Results 1 to 2 of 2

Thread: Can't get ethernet or wifi to work

  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Sheffield, UK
    Beans
    21
    Distro
    Ubuntu

    Can't get ethernet or wifi to work

    I have an Asrock A330GC, with onboard ethernet, and an Engenius PCI card for wifi.

    I installed ubuntu server 9.10 no problems, and it picked up my ethernet in the installation with no difficulties.

    I couldn't get 9.10 to do what i wanted, so I tried installing 8.4 instead. This however didn't pick up any of the drivers, so i couldn't get online.

    So i reinstalled 9.10, only to find that now it couldn't find network in the installation. Absolutely NOTHING has changed, the ethernet cable still plugged in, and if i plug same cable into my laptop, it works fine.

    Any ideas people?
    ifconfig doesn't mention any eth0, just lo, with an ip of 127.0.0.1 and amask of 255.0.0.0 which i'm fairly certain means its dead.

    Bless,
    Chris Lowry

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    23,381
    Distro
    Ubuntu 17.04 Zesty Zapus

    Re: Can't get ethernet or wifi to work

    Let's find out what ethernet card you have. Please do:
    Code:
    lspci -nn | grep Ethernet
    Once we know what driver it needs, we'll modprobe it and try to troubleshoot.
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •