Results 1 to 7 of 7

Thread: Upgrade to 10.04

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Tennessee
    Beans
    35
    Distro
    Xubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Upgrade to 10.04

    I did an upgrade and now after grub starts I get nothing but a blank screen. I should have left the well working alone. Any suggestions on what to do? I have no terminal, nothing any longer.
    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SW Forida
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: Upgrade to 10.04

    If it is after the grub menu? What video card do you have. Try the editing of the kernel line.

    I have nvidia & had to do this:
    boot from the cd, press F6 and then select the nomodeset option.
    (I acutally edited my grub.cfg as I use grub2 to directly boot ISO on USB, or in USB's syslinux.cfg or text.cfg)
    then
    On first boot after install, press e on getting the GRUB bootloader.
    Using arrow keys navigate to and delete quiet and splash and type the word nomodeset in their place
    Press Ctrl and X to boot (low graphics mode)

    https://help.ubuntu.com/community/Bi...erHowto/Nvidia
    After I installed nvidia driver (default from pop up) then it has worked without issue.
    gksudo nvidia-settings
    sudo nvidia-xconfig
    Or it should be in System>administration>Hardware drivers.

    Some other settings:
    http://ubuntu-tutorials.com/2010/05/...up-workaround/
    * Older Intel video card: i915.modeset=1 or i915.modeset=0
    * nVidia: nomodeset
    * Generic: xforcevesa
    * Radeon: radeon.modeset=0
    For more info on UEFI boot install & repair - Regularly Updated :
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to change to [Solved] when/if answered completely.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Tennessee
    Beans
    35
    Distro
    Xubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Upgrade to 10.04

    RE: "If it is after the grub menu? What video card do you have."

    Yes, I can see the grub menu and after it goes away it says it's loading and then nothing. It is a Intel mitx Atom processor from Intel and has on-board graphics. I will follow your instructions and try your suggestions.
    Thanks so very much for the help.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Tennessee
    Beans
    35
    Distro
    Xubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Upgrade to 10.04

    I think xforcevesa could work but I fail on how to get it to boot with the changed setting.

    # Using the arrow keys to navigate, delete quiet and splash and again insert one of the options below.
    # Press Ctrl and X to boot.

    After I change quiet to xforcevesa and key ctrl X it does nothing. I key enter and instructions say B to boot. Key B and the bios loads again, grub comes up but I don't know whether the xforcevesa is really there?, let it continue, and I still see a blank screen. I suppose I'm going to try a live cd and see if I can recover some config files before I go back to 9.02. Everything says this is due to old hardware, but the box is only a year old.

    Jump higher, dive deeper, come up drier has put me back to never doing an upgrade again.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SW Forida
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: Upgrade to 10.04

    Control x should start you booting, if you reboot the change you made is gone as it is a one time change only. Sometimes it takes a bit before you see anything on the screen.
    For more info on UEFI boot install & repair - Regularly Updated :
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to change to [Solved] when/if answered completely.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Tennessee
    Beans
    35
    Distro
    Xubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Upgrade to 10.04

    RE: "Control x should start you booting, if you reboot the change you made is gone as it is a one time change only. Sometimes it takes a bit before you see anything on the screen."

    I guess I just don't have a normal machine.
    I edited and changed "quiet" to xforcevesa, pressed enter,it showed:
    UUID
    KERNEL
    INITRD
    XFORCEVESA...........I keyed Ctrl + X and got a cup of coffee upstairs. The screen was at the same place. Ctrl/X just does not work here. I pressed "b" to boot and I guess it booted to somewhere (I still have no display) since I am now able to access the server through Putty on my Windoze desktop upstairs. I will look for a Linux video driver for the D945GCLF2 Intel board. I see a Linux driver on the Intel site but I haven't a clue how to download/install it from a Putty terminal.
    Thanks for all your time, it is greatly appreciated.
    If I can make this work through a Putty connected terminal on a Windows system, someone needs to look up "IRONIC".
    Thanks, so very much;
    Don

  7. #7
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SW Forida
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: Upgrade to 10.04

    You should be replacing the quiet splash on the kernel/linux line. Not adding a new line.
    from this ( this has my UUIDs so do not copy):
    linux /boot/vmlinuz-2.6.32-24-generic root=UUID=5e25282c-9c54-45df-9e79-514011e98648 ro quiet splash
    to this:
    linux /boot/vmlinuz-2.6.32-24-generic root=UUID=5e25282c-9c54-45df-9e79-514011e98648 ro xforecevesa

    For more info on UEFI boot install & repair - Regularly Updated :
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to change to [Solved] when/if answered completely.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •