot, try installing an audio ppa. Would think that something is being corrupted by the hard reboot, likely run / config files, but deleting the ones I know about isn't making a difference.

    I've tried all of this. Am open to suggestions.

  2. #222
    Join Date
    Oct 2013
    Beans
    35

    Re: Sound troubleshooting

    Looks like reinstalling all my audio software and audio ppa a second time did the trick--my audio is back. I made one small change this time: 13.10 no longer has linux-ubuntu-modules, so I asked for a reinstall for linux-image-extra instead. It is odd how it's always sound that seems to get knocked out when I hard reboot. Would be nice if they made the sound system more robust to the inevitable system freeze.

    Anyway, what I do to get sound working again, in case it's helpful for anyone (NOTE THIS IS FOR 13.10, not earlier versions):

    Code:
    #Purge just the audio ppa software:
    sudo dpkg -r --force-depends libpulse-mainloop-glib0 libpulse-mainloop-glib0:i386 libpulse0 libpulse0:i386 libpulsedsp libpulsedsp:i386 pulseaudio pulseaudio-module-gconf pulseaudio-module-bluetooth pulseaudio-module-x11 pulseaudio-utils
    #Clean out leftover files:
    sudo apt-get autoclean
    #install base audio software
    sudo apt-get install -f
    
    
    #Make really sure:
    sudo aptitude --purge reinstall linux-sound-base alsa-base alsa-utils linux-image-`uname -r` linux-image-extra-`uname -r` libasound2
    
    
    #REBOOT SYSTEM
    #reinstall audio ppa and audio systems:
    sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-audio-dev/alsa-daily; sudo apt-get update;sudo apt-get dist-upgrade; sudo apt-get install pavucontrol linux-sound-base alsa-base alsa-utils lightdm ubuntu-desktop  linux-image-`uname -r` libasound2; sudo apt-get -y --reinstall install linux-sound-base alsa-base alsa-utils lightdm ubuntu-desktop  linux-image-`uname -r` libasound2; killall pulseaudio; rm -r ~/.pulse*; ubuntu-support-status; sudo usermod -aG `cat /etc/group | grep -e '^pulse:' -e '^audio:' -e '^pulse-access:' -e '^pulse-rt:' -e '^video:' | awk -F: '{print $1}' | tr '\n' ',' | sed 's:,$::g'` `whoami`
    
    
    #NOTE!!!:  saucy doesn't have a ppa:ubuntu-audio-dev/ppa; but there is a ppa:ubuntu-audio-dev/alsa-daily; so i've put alsa-daily above
    #Reboot
    #You can test along the way:  just use audio ctrl panel and click on Sound Effects

  3. #223
    Join Date
    Jan 2012
    Beans
    9

    Re: Sound troubleshooting

    I try all these guide but no luck on my Asus X450L on Ubuntu 12.04 x64. Can you help me to solve this problem? Thanks

  4. #224
    Join Date
    Mar 2014
    Beans
    3

    Unhappy Re: Stuttering/choppy audio

    Hi,

    I am relatively new and am trying to get perfect sound. I have multiboot options on my laptop and am unable to get the sound/audio working correctly on Ubuntu and Linux - though it is fine in WinXP.

    I have tried the various model configurations, position fixes and even changed the loading setting (I think in pulseaudio daemon) - in all honestly the last one I can't remember what I did apart from changing numbers to 5 and 8.

    I did one time get perfect audio with no stuttering/choppiness on Linux and haven't been able to since. The problem is concurrent using different sites and playing objects on the desktop itself through software or my USB dongle.

    I have posted my desktop outputs and looked at various forums and cannot muster how I did it? Can you help seriously please it's been so long........

  5. #225
    Join Date
    Jan 2012
    Beans
    9

    Re: Sound troubleshooting

    my problem was solved. it's just a hardware problem. I have replace the whole unit. Thank you.

  6. #226
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    8

    Re: Sound troubleshooting

    I just did a fresh install of Kubuntu 14.04 and my sound on the CA0106 device is outputing mono on the left speaker only. The right speaker is dead silent and I have confirmed it's not a hardware issue.

    I've gone through the sound troubleshooting pages and I didn't find anything related to my problem.

    Is anyone else having a similar issue?

    $ lspci | grep -i Audio
    01:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV710/730 HDMI Audio [Radeon HD 4000 series]
    03:02.0 Multimedia audio controller: Creative Labs CA0106 Soundblaster

  7. #227
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    8

    Re: Sound troubleshooting

    Quote Originally Posted by ganymede62 View Post
    I just did a fresh install of Kubuntu 14.04 and my sound on the CA0106 device is outputing mono on the left speaker only. The right speaker is dead silent and I have confirmed it's not a hardware issue.

    I've gone through the sound troubleshooting pages and I didn't find anything related to my problem.

    Is anyone else having a similar issue?

    $ lspci | grep -i Audio
    01:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV710/730 HDMI Audio [Radeon HD 4000 series]
    03:02.0 Multimedia audio controller: Creative Labs CA0106 Soundblaster
    I found this and it resolved my issue.

    https://bbs.archlinux.org/viewtopic....58381#p1258381

  8. #228
    Join Date
    Nov 2007
    Beans
    9

    Re: Sound troubleshooting

    Thanks for this post. With XUbuntu 14.04 I got sound working again after Step #1B in the procedure outlined in the second link you gave:
    SoundTroubleshootingProcedure
    https://help.ubuntu.com/community/So...otingProcedure

  9. #229
    Join Date
    May 2014
    Beans
    1

    Re: Sound troubleshooting

    Hello people, I have recently installed ubuntu 14.04 on my new desktop. I have an asus xonar dx soundcard with a pair of stereo speakers attached to the output jack and a DAC attached to the optical ouput.
    Unfortunately, I have not been able to switch between them so far. In the sound settings, whether I select the analogue or the digital output, all I get is sound through both the speakers and the DAC.

    This is what aplay -l outputs:

    Code:
    card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 0: ALC1150 Analog [ALC1150 Analog]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 1: ALC1150 Digital [ALC1150 Digital]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: DX [Xonar DX], device 0: Multichannel [Multichannel]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: DX [Xonar DX], device 1: Digital [Digital]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 2: HDMI [HDA ATI HDMI], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 2: HDMI [HDA ATI HDMI], device 7: HDMI 1 [HDMI 1]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 2: HDMI [HDA ATI HDMI], device 8: HDMI 2 [HDMI 2]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 2: HDMI [HDA ATI HDMI], device 9: HDMI 3 [HDMI 3]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 2: HDMI [HDA ATI HDMI], device 10: HDMI 4 [HDMI 4]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 2: HDMI [HDA ATI HDMI], device 11: HDMI 5 [HDMI 5]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    I have tried to fiddle with the settings in the pulseaudio volume control application, but still could not get my system to work properly.

  10. #230
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Warsaw, Poland
    Beans
    81
    Distro
    Xubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: Sound troubleshooting

    Disabled ALC662 digital out.

    Hi!

    I'm trying to solve problem with my snd-hda-intel based on ALC662.
    I have motherboard called 945GCD-CL. It is propably Elitegroup model based on Intel's one.

    Due to Intel's limitations manufacturers are prohibited for installing coax/optical S/PDIF out on their motherboards.
    So i soldered one straight to chipset pins .
    This modification is known to work, see http://www.bloguemos.com/?p=46 or http://techieventures.blogspot.com/2...-on-linux.html
    And i did this on two other simillar devices, both worked.

    So, i have this modification and I'm trying to put my sound out on this device throught S/PDIF.
    But it does not work, possibly due to something weird...

    According to sources i mention, i tried various model:
    Code:
    options snd-hda-intel power_save=0 
    options snd-hda-intel power_save_controller=N 
    options snd-hda-intel model=3stack-dig
    But there is no S/PDIF swich on alsamixer.

    Looking deeper i've found aplay -l giveing:
    Code:
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC662 rev1 Analog [ALC662 rev1 Analog]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    while this should be:
    Code:
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC662 rev1 Analog [ALC662 rev1 Analog]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC662 rev1 Digital [ALC662 rev1 Digital]
      Subdevices: 1/1   Subdevice #0: subdevice #0
    Some info from dmesg:
    Code:
    [   26.717792] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: irq 41 for MSI/MSI-X
    [   26.812993] SKU: Nid=0x1d sku_cfg=0x4004c601
    [   26.813003] SKU: port_connectivity=0x1
    [   26.813008] SKU: enable_pcbeep=0x0
    [   26.813013] SKU: check_sum=0x00000004
    [   26.813018] SKU: customization=0x000000c6
    [   26.813022] SKU: external_amp=0x0
    [   26.813027] SKU: platform_type=0x0
    [   26.813031] SKU: swap=0x0
    [   26.813036] SKU: override=0x1
    [   26.813301] autoconfig: line_outs=1 (0x14/0x0/0x0/0x0/0x0) type:line
    [   26.813308]    speaker_outs=1 (0x15/0x0/0x0/0x0/0x0)
    [   26.813314]    hp_outs=1 (0x1b/0x0/0x0/0x0/0x0)
    [   26.813319]    mono: mono_out=0x0
    [   26.813323]    inputs:
    [   26.813330]      Front Mic=0x19
    [   26.813335]      Rear Mic=0x18
    [   26.813341]      Line=0x1a
    [   26.813347] realtek: No valid SSID, checking pincfg 0x4004c601 for NID 0x1d
    [   26.813353] realtek: Enabling init ASM_ID=0xc601 CODEC_ID=10ec0662
    [   26.828688] input: HDA Intel Front Headphone as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input9
    [   26.829402] input: HDA Intel Line Out as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input8
    [   26.830069] input: HDA Intel Line as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input7
    [   26.830758] input: HDA Intel Rear Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input6
    [   26.831424] input: HDA Intel Front Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input5
    Adding options snd-hda-intel model=auto enable_msi=0

    eliminates only firs line.

    Any idea?

    This pc is for server purpose, it is 24h online, but i see no problem with any suggestions - even trying another distro.

    Code:
    Linux xn--zabaaganionemiejsce-8fd.pl 3.13.0-30-generic #54~precise2-Ubuntu SMP Wed Jun 11 16:14:21 UTC 2014 i686 i686 i386 GNU/Linux
    Code:
    pdate; sudo apt-get install aptitude; sudo aptitude install paman gnome-alsamixer libasound2-plugins padevchooser libsdl1.2debian-pulseaudio; sudo lshw -short;ls -lart /dev/snd;  cat /dev/sndstat; lspci -nn; lsusb; sudo which alsactl; sudo fuser -v /dev/dsp /dev/snd/* ; dpkg -S bin/slmodemd; dmesg | egrep 'EMU|probe|emu|ALSA|alsa|ac97|udi|snd|ound|irmware'; sudo /etc/init.d/sl-modem-daemon status; sudo grep model /etc/modprobe.d/* ; sudo dmidecode|egrep 'anufact|roduct|erial|elease'; lsmod | egrep 'snd|usb|midi|udio'; pacmd list-sinks; aplay -l; sudo alsa force-reload;  ubuntu-support-status ; sudo lshw -C sound
    Advanced Linux Sound Architecture Driver Version k3.13.0-30-generic.
     0 [XFi            ]: SB-XFi - Creative X-Fi
                          Creative X-Fi 20K1 Unknown
     1 [Intel          ]: HDA-Intel - HDA Intel
                          HDA Intel at 0xf7e38000 irq 16
      1:        : sequencer
      2: [ 0- 4]: digital audio playback
      3: [ 0- 3]: digital audio playback
      4: [ 0- 2]: digital audio playback
      5: [ 0- 1]: digital audio playback
      6: [ 0- 0]: digital audio playback
      7: [ 0- 0]: digital audio capture
      8: [ 0]   : control
      9: [ 1- 2]: digital audio capture
     10: [ 1- 0]: digital audio playback
     11: [ 1- 0]: digital audio capture
     12: [ 1- 0]: hardware dependent
     13: [ 1]   : control
     33:        : timer
    01-00: HDA Codec 0
    00-00: ctxfi : Front/WaveIn : playback 256 : capture 1
    00-01: ctxfi : Surround : playback 256
    00-02: ctxfi : Center/LFE : playback 256
    00-03: ctxfi : Side : playback 256
    00-04: ctxfi : IEC958 Non-audio : playback 1
    01-00: ALC662 rev1 Analog : ALC662 rev1 Analog : playback 1 : capture 1
    01-02: ALC662 rev1 Alt Analog : ALC662 rev1 Alt Analog : capture 1
    Client info
      cur  clients : 2
      peak clients : 2
      max  clients : 192
    
    Client   0 : "System" [Kernel]
      Port   0 : "Timer" (Rwe-)
      Port   1 : "Announce" (R-e-)
    Client  14 : "Midi Through" [Kernel]
      Port   0 : "Midi Through Port-0" (RWe-)
    rm: cannot remove `/etc/asound.conf': No such file or directory
    rm: cannot remove `/home/san/.asound*': No such file or directory
    rm: cannot remove `/home/san/.pulse-cookie': No such file or directory
    H/W path        Device      Class       Description
    ===================================================
                                system      EL1600 (To Be Filled By O.E.M.)
    /0                          bus         E945GCU
    /0/0                        memory      64KiB BIOS
    /0/4                        processor   Intel(R) Atom(TM) CPU  230   @ 1.60GHz
    /0/4/5                      memory      24KiB L1 cache
    /0/4/6                      memory      512KiB L2 cache
    /0/4/0.1                    processor   Logical CPU
    /0/4/0.2                    processor   Logical CPU
    /0/11                       memory      1GiB System Memory
    /0/11/0                     memory      1GiB DIMM DDR2 Synchronous 667 MHz (1,5 ns)
    /0/100                      bridge      82945G/GZ/P/PL Memory Controller Hub
    /0/100/2                    display     82945G/GZ Integrated Graphics Controller
    /0/100/1b                   multimedia  NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller
    /0/100/1c                   bridge      NM10/ICH7 Family PCI Express Port 1
    /0/100/1c/0     eth0        network     RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller
    /0/100/1d                   bus         NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #1
    /0/100/1d.1                 bus         NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #2
    /0/100/1d.2                 bus         NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #3
    /0/100/1d.3                 bus         NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #4
    /0/100/1d.7                 bus         NM10/ICH7 Family USB2 EHCI Controller
    /0/100/1e                   bridge      82801 PCI Bridge
    /0/100/1e/1                 multimedia  SB X-Fi
    /0/100/1f                   bridge      82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge
    /0/100/1f.1                 storage     82801G (ICH7 Family) IDE Controller
    /0/100/1f.2                 storage     NM10/ICH7 Family SATA Controller [IDE mode]
    /0/100/1f.3                 bus         NM10/ICH7 Family SMBus Controller
    /0/1            scsi0       storage     
    /0/1/0.0.0      /dev/cdrom  disk        DVDRAM GSA-4163B
    /0/2            scsi2       storage     
    /0/2/0.0.0      /dev/sda    disk        500GB ST500LT012-9WS14
    /0/2/0.0.0/1    /dev/sda1   volume      10GiB EXT4 volume
    /0/2/0.0.0/2    /dev/sda2   volume      10236MiB Linux filesystem partition
    /0/2/0.0.0/3    /dev/sda3   volume      445GiB Extended partition
    /0/2/0.0.0/3/5  /dev/sda5   volume      89GiB Linux filesystem partition
    /0/2/0.0.0/3/6  /dev/sda6   volume      300GiB Linux filesystem partition
    /0/2/0.0.0/3/7  /dev/sda7   volume      40GiB Linux filesystem partition
    /0/2/0.0.0/3/8  /dev/sda8   volume      15GiB Linux swap / Solaris partition
    /0/3            scsi4       storage     
    /0/3/0.0.0      /dev/sdb    disk        SCSI Disk
    /0/3/0.0.1      /dev/sdc    disk        SCSI Disk
    /0/3/0.0.2      /dev/sdd    disk        SCSI Disk
    /0/3/0.0.3      /dev/sde    disk        SCSI Disk
    total 0
    crw-rw---T  1 root audio 116, 33 cze 30 20:42 timer
    crw-rw---T  1 root audio 116,  4 cze 30 20:42 pcmC0D2p
    crw-rw---T  1 root audio 116,  2 cze 30 20:42 pcmC0D4p
    crw-rw---T  1 root audio 116,  3 cze 30 20:42 pcmC0D3p
    crw-rw---T  1 root audio 116,  7 cze 30 20:42 pcmC0D0c
    crw-rw---T  1 root audio 116,  8 cze 30 20:42 controlC0
    crw-rw---T  1 root audio 116,  5 cze 30 20:42 pcmC0D1p
    crw-rw---T  1 root audio 116,  6 cze 30 20:43 pcmC0D0p
    crw-rw---T  1 root audio 116,  1 cze 30 21:20 seq
    drwxr-xr-x  3 root root      340 cze 30 21:20 .
    crw-rw---T  1 root audio 116,  9 cze 30 21:20 pcmC1D2c
    crw-rw---T  1 root audio 116, 10 cze 30 21:20 pcmC1D0p
    crw-rw---T  1 root audio 116, 13 cze 30 21:20 controlC1
    drwxr-xr-x  2 root root       80 cze 30 21:20 by-path
    crw-rw---T  1 root audio 116, 12 cze 30 21:20 hwC1D0
    crw-rw---T  1 root audio 116, 11 cze 30 21:20 pcmC1D0c
    drwxr-xr-x 17 root root     4460 cze 30 21:25 ..
    cat: /dev/sndstat: No such file or directory
    00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL Memory Controller Hub [8086:2770] (rev 02)
    00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller [8086:2772] (rev 02)
    00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller [8086:27d8] (rev 01)
    00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 1 [8086:27d0] (rev 01)
    00:1d.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #1 [8086:27c8] (rev 01)
    00:1d.1 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #2 [8086:27c9] (rev 01)
    00:1d.2 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #3 [8086:27ca] (rev 01)
    00:1d.3 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #4 [8086:27cb] (rev 01)
    00:1d.7 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB2 EHCI Controller [8086:27cc] (rev 01)
    00:1e.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801 PCI Bridge [8086:244e] (rev e1)
    00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge [8086:27b8] (rev 01)
    00:1f.1 IDE interface [0101]: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller [8086:27df] (rev 01)
    00:1f.2 IDE interface [0101]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SATA Controller [IDE mode] [8086:27c0] (rev 01)
    00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SMBus Controller [8086:27da] (rev 01)
    01:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
    02:01.0 Multimedia audio controller [0401]: Creative Labs SB X-Fi [1102:0005]
    Bus 001 Device 004: ID 058f:6362 Alcor Micro Corp. Flash Card Reader/Writer
    Bus 002 Device 002: ID 0ac8:305b Z-Star Microelectronics Corp. ZC0305 Webcam
    Bus 003 Device 002: ID 0ac8:305b Z-Star Microelectronics Corp. ZC0305 Webcam
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    /sbin/alsactl
    Specified filename /dev/dsp does not exist.
    dpkg-query: no path found matching pattern *bin/slmodemd*.
    [    0.000000] Found optimal setting for mtrr clean up
    [    0.000000] found SMP MP-table at [mem 0x000ff780-0x000ff78f] mapped at [c00ff780]
    [    0.131639] ACPI: No dock devices found.
    [    0.177983] Found 1 acpi root devices
    [    0.211175] pnp: PnP ACPI: found 17 devices
    [    1.079579] audit: initializing netlink socket (disabled)
    [    1.079613] type=2000 audit(1404153714.076:1): initialized
    [    1.541162] libphy: Fixed MDIO Bus: probed
    [    1.588572] isapnp: No Plug & Play device found
    [    1.715482] usb usb1: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0002
    [    1.988036] hub 1-0:1.0: USB hub found
    [    2.124276] usb usb2: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0001
    [    2.190616] hub 2-0:1.0: USB hub found
    [    2.253838] usb usb3: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0001
    [    2.318685] hub 3-0:1.0: USB hub found
    [    2.383966] usb usb4: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0001
    [    2.448953] hub 4-0:1.0: USB hub found
    [    2.511097] usb usb5: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0001
    [    2.575712] hub 5-0:1.0: USB hub found
    [    3.011730] usb 1-7: New USB device found, idVendor=058f, idProduct=6362
    [    3.032220] IMA: No TPM chip found, activating TPM-bypass!
    [    3.112177] BIOS EDD facility v0.16 2004-Jun-25, 0 devices found
    [    3.721239] usb 2-1: New USB device found, idVendor=0ac8, idProduct=305b
    [    4.229776] usb 3-1: New USB device found, idVendor=0ac8, idProduct=305b
    [   23.097255] lp: driver loaded but no devices found
    [   23.410282] it87: Found IT8718F chip at 0xa10, revision 4
    [   23.492776] lpc_ich: Resource conflict(s) found affecting gpio_ich
    [   23.676204] type=1400 audit(1404153737.141:2): apparmor="STATUS" operation="profile_load" profile="unconfined" name="/sbin/dhclient" pid=701 comm="apparmor_parser"
    [   23.676233] type=1400 audit(1404153737.141:3): apparmor="STATUS" operation="profile_load" profile="unconfined" name="/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action" pid=701 comm="apparmor_parser"
    [   23.676256] type=1400 audit(1404153737.141:4): apparmor="STATUS" operation="profile_load" profile="unconfined" name="/usr/lib/connman/scripts/dhclient-script" pid=701 comm="apparmor_parser"
    [   23.680571] type=1400 audit(1404153737.145:5): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action" pid=701 comm="apparmor_parser"
    [   23.680602] type=1400 audit(1404153737.145:6): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/lib/connman/scripts/dhclient-script" pid=701 comm="apparmor_parser"
    [   23.681862] type=1400 audit(1404153737.145:7): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/lib/connman/scripts/dhclient-script" pid=701 comm="apparmor_parser"
    [   23.846271] leds_ss4200: no LED devices found
    [   24.860302] ctxfi: chip 20K1 model Unknown (1102:0026) is found
    [   25.922859] input: HDA Intel Front Headphone as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input9
    [   25.923804] input: HDA Intel Line Out as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input8
    [   25.925065] input: HDA Intel Line as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input7
    [   25.926276] input: HDA Intel Rear Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input6
    [   25.927205] input: HDA Intel Front Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input5
    [   48.331052] type=1400 audit(1404153761.793:8): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/sbin/dhclient" pid=1208 comm="apparmor_parser"
    [   48.331086] type=1400 audit(1404153761.793:9): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action" pid=1208 comm="apparmor_parser"
    [   48.331112] type=1400 audit(1404153761.793:10): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/lib/connman/scripts/dhclient-script" pid=1208 comm="apparmor_parser"
    [   48.333101] type=1400 audit(1404153761.797:11): apparmor="STATUS" operation="profile_load" profile="unconfined" name="system_tor" pid=1209 comm="apparmor_parser"
    [   48.334113] type=1400 audit(1404153761.797:12): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action" pid=1208 comm="apparmor_parser"
    [   48.334139] type=1400 audit(1404153761.797:13): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/lib/connman/scripts/dhclient-script" pid=1208 comm="apparmor_parser"
    [   48.335393] type=1400 audit(1404153761.797:14): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/lib/connman/scripts/dhclient-script" pid=1208 comm="apparmor_parser"
    [   48.344352] type=1400 audit(1404153761.809:15): apparmor="STATUS" operation="profile_load" profile="unconfined" name="/usr/bin/freshclam" pid=1210 comm="apparmor_parser"
    [   48.346282] type=1400 audit(1404153761.809:16): apparmor="STATUS" operation="profile_load" profile="unconfined" name="/usr/sbin/clamd" pid=1211 comm="apparmor_parser"
    [   48.355598] type=1400 audit(1404153761.817:17): apparmor="STATUS" operation="profile_load" profile="unconfined" name="/usr/sbin/mysqld" pid=1212 comm="apparmor_parser"
    [ 2321.534202] input: HDA Intel Front Headphone as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input16
    [ 2321.534675] input: HDA Intel Line Out as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input15
    [ 2321.534989] input: HDA Intel Line as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input14
    [ 2321.535300] input: HDA Intel Rear Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input13
    [ 2321.535585] input: HDA Intel Front Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card1/input12
    sudo: /etc/init.d/sl-modem-daemon: command not found
    /etc/modprobe.d/alsa-base.conf:#options snd-hda-intel model=3stack-dig
    /etc/modprobe.d/alsa-base.conf:#options snd-hda-intel model=6stack-dig
    /etc/modprobe.d/alsa-base.conf:#options snd-hda-intel model=alc662
    /etc/modprobe.d/alsa-base.conf:options snd-hda-intel model=auto enable_msi=0
            Release Date: 07/06/2009
                    Serial services are supported (int 14h)
            Manufacturer: eMachines
            Product Name: EL1600
            Serial Number:                       
            Manufacturer: eMachines
            Product Name: E945GCU
            Serial Number:                       
            Manufacturer: eMachines
            Serial Number:                       
            Manufacturer: Intel            
            Serial Number: To Be Filled By O.E.M.
            Manufacturer: CE000000000000
            Serial Number: 781ABDD8
    snd_hda_intel          43398  0 
    snd_seq_dummy          12686  0 
    snd_seq_midi           13132  0 
    snd_rawmidi            25198  1 snd_seq_midi
    snd_seq_midi_event     14475  1 snd_seq_midi
    snd_seq                55716  3 snd_seq_dummy,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
    snd_seq_device         14137  4 snd_seq_dummy,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
    snd_hda_codec_realtek    59883  1 
    snd_hda_codec         169779  2 snd_hda_intel,snd_hda_codec_realtek
    snd_hwdep              13276  1 snd_hda_codec
    snd_ctxfi              92364  0 
    snd_pcm                90501  3 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_ctxfi
    snd_timer              28971  2 snd_seq,snd_pcm
    snd                    61351  12 snd_hda_intel,snd_seq_dummy,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq,snd_seq_device,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_ctxfi,snd_pcm,snd_timer
    soundcore              12600  1 snd
    snd_page_alloc         18398  3 snd_hda_intel,snd_ctxfi,snd_pcm
    usb_storage            48754  0 
    No PulseAudio daemon running, or not running as session daemon.
    Unloading ALSA sound driver modules: snd-hda-intel snd-seq-dummy snd-seq-midi snd-rawmidi snd-seq-midi-event snd-seq snd-seq-device snd-hda-codec-realtek snd-hda-codec snd-hwdep snd-ctxfi snd-pcm snd-timer snd-page-alloc.
    Loading ALSA sound driver modules: snd-hda-intel snd-seq-dummy snd-seq-midi snd-rawmidi snd-seq-midi-event snd-seq snd-seq-device snd-hda-codec-realtek snd-hda-codec snd-hwdep snd-ctxfi snd-pcm snd-timer snd-page-alloc.
    Support status summary of 'xn--zabaaganionemiejsce-8fd.pl':
    
    You have 934 packages (71.6%) supported until kwiecień 2017 (5y)
    You have 20 packages (1.5%) supported until grudzień 2015 (18m)
    You have 82 packages (6.3%) supported until październik 2013 (18m)
    You have 2 packages (0.2%) supported until czerwiec 2019 (5y)
    
    You have 5 packages (0.4%) that can not/no-longer be downloaded
    You have 261 packages (20.0%) that are unsupported
    
    Run with --show-unsupported, --show-supported or --show-all to see more details
      *-multimedia            
           description: Audio device
           product: NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller
           vendor: Intel Corporation
           physical id: 1b
           bus info: pci@0000:00:1b.0
           version: 01
           width: 64 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
           configuration: driver=snd_hda_intel latency=0
           resources: irq:16 memory:f7e38000-f7e3bfff
      *-multimedia
           description: Multimedia audio controller
           product: SB X-Fi
           vendor: Creative Labs
           physical id: 1
           bus info: pci@0000:02:01.0
           version: 00
           width: 64 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: pm msi bus_master cap_list
           configuration: driver=snd_ctxfi latency=64 maxlatency=5 mingnt=4
           resources: irq:18 ioport:ec00(size=32) memory:fea00000-febfffff memory:f8000000-fbffffff
    Removed apt-get messages and aplay -l since it output is already here.
    Please ignore Sound Blaster info, it is here until problem is solved.

    Sorry for poor eanglish

    Anything else i can put here?

Page 23 of 26 FirstFirst ... 132122232425 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •