Results 1 to 3 of 3

Thread: Wifi suddenly stopped working

  1. #1
    Join Date
    Feb 2011
    Beans
    2

    Wifi suddenly stopped working

    Hello,

    So being first time Linux user, I've installed Ubuntu one my laptop (Compaq Presario CQ60). Everything worked great right out of the box for few weeks. Then suddenly wifi stopped working. I'm not aware of any changes or anything I would do that could cause this.

    I'm running release 10.10.

    iwconfig says:

    lo no wireless extensions.
    eth0 no wireless extensions.
    wlan0 IEEE 802.11bg ESSIDff/any
    Mode: Managed Access point: Not-Associated Tx-Power=off
    Retry long limit: 7 RTS thr: off Fragment thr: off
    Encryption keyff
    Power Management: off

    The laptop has dedicated wifi on/off button. This button indicates wifi is on. However pressing it has no impact (as it used to under Windows) and no effect on iwconfig output.

    Other laptops are able to use the wifi router, so it is not problem with the router.

    I've tried few things I could find on this forums but with no luck.

    Any help would be appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2011
    Beans
    2

    Re: Wifi suddenly stopped working

    Ok, so

    rfkill unblock all

    fixed the issue.

    Why? What does this command do?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    France.
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Mate 16.04 Xenial Xerus

    Re: Wifi suddenly stopped working

    | My old and mostly abandoned blog |
    Linux user #413984 ; Ubuntu user #178
    J'aime les fraises.
    Nighty night me lovelies!

    | Reinstalling Ubuntu ? Please check this bug first ! |
    | Using a ppa ? Please install ppa-purge from universe, you may need it should you want to revert packages back |
    | No support requests / username changes by PM, thanks. |

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •