Results 1 to 4 of 4

Thread: X won't start after 10.10 upgrade

  1. #1
    Join Date
    Feb 2009
    Beans
    21

    X won't start after 10.10 upgrade

    Upgraded from 10.04 to 10.10, gnome didn't load on reboot, tried typing startx and got this error:

    Code:
    (EE) Failed to load /usr/lib/xorg/extra-modules/nvidia_drv.so
    (EE) Failed to load module "nvidia" (loader failed, 7)
    (EE) No drivers available.
    
    Fatal server error:
    no screens found
    I had the nvidia proprietary driver installed before upgrade. Using a nvidia g-force 7300 graphic card.

    Anything I can do on my end to fix this? Any easy way to go back to 10.04? Or should I just reinstall 10.04 from the CD-ROM and forget about 10.10 before it's stable?

  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Rawalpindi, Pakistan
    Beans
    5,666
    Distro
    Ubuntu Gnome Development Release

  3. #3
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    England
    Beans
    Hidden!

    Re: X won't start after 10.10 upgrade

    You just need to install the video driver for the new kernel, I expect, which you can either do from the cli, if you know the driver package name (I don't, I have an ati card) or you can choose failsafe gnome from the session menu at login, and do it in the low resolution screen that should appear.
    DISTRO: Xubuntu 14.04-64bit --- Code-tags --- Boot-Repair --- Grub2 wiki & Grub2 Basics --- RootSudo

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ~/
    Beans
    7
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: X won't start after 10.10 upgrade

    Try driver 256.53 on kernel 2.6.35.22. This was the only solution for me, on a 64bit Ubuntu.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •