Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 46

Thread: 11.04 Networking issues - no ping response but...

  1. #21
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    new york state
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: 11.04 Networking issues - no ping response but...

    poopy ka-ka try
    Code:
    sudo rmmod -f dell_laptop
    Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men, even when they exercise influence and not authority

  2. #22
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    31

    Re: 11.04 Networking issues - no ping response but...

    I think that block was caused by my wireless adapter being physically switched off on the laptop itself. You know? I reran the rfkill list and it now shows:

    :~$ rfkill list
    0: hci0: Bluetooth
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
    1: dell-wifi: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
    2: dell-bluetooth: Bluetooth
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
    3: phy0: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no

    I don't use wireless right now though so I normally would have it switched off.

  3. #23
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    new york state
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: 11.04 Networking issues - no ping response but...

    with your wireless connected try a
    Code:
    ping 74.125.226.84
    its google let run for a min press ctrl+c and then paste here
    Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men, even when they exercise influence and not authority

  4. #24
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    31

    Re: 11.04 Networking issues - no ping response but...

    Not in a wireless hotspot right now. tried using wired connection:

    :~$ ping 74.125.226.84

    PING 74.125.226.84 (74.125.226.84) 56(84) bytes of data.
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=1 ttl=56 time=43.6 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=2 ttl=56 time=45.7 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=3 ttl=56 time=73.6 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=4 ttl=56 time=42.7 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=5 ttl=56 time=42.6 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=6 ttl=56 time=43.3 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=7 ttl=56 time=43.3 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=8 ttl=56 time=43.3 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=9 ttl=56 time=43.3 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=10 ttl=56 time=62.6 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=11 ttl=56 time=43.8 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=12 ttl=56 time=43.5 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=13 ttl=56 time=42.9 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=14 ttl=56 time=43.2 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=15 ttl=56 time=47.8 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=16 ttl=56 time=42.8 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=17 ttl=56 time=45.8 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=18 ttl=56 time=43.3 ms
    64 bytes from 74.125.226.84: icmp_req=19 ttl=56 time=44.3 ms
    ^C
    --- 74.125.226.84 ping statistics ---
    19 packets transmitted, 19 received, 0% packet loss, time 18029ms
    rtt min/avg/max/mdev = 42.613/46.439/73.644/7.764 ms


    The ping function still doesn't work when I do it under System Settings|Network Tools|Ping. Does this functionality need to be enabled somewhere?

    Also, do updates generally take a long time to download, is it perhaps a characteristic of Ubuntu?

  5. #25
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    new york state
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: 11.04 Networking issues - no ping response but...

    Quote Originally Posted by Hermanocleas View Post
    --- 74.125.226.84 ping statistics ---
    19 packets transmitted, 19 received, 0% packet loss, time 18029ms
    rtt min/avg/max/mdev = 42.613/46.439/73.644/7.764 ms
    looks good to me

    The ping function still doesn't work when I do it under System Settings|Network Tools|Ping. Does this functionality need to be enabled somewhere?
    I don't know I have only used cli not gui sorry
    Also, do updates generally take a long time to download, is it perhaps a characteristic of Ubuntu?
    NO try
    Code:
    sudo apt-get update
    how long does this take?
    Last edited by josephmills; April 27th, 2011 at 07:57 PM.
    Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men, even when they exercise influence and not authority

  6. #26
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    31

    Re: 11.04 Networking issues - no ping response but...

    It only takes a couple seconds. Did that just update anything or list available updates?

    I currenlty get errors whenever I try to update using the update manager but I guess that's off topic. It's annoying none-the-less.

  7. #27
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    new york state
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: 11.04 Networking issues - no ping response but...

    that just updated your repos and packages to up grade do
    Code:
    sudo apt-get upgrade
    Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men, even when they exercise influence and not authority

  8. #28
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    31

    Re: 11.04 Networking issues - no ping response but...

    Sounds good. Thanks for the tips!

    Now I just need to tackle the weird keyboard phenomena. I type and all of a sudden the cursor is up a couple lines I changed my keyboard layout to Dell Latitude series Laptop but that didn't seem to change anything. I haven't researched that much yet though.

  9. #29
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    31

    Re: 11.04 Networking issues - no ping response but...

    Upgrade seems to be going much slower than update did. I ran that command and it's only 5% complete 14.0/36.0 MB. Jeesh.

  10. #30
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    new york state
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: 11.04 Networking issues - no ping response but...

    Quote Originally Posted by Hermanocleas View Post
    Upgrade seems to be going much slower than update did. I ran that command and it's only 5% complete 14.0/36.0 MB. Jeesh.
    post the upgrade results
    Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men, even when they exercise influence and not authority

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •