Results 1 to 6 of 6

Thread: ubuntu nvidia problem

  1. #1
    Join Date
    Feb 2011
    Beans
    4

    ubuntu nvidia problem

    p { margin-bottom: 0.21cm; } Hello everyone,


    I've recently tried to install ubuntu but having trouble with my nvidia graphic card, so i disabled it and used my on-board graphic card. Ubuntu installed successfully and worked fine.


    Then i installed nvidia driver from system>administration > additional drivers (the one which is recommended).


    I restarted ubuntu and there was no gui, instead there was tty1 login screen. I've then disabled my on-board graphic card and plugged to nvidia. A black screen with lots of text. Which do not make any sense to me.. some of the lines were:-



    ath5k: unknown symbol
    . --some text--.
    Vgaarb:device changed decodes: pci:0000:011:00.0, olddecodes=10+mem, decodes = none: owns = 10+mem
    --some text--
    nvidia 0000:01:00.0 pci int a->gsi 16 (level, low) -> irq16
    --some text--
    nvrm:loading nvidia unix x86 kernel module 260.19.06
    --some text--
    i then switched back to my onboard graphic card and executed these commands at tty1 screen.


    Sudo apt-get install nvidia-glx
    sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
    restarted my pc but no result. I then used recovery mode and in it low graphic mode or something.


    Then gui appeared but when tried to open nvidia xserver setting then it says “you do not appear to be using nvidia x driver”.


    I want to use my nvidia graphic card. Graphic card itself is fine as it runs ok in XP


    My config:
    Pentium 4 1.8Ghz
    nvidia 7300gt
    512ram

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    275

    Re: ubuntu nvidia problem

    From terminal (no GUI) run nvidia-xconfig command.
    My linux registered number-438221
    Use Zenwalk, its SMALL and SEXY and VERY SLIM distro. Its very fast. I love it.
    Zenwalk.org

  3. #3
    Join Date
    Feb 2011
    Beans
    4

    Re: ubuntu nvidia problem

    Quote Originally Posted by zenwalker View Post
    From terminal (no GUI) run nvidia-xconfig command.
    I tried.. Got this error msg

    Using X Configuration File: "/etc/x11/xorg.conf"

    Validation Error: Data Incomplete in file /etc/x11/xorg.conf.
    Undefined Device "(null)" referenced by screen "default Screen".

    Error: Unable to write to directory '/etc/x11'.
    Help!!

  4. #4
    Join Date
    Feb 2011
    Beans
    4

    Re: ubuntu nvidia problem

    Ok that’s what I recently done:

    Plugged my monitor into my nvidia 7300gt and disabled on-board graphic card. Started ubuntu 10.10 in recovery mode. No GUI but lots text lines, some of them are:-
    50.141297] [<co1659c4] ? kthread +0x74/0*80
    ? kernel_thread_helper + 0*6/0*10

    50.141297]EIP: [<co2oed5c>] ext4_handle _error + oX1c/oxbo ss:esp 0068:dde3
    50.141297] cr2: 00000000dff4c4c9
    50.141297] [end trace acf 300880bfa4ccc]
    If you get any clue where the problem is..plzz help

  5. #5
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Metro Boston
    Beans
    12,497
    Distro
    Kubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: ubuntu nvidia problem

    You need to run nvidia-xconfig as root with sudo like this

    Code:
    sudo nvidia-xconfig
    The permission denied errors arise because only the "root" user can write to the directory /etc/X11.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2011
    Beans
    4

    Re: ubuntu nvidia problem

    Quote Originally Posted by SeijiSensei View Post
    Code:
    sudo nvidia-xconfig
    It seems that command got executed fine, because I got the msg:

    Backed up file ‘/etc/x11/xorg.conf’ as ‘/etc/x11/xorg.conf.backup
    New x configuration file written to ‘/etc/x11/xorg.conf’
    i then rebooted the system but still no gui..

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •