Results 1 to 3 of 3

Thread: Winbind issues

  1. #1
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Kongsberg, Norway
    Beans
    16
    Distro
    Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

    Winbind issues

    I have previously successfully followed this howto to join my ubuntu server (10.04) to my AD.

    Recently I had to reinstall my Windows server and therefore also reinstall the AD services. I successfully rejoined ubuntu to the AD with the "kinit" and "net ads join" commands, but the "wbinfo" commands just won't work!
    This is so frustrating since I have obviously had all this work before with the same config files as I have now, but for some reason they won't work now.

    Code:
    # kinit Administrator@WHITESTONE.NO
    Password for Administrator@WHITESTONE.NO: 
    
    # klist
    Ticket cache: FILE:/tmp/krb5cc_0
    Default principal: Administrator@WHITESTONE.NO
    
    Valid starting     Expires            Service principal
    10/10/11 00:26:01  10/10/11 10:25:59  krbtgt/WHITESTONE.NO@WHITESTONE.NO
    	renew until 10/11/11 00:26:01
    
    # net ads join -U Administrator@WHITESTONE.NO
    Enter Administrator@WHITESTONE.NO's password:
    [2011/10/10 00:26:43,  0] libads/kerberos.c:333(ads_kinit_password)
      kerberos_kinit_password Administrator@WHITESTONE.NO@WHITESTONE.NO failed: Malformed representation of principal
    Failed to join domain: failed to connect to AD: Malformed representation of principal
    
    # net ads join -U Administrator           
    Enter Administrator's password:
    Using short domain name -- WHITESTONE
    Joined 'JUPITER' to realm 'whitestone.no'
    
    # wbinfo -t
    checking the trust secret via RPC calls failed
    Could not check secret
    
    # wbinfo -u
    Error looking up domain users
    Since this has worked before I'm sure I'm only missing something trivial, but after an evening of googling and experimenting I just can't find a solution.
    What could be wrong?
    Attached Files Attached Files
    Last edited by GTHvidsten; October 9th, 2011 at 11:32 PM.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Kongsberg, Norway
    Beans
    16
    Distro
    Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

    Re: Winbind issues

    *Bump*

  3. #3
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Kongsberg, Norway
    Beans
    16
    Distro
    Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

    Re: Winbind issues

    It seems I was finally able to get it to work again.
    Here's what I found and did that fixed it:

    • stop smbd, nmbd and winbindd (make sure they are really dead using ps. winbindd still lingered after I stopped the service)
    • delete the samba from the PDC (using the Management Console)
    • delete the secrets database (/var/lib/samba/secrets.tdb)
    • join the domain again
    • start the daemons again (smbd, nmbd and winbindd)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •