Results 1 to 3 of 3

Thread: Allegro CL Emacs problem

  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Beans
    4

    Allegro CL Emacs problem

    Hey

    I've resently gone over to using Ubuntu after a life time in Windows. I'm used to Emacs and Allegro CL for lisp and I want to do the same now on ubuntu.

    I've installed Allegro CL without a problem and it works fine in the terminal. But with emacs it doesen't work as I want it to.

    I followed this guide http://www.franz.com/emacs/ to get it to work with emacs.

    If I typ this: (load "/usr/local/acl82express/eli/fi-site-init.el") and press C-j ACL adn Emacs works fine.

    But since I don't want to do that every singel time I'm going to use ACL and Emacs I tried to use the .emacs file.

    I took the code from the guide I linked earlier and put it in the .emacs file:

    ; This is sample code for starting and specifying defaults to the

    ; Emacs-Lisp interface.

    (push "usr/local/acl82express/eli" load-path)

    (load "fi-site-init.el")

    (setq fi:common-lisp-image-name "usr/local/acl82express/alisp")

    (setq fi:common-lisp-image-file "usr/local/acl82express/alisp.dxl")

    (setq fi:common-lisp-directory "usr/local/acl82express")
    Now however, I cet an error on start that says:

    "Warning (initialization): An error occurred while loading '/home/kangas/.emacs':

    File error: Cannot open load file, fi-site-init.el"
    And of course ACL havent been loaded into emacs.

    I've checked all the paths and privileges and I see nothing wrong.

    Any one who can help?

    //Kaangaas

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Beans
    1,787

    Re: Allegro CL Emacs problem

    Quote Originally Posted by Kaangaas View Post
    Hey

    I've resently gone over to using Ubuntu after a life time in Windows. I'm used to Emacs and Allegro CL for lisp and I want to do the same now on ubuntu.

    I've installed Allegro CL without a problem and it works fine in the terminal. But with emacs it doesen't work as I want it to.

    I followed this guide http://www.franz.com/emacs/ to get it to work with emacs.

    If I typ this: (load "/usr/local/acl82express/eli/fi-site-init.el") and press C-j ACL adn Emacs works fine.

    But since I don't want to do that every singel time I'm going to use ACL and Emacs I tried to use the .emacs file.

    I took the code from the guide I linked earlier and put it in the .emacs file:



    Now however, I cet an error on start that says:



    And of course ACL havent been loaded into emacs.

    I've checked all the paths and privileges and I see nothing wrong.

    Any one who can help?

    //Kaangaas
    I think the error is that you want this

    (push "usr/local/acl82express/eli" load-path)

    to be

    (push "/usr/local/acl82express/eli" load-path)

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Beans
    4

    Re: Allegro CL Emacs problem

    Thx, that did it

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •