Page 2 of 29 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 11 to 20 of 287

Thread: I upgraded, and now I have this error...

  1. #11
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Huddersfield
    Beans
    85
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Question Re: I upgraded, and now I have this error...

    Sorted with Update Manager...
    Hello all.
    I have just tried to "apt-get dist-upgrade" from 8.04., hoping to end up with 10.04
    However, the result is I am still running 8.04.
    (Synaptic does not show any link to upgrade to 10.04)
    I now only have 2 screen resolutions available, 800 x 600 & 640 x 480, I had the 1280 x 1024 resolution previously.
    Some of the packages could not be downloaded, , "--fix missing" made no difference.
    Rebooting from cold has not made any difference.

    Help?

    AMD Athlon64 2-core, 2Gb RAM, HP flat monitor
    Last edited by archolman; October 10th, 2010 at 12:43 AM. Reason: Add info
    Peace, love & The Archers!
    WinXPHome-SP3 DAW/ Ubuntu 10.04.2LTS Surf&BOINC,
    on
    AMD Athlon64, 2GbRAM

  2. #12
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Huddersfield
    Beans
    85
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: I upgraded, and now I have this error...

    See above...
    Last edited by archolman; October 10th, 2010 at 12:44 AM. Reason: Solved!
    Peace, love & The Archers!
    WinXPHome-SP3 DAW/ Ubuntu 10.04.2LTS Surf&BOINC,
    on
    AMD Athlon64, 2GbRAM

  3. #13
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    New Delhi
    Beans
    1
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: I upgraded, and now I have this error...

    I have upgraded my old machine to ubuntu 10.10. I followed a upgrade tutorial found on http://tech.mobiletod.com/how-to-upg...-ubuntu-10-10/ . They provided detailed steps about everything on Ubuntu 10.10

  4. #14
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    England
    Beans
    511
    Distro
    Ubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: I upgraded, and now I have this error...

    gdm binary 1816
    failed to acquire org.gnome.DisplayManager
    gdm-binary 1816
    could not acquire name bailing out

    After the upgrade reboots wouldn't deliver a graphical interface, I couldn't gdm restart. Fortunately pressing ESC at reboot gets me to into Grub where I select a previous working kernel 2.6.32-35-generic-pae and a working graphical interface. I could then removed the third party NVIDIA driver and rebooted into 2.6.35-22-generic-pae with low resolution graphics. Finally I re-installed the recommended NVIDIA driver. Phew it's working again.
    Last edited by Handssolow; October 11th, 2010 at 03:00 PM.

  5. #15
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    130

    Re: I upgraded, and now I have this error...

    Since upgrading from 10.04 to 10.10 I get this same message twice:

    modprobe:FATAL: could not load /lib/modules/2.6.35-22-generic/modules.dep No such file or directory

    It then hangs for a good 20secs or so before booting to Ubuntu.

    I also have to put my password into Keyring now whereas before I didn't - this is very annoying.

    Ideas?
    Last edited by thered; October 11th, 2010 at 12:31 PM.

  6. #16
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Reykjavík, Ísland
    Beans
    11,601
    Distro
    Lubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: I upgraded, and now I have this error...

    How does the system behave if you try the tests described in the first post?
    Bringing old hardware back to life. About problems due to upgrading.
    Please visit Quick Links -> Unanswered Posts
    Don't use this space for a list of your hardware. It only creates false hits in the search engines.

  7. #17
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    130

    Re: I upgraded, and now I have this error...

    I didn't think them pertinent. I had a working system with 10.04. I did the recommended thing and did a network upgrade. I received no alerts during the procedure, I have changed nothing since. <headscratching>

    PS I resolved the keyring issue by stopping a bunch of startup apps.

    Edit: Seems there is a bug, just checked the launchpad site: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ux/+bug/642421
    Last edited by thered; October 11th, 2010 at 02:36 PM. Reason: update of info

  8. #18
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Ontario, Canada
    Beans
    140
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: I upgraded, and now I have this error...

    I have upgraded from 10.04 to 10.10. However, on the first go around I terminated the upgrade before it was finished. I was able to go back to an old version and the upgrade restarted and terminated properly, I think.

    I have two problems at this point.

    First, the system always boots into tty mode rather than graphics mode. How do I change this?

    Second, when I run the failsafe graphics mode, it appears that my nvidia xconfiguration file is missing or otherwise corrupt. So I can't get my monitor into the correct resolution. How do I fix this.

    Thanks for your help.
    Last edited by vchapman; October 11th, 2010 at 05:18 PM.
    Regards,

    Grandpavic

  9. #19
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    West Wales (UK)
    Beans
    109
    Distro
    Ubuntu

    Re: I upgraded, and now I have this error...

    Can anyone clarify the position of WUBI upgrades from 10.04 to 10.10 where legacy GRUB is still used in 10.04 and where WUBI is installed on the Windows partition? I have followed all the bugs including #653134 and it seems that these are essentially issues with GRUB 2.

    So, unless the upgrade changes legacy GRUB to GRUB 2 there should be no problem? I have not tested an upgrade yet. Has anyone been brave enough?

  10. #20
    Join Date
    Sep 2008
    Beans
    20

    Exclamation Re: I upgraded, and now I have this error...

    I upgraded, from 10.04 to 10.10... I installed the new grub I dual boot 7 and Ubuntu...

    so.. When I goto boot into Ubuntu (which was successfully installed).. it is terribly dark.. and cranking up the brightness/contrast does nothing..

    I can login.. (if u look closely enough.. but.. from then I can't do anything (possibly due to the fact that I can BARELY see anything)..

    any ideas?

Page 2 of 29 FirstFirst 123412 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •