Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Apache Dont Show Up As "Running" on webmin! ( ubuntu 10.10 rc , webmin 1.520)

  1. #1
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    9

    Apache Dont Show Up As "Running" on webmin! ( ubuntu 10.10 rc , webmin 1.520)

    Hi guys
    in the apache and server status parts of webmin i always get Apache Server coming up as " down " or " offline "
    can anyone help?

    it detected my system as ubuntu 10.10 and uses webmin con fig debien 5.0 altough before it used 6.0 both did not work

  2. #2
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Phoenix, Arizona
    Beans
    19
    Distro
    Ubuntu

    Re: Apache Dont Show Up As "Running" on webmin! ( ubuntu 10.10 rc , webmin 1.520)

    I'm having the same issue. I'm also seeing this when trying to view the Apache error logs:

    Code:
    cat: /var/log/apache2$SUFFIX/error.log: No such file or directory

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Victoria, BC Canada
    Beans
    1,741

    Re: Apache Dont Show Up As "Running" on webmin! ( ubuntu 10.10 rc , webmin 1.520)

    Code:
    sudo apt-get install apache2

  4. #4
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Phoenix, Arizona
    Beans
    19
    Distro
    Ubuntu

    Re: Apache Dont Show Up As "Running" on webmin! ( ubuntu 10.10 rc , webmin 1.520)

    Just tried Vegan's suggestion, no change.

    Code:
    chris@PHLAKTOP ~ $ sudo apt-get install apache2
    Reading package lists... Done
    Building dependency tree       
    Reading state information... Done
    apache2 is already the newest version.
    0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: Apache Dont Show Up As "Running" on webmin! ( ubuntu 10.10 rc , webmin 1.520)

    Quote Originally Posted by ckankiewicz View Post
    I'm having the same issue. I'm also seeing this when trying to view the Apache error logs:

    Code:
    cat: /var/log/apache2$SUFFIX/error.log: No such file or directory
    It won't find anything with a "$SUFFIX" unless it's defined.

    I've not used Webmin in some time, but check out the module config for apache and see what it says.

    I installed the latest version of Webmin on 10.04 and it found apache running. Perhaps try updating all the way to the final release version of Maverick?
    Last edited by CharlesA; October 11th, 2010 at 04:12 AM.
    Come to #ubuntuforums! We have cookies! | Basic Ubuntu Security Guide

    Tomorrow's an illusion and yesterday's a dream, today is a solution...

  6. #6
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Victoria, BC Canada
    Beans
    1,741

    Re: Apache Dont Show Up As "Running" on webmin! ( ubuntu 10.10 rc , webmin 1.520)

    might be an idea for the OP to run


    Code:
    sudo apt-get update
    sudo apt-get upgrade
    I got rid of webmin and went back to the command prompt.

    Webmin is OK, but its faster with the CLI by 4x for an experienced Linux administrator.
    Last edited by CharlesA; October 11th, 2010 at 05:18 AM. Reason: fixed apt-get

  7. #7
    Join Date
    Oct 2009
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: Apache Dont Show Up As "Running" on webmin! ( ubuntu 10.10 rc , webmin 1.520)

    Agreed. I got rid of it long ago as well. I find it easier to configure stuff over plain SSH.
    Come to #ubuntuforums! We have cookies! | Basic Ubuntu Security Guide

    Tomorrow's an illusion and yesterday's a dream, today is a solution...

  8. #8
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Phoenix, Arizona
    Beans
    19
    Distro
    Ubuntu

    Re: Apache Dont Show Up As "Running" on webmin! ( ubuntu 10.10 rc , webmin 1.520)

    Was up to date before posting originally. Ran an apt-get update and an apt-get upgrade anyway and still no change. I think the problem might be with Webmin.

  9. #9
    Join Date
    Oct 2009
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: Apache Dont Show Up As "Running" on webmin! ( ubuntu 10.10 rc , webmin 1.520)

    I just checked on 32-bit Maverick and it shows Apache as not running, even when it is.

    Trying to start it when it is stopped results in an error, but it starts anyway.

    I'd say it's a problem with Webmin.
    Last edited by CharlesA; October 11th, 2010 at 05:47 PM.
    Come to #ubuntuforums! We have cookies! | Basic Ubuntu Security Guide

    Tomorrow's an illusion and yesterday's a dream, today is a solution...

  10. #10
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Vienna, Virginia USA
    Beans
    4
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Apache Dont Show Up As "Running" on webmin! ( ubuntu 10.10 rc , webmin 1.520)

    I just installed Webmin on Ubuntu 10.10 desktop and had same problem. Fixed in my case by settng path to Apache PID to "/var/run/apache2.pid" rather than using the default setting of "Work out automatically." I did not make any changes to the envvars file.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •