Results 1 to 5 of 5

Thread: No Sound in Alienware Area-51 M15x

  1. #1
    Join Date
    May 2010
    Beans
    3
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    No Sound in Alienware Area-51 M15x

    Hello All,
    I Most recently switched to the world of Ubuntu after a friend of mine was telling me how amazing it is, and i do completly agree and love it. Though i have a few questions and need a little help
    1. My speakers do not work, my headphones do however work when i plug them in.
    2. I need to run Visual Studio for my Programing class, tried installing with Wine...gave me a error message :/ Or is there a another option?
    3. Is there a way to get the color changing program for my lit keyboard.

    This is my system here:
    http://computershopper.com/laptops/r...51-m15x-laptop

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Denver, Colorado
    Beans
    802
    Distro
    Kubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: No Sound in Alienware Area-51 M15x

    1) Click the Volume icon and then click preferences and make sure Front PCM etc... Aren't Muted.

    2) Visual Studio I'm not familiar with is it for coding in Visual Basic? You might need to dual-boot or possibly load windows in a VirtualBox for it.

    If I remember correctly Dell bought out Alienware you could check there forums about your keyboard because I honestly Don't know. (Dell has pretty decent Linux support for an OEM)
    KDE SC 4.4

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Location
    Ohio, USA
    Beans
    6,905
    Distro
    Ubuntu Gnome 15.04 Vivid Vervet

    Re: No Sound in Alienware Area-51 M15x

    Can you post the output of these terminal commands for me please:
    Code:
    uname -a
    aplay -l
    cat /proc/asound/version
    head -n 1 /proc/asound/card*/codec#*
    Terminal="Applications->Accessories->Terminal"
    Please post text output using code tags. Also helpful is the make/model of your PC/Laptop.

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Beans
    3
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: No Sound in Alienware Area-51 M15x

    Thank you both, was able to fix it from dells fourms. THanks much

  5. #5
    Join Date
    May 2008
    Location
    Ohio, USA
    Beans
    6,905
    Distro
    Ubuntu Gnome 15.04 Vivid Vervet

    Wink Re: No Sound in Alienware Area-51 M15x

    Quote Originally Posted by Stobei117 View Post
    Thank you both, was able to fix it from dells fourms. THanks much
    Awesome. Could you post the fix, or a link to it, and mark the thread as solved using 'Thread Tools' up top please?

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •