Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: No sound in Flash Player, using Ubuntu 10.04

  1. #1
    Join Date
    May 2010
    Location
    Here
    Beans
    1,297
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Exclamation No sound in Flash Player, using Ubuntu 10.04

    As the title says, there is no sound in Flash Player.



    I have:

    flashplugin-nonfree-extrasound 0.0.svn2431-3

    flashplugin-nonfree 10.0.45.2ubuntu1

    flashplugin-installer



    I also have gnash, klash, swfdec and some others.



    Could you help me?

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sheffield, UK
    Beans
    7
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: No sound in Flash Player, using Ubuntu 10.04

    Hi,

    I just installed kubuntu 10.04 and I had the same problem, the only solution I could find that worked for me was to install a program called pulseaudio chooser which allowed me to select the stream that flash uses.

    Code:
    sudo apt-get install padevchooser

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brazil
    Beans
    12,497
    Distro
    Ubuntu Studio 12.04 Precise Pangolin

    Re: No sound in Flash Player, using Ubuntu 10.04

    Also having multiple plugins is not a good idea.

    Install FLASH-AID extension for Firefox. It will remove conflicting plugins and install the proper flash version according to your browser architecture.

    If you don't use Firefox or prefer to fix the problem from command-line, then see the Flash Optimization section of Firefox optimization and troubleshooting thread.

    Also check of the PCM volume slider is all the way up.

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Location
    Here
    Beans
    1,297
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Red face Re: No sound in Flash Player, using Ubuntu 10.04

    I mostly use Google Chrome and Chromium.
    I did install the FLASH-AID extension, since I do have firefox.
    I did do it from the command line.
    I also have another thread, in Adobe Forums (though last time I checked, there were 71 views and no replies).
    Also, I just checked, and the sound globally doesn't work!
    I did do a thread here about the sound problems.

    And thank you so much for trying to help!

  5. #5
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    France
    Beans
    4
    Distro
    Kubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: No sound in Flash Player, using Ubuntu 10.04

    I had no sound in Kubuntu 10.04 either.
    The levels in alsa-mixer were correct, though.

    Code:
    sudo apt-get install pulseaudio pavucontrol padevchooser
    and then,

    Code:
    pavucontrol
    That's where the levels were wrong (analog output was muted).

  6. #6
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brazil
    Beans
    12,497
    Distro
    Ubuntu Studio 12.04 Precise Pangolin

    Re: No sound in Flash Player, using Ubuntu 10.04


  7. #7
    Join Date
    Jun 2010
    Beans
    1

    Re: No sound in Flash Player, using Ubuntu 10.04

    I was having the same problem, every sound worked except for sound in flash.

    It got solved after I've performed the last atualizations available.

    Just that,

    regards

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Beans
    9

    Talking Re: No sound in Flash Player, using Ubuntu 10.04

    Quote Originally Posted by Herofmb View Post
    It got solved after I've performed the last atualizations available.
    Can you please clarify what "the last atualizations available" are and what steps you performed to get Flash sound in Firefox in 10.04LTS?

    I'm experiencing the same issue and installed pavucontrol and padevchooser (pulseaudio package was already there). I set the levels in pavucontrol as well as "alsamixer", but I still don't hear Flash sound. System sounds and Rhythmbox work OK.

    I appreciate your help, thanks!

    --- UPDATE #1 ---
    Re-installed Flash and Firefox plugin, rebooted, all is well!

    --- UPDATE #2 ---
    It only lasted one session: I rebooted and Flash has no audio once again.

    --- UPDATE #3 ---
    I hope this is the last update post...

    Executed the following to restore Flash audio in Firefox:
    Code:
    sudo aptitude purge adobe-flashplugin
    Afterwards,
    Code:
    sudo aptitude install flashplugin-nonfree
    Last edited by triple.eh; June 19th, 2010 at 07:27 PM. Reason: Resolved issue

  9. #9
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Decatur, Ga
    Beans
    74
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: No sound in Flash Player, using Ubuntu 10.04

    While trying stormtrooper's suggestion, I noticed this:

    pulseaudio is already the newest version.
    The following packages were automatically installed and are no longer required:
    firefox-3.5-branding
    Use 'apt-get autoremove' to remove them.

    I immediately aborted and ran apt-get-autoremove

    It removed firefox - 3.5-branding

    Flash audio now works again. For now. Ha!

  10. #10
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brazil
    Beans
    12,497
    Distro
    Ubuntu Studio 12.04 Precise Pangolin

    Re: No sound in Flash Player, using Ubuntu 10.04

    Quote Originally Posted by lilychef View Post
    While trying stormtrooper's suggestion, I noticed this:

    pulseaudio is already the newest version.
    The following packages were automatically installed and are no longer required:
    firefox-3.5-branding
    Use 'apt-get autoremove' to remove them.

    I immediately aborted and ran apt-get-autoremove

    It removed firefox - 3.5-branding

    Flash audio now works again. For now. Ha!
    Weird.

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •