Results 1 to 3 of 3

Thread: Install from live CD not working

  1. #1
    Join Date
    Mar 2010
    Beans
    13

    Install from live CD not working

    Hello forum,

    I am new to mythbuntu and working on installing on a newly built PC. The computer consists of:

    Foxconn M61PMP-K AM3 NVIDIA MCP61P Micro ATX AMD Motherboard
    AMD Athlon II X2 240 Regor 2.8GHz Socket AM3 65W Dual-Core Processor ADX240OCGQBOX
    Patriot 2GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10600) Desktop Memory Model PSD32G13332
    HITACHI Deskstar 7K1000.C HDS721010CLA332 (0F10383) 1TB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive -Bare Drive

    Plus an old case and PSU and an old 18gb IDE drive, and an old CD-RW drive.

    The BIOS recognizes all hardware. I have a live CD created from the latest 64 bit image on the download section of the mythbuntu website (version 10.10). The CD is in the CD drive, and the CD drive is before the two HDD's in boot order.

    When the machine boots, the BIOS gives an error message about keyboard not found (I'm using a cheap logitech wireless keyboard, not sure why it can't find it because it responds to key inputs).

    Then, I get a blinking cursor, and a second later, "GRUB" followed by a blinking cursor. Then, nothing. It just sits there with the word GRUB staring at me.

    I'm hoping this is something obvious to you more seasoned linux experts but I'm stuck. Any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Beans
    13

    Re: Install from live CD not working

    Ok, problem solved. I feel foolish. It was trying to boot off the old 18gb drive, which had a (failed) install of another distro on it from years ago. Apparently I didn't have the device boot order set correctly after all.

    Fixed that and now I have another problem. I'm seeing the Mythbuntu boot screen ("Mythbuntu" with the little dots under it) and then this:

    (initramfs) mount: mounting /dev/loop0 on //filesystem.squashfs failed: Input/output error
    Can not mount /dev/loop0 (/cdrom/casper/filesystem.squashfs) on //filesystem.squashfs

  3. #3
    Join Date
    Mar 2010
    Beans
    13

    Re: Install from live CD not working

    And, that problem solved as well. It was a corrupt CD.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •