Results 1 to 5 of 5

Thread: Some Web Sites only opens via proxy.......WHY ????

  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    India
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu Development Release

    Some Web Sites only opens via proxy.......WHY ????

    Hi, my problem is that some web sites for example the "youtube-dl"

    downloading site "http://bitbucket.org/rg3/youtube-dl/wiki/Home"

    only opens when browsed via a proxy.

    I used http://www.wattproxy.info/.

    I use the following (3) DNS servers 4.2.2.1, 4.2.2.2, my ISP's DNS.

    Not only http://bitbucket.org/rg3/youtube-dl/wiki/Home, a few other web sites, are also not responding.

    I tried 3 browsers (a) Firefox, (b)Opera, (c) Google Chrome. None were able to open http://bitbucket.org/rg3/youtube-dl/

    I am quite sure that my ISP is not blocking any pages.

    Please help.
    Xubuntu 16.04
    Intel(R) Core(TM) i3-6100 CPU
    Ram 4GB
    GeForce GTX 650

  2. #2
    psusi is offline Ubuntu addict and loving it
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Orlando, FL
    Beans
    3,980
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Some Web Sites only opens via proxy.......WHY ????

    Try a traceroute.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    India
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu Development Release

    Re: Some Web Sites only opens via proxy.......WHY ????

    Finally after 100 years I have found the solution !!!

    Its all about setting the correct MTU value while configuring your pppoe connection.

    Mentioning my MTU value here will be of no value because MTU values as I have learned recently varies with each ISP.

    Last edited by linuxyogi; July 21st, 2010 at 01:07 AM.
    Xubuntu 16.04
    Intel(R) Core(TM) i3-6100 CPU
    Ram 4GB
    GeForce GTX 650

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Beans
    462
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Some Web Sites only opens via proxy.......WHY ????


  5. #5
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    India
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu Development Release

    Re: Some Web Sites only opens via proxy.......WHY ????

    Quote Originally Posted by wacky_sung View Post
    My MTU value was set to 1500 too.
    Changing it to 1400 corrected the problem.
    As I said MTU settings varies with each ISP.
    Xubuntu 16.04
    Intel(R) Core(TM) i3-6100 CPU
    Ram 4GB
    GeForce GTX 650

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •