Results 1 to 4 of 4

Thread: No sound from stero jack of soundcard - Alsa

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    88

    Question No sound from stero jack of soundcard - Alsa

    I have installed Mythbuntu 11.04 and everthing is good so far, except that I cannot get any sound.

    The computer is an Asus S1-AT5NM10E with a Realtek ALC 887, Azalia 8 channel soundcard.

    I have a 3.5mm stereo plug in the green socket connected to the white and red sound in sockets of the TV.

    I have tried every available combination of ALSA choices from Setup/General after scanning. I can't get a peep.

    All I want to do is get stereo sound.

    The TV is connected by VGA.

    aplay -l results
    Code:
    aplay -l
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC887 Analog [ALC887 Analog]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC887 Digital [ALC887 Digital]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: NVidia [HDA NVidia], device 7: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: NVidia [HDA NVidia], device 8: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: NVidia [HDA NVidia], device 9: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    Aplay -L
    Code:
    $ aplay -L
    null
        Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
    default:CARD=Intel
        HDA Intel, ALC887 Analog
        Default Audio Device
    front:CARD=Intel,DEV=0
        HDA Intel, ALC887 Analog
        Front speakers
    surround40:CARD=Intel,DEV=0
        HDA Intel, ALC887 Analog
        4.0 Surround output to Front and Rear speakers
    surround41:CARD=Intel,DEV=0
        HDA Intel, ALC887 Analog
        4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
    surround50:CARD=Intel,DEV=0
        HDA Intel, ALC887 Analog
        5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
    surround51:CARD=Intel,DEV=0
        HDA Intel, ALC887 Analog
        5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
    surround71:CARD=Intel,DEV=0
        HDA Intel, ALC887 Analog
        7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
    iec958:CARD=Intel,DEV=0
        HDA Intel, ALC887 Digital
        IEC958 (S/PDIF) Digital Audio Output
    dmix:CARD=Intel,DEV=0
        HDA Intel, ALC887 Analog
        Direct sample mixing device
    dmix:CARD=Intel,DEV=1
        HDA Intel, ALC887 Digital
        Direct sample mixing device
    dsnoop:CARD=Intel,DEV=0
        HDA Intel, ALC887 Analog
        Direct sample snooping device
    dsnoop:CARD=Intel,DEV=1
        HDA Intel, ALC887 Digital
        Direct sample snooping device
    hw:CARD=Intel,DEV=0
        HDA Intel, ALC887 Analog
        Direct hardware device without any conversions
    hw:CARD=Intel,DEV=1
        HDA Intel, ALC887 Digital
        Direct hardware device without any conversions
    plughw:CARD=Intel,DEV=0
        HDA Intel, ALC887 Analog
        Hardware device with all software conversions
    plughw:CARD=Intel,DEV=1
        HDA Intel, ALC887 Digital
        Hardware device with all software conversions
    hdmi:CARD=NVidia,DEV=0
        HDA NVidia, HDMI 0
        HDMI Audio Output
    hdmi:CARD=NVidia,DEV=1
        HDA NVidia, HDMI 0
        HDMI Audio Output
    hdmi:CARD=NVidia,DEV=2
        HDA NVidia, HDMI 0
        HDMI Audio Output
    hdmi:CARD=NVidia,DEV=3
        HDA NVidia, HDMI 0
        HDMI Audio Output
    dmix:CARD=NVidia,DEV=3
        HDA NVidia, HDMI 0
        Direct sample mixing device
    dmix:CARD=NVidia,DEV=7
        HDA NVidia, HDMI 0
        Direct sample mixing device
    dmix:CARD=NVidia,DEV=8
        HDA NVidia, HDMI 0
        Direct sample mixing device
    dmix:CARD=NVidia,DEV=9
        HDA NVidia, HDMI 0
        Direct sample mixing device
    dsnoop:CARD=NVidia,DEV=3
        HDA NVidia, HDMI 0
        Direct sample snooping device
    dsnoop:CARD=NVidia,DEV=7
        HDA NVidia, HDMI 0
        Direct sample snooping device
    dsnoop:CARD=NVidia,DEV=8
        HDA NVidia, HDMI 0
        Direct sample snooping device
    dsnoop:CARD=NVidia,DEV=9
        HDA NVidia, HDMI 0
        Direct sample snooping device
    hw:CARD=NVidia,DEV=3
        HDA NVidia, HDMI 0
        Direct hardware device without any conversions
    hw:CARD=NVidia,DEV=7
        HDA NVidia, HDMI 0
        Direct hardware device without any conversions
    hw:CARD=NVidia,DEV=8
        HDA NVidia, HDMI 0
        Direct hardware device without any conversions
    hw:CARD=NVidia,DEV=9
        HDA NVidia, HDMI 0
        Direct hardware device without any conversions
    plughw:CARD=NVidia,DEV=3
        HDA NVidia, HDMI 0
        Hardware device with all software conversions
    plughw:CARD=NVidia,DEV=7
        HDA NVidia, HDMI 0
        Hardware device with all software conversions
    plughw:CARD=NVidia,DEV=8
        HDA NVidia, HDMI 0
        Hardware device with all software conversions
    plughw:CARD=NVidia,DEV=9
        HDA NVidia, HDMI 0
        Hardware device with all software conversions

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Christchurch, NZ
    Beans
    3,239

    Re: No sound from stero jack of soundcard - Alsa

    Have you scanned for audio devices in mythtv audio setup?

    Have you checked with alsamixer that the output is not muted?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    88

    Re: No sound from stero jack of soundcard - Alsa

    Thank-you for your reply. Yes, I had done both of those things and I regret not mentioning it in my first post.

    I am also embarrassed to say I found the problem. It turns out the TV will only accept sound input - if the picture is coming via VGA - by a 3.5mm plug, not via any of the rca inputs. I thought it was a screw hole in the back of the panel, not a socket.

    So once it was properly connected, I had sound.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Christchurch, NZ
    Beans
    3,239

    Re: No sound from stero jack of soundcard - Alsa

    LOL very good!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •