Results 1 to 2 of 2

Thread: Wireless connects but can't can't see the network

  1. #1
    Join Date
    Jan 2010

    Wireless connects but can't can't see the network

    I've got a Zotac MAG HD-ND01 with XBMC live installed. This is built on Karmic Koala and runs very nicely through the wired NIC.

    I configure the box using a cable. I'm using WPA2-PSK and it is clearly authenticating OK.. It gets an IP address.. the AP shows a connection to the box. My XP laptop connects to the access point OK.. just can't connect to the box via the wireless, and it can't see the network using wireless.

    I have followed a number of threads on connecting Atheros 9XXX wireless (,, but no joy.

    Any ideas? Also, can Ubuntu connect to the AP at any speed greater than 54MB? My windows PC connects at 144MB+ . Will ndiswrappers connect at those sorts of speeds?

    lspci -nn

    04:00.0 Network controller [0280]: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)


    lo no wireless extensions.

    eth0 no wireless extensions.

    wlan0 IEEE 802.11bgn ESSID:"AV"
    Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: 00:1F:C6:CC:FD:A8
    Bit Rate=54 Mb/s Tx-Power=20 dBm
    Retry long limit:7 RTS thrff Fragment thrff
    Power Managementn
    Link Quality=38/70 Signal level=-72 dBm
    Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
    Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

    wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:25:d3:c2:9b:3d
    inet addr: Bcast: Mask:
    inet6 addr: fe80::225:d3ff:fec2:9b3d/64 Scope:Link
    RX packets:2337 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:28 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:342468 (342.4 KB) TX bytes:3378 (3.3 KB)
    dmesg | grep wlan0

    [ 15.879251] wlan0: deauthenticating from 00:1f:c6:cc:fd:a8 by local choice (reason=3)
    [ 15.879333] wlan0: direct probe to AP 00:1f:c6:cc:fd:a8 (try 1)
    [ 15.885186] wlan0: direct probe responded
    [ 15.885194] wlan0: authenticate with AP 00:1f:c6:cc:fd:a8 (try 1)
    [ 15.887177] wlan0: authenticated
    [ 15.887223] wlan0: associate with AP 00:1f:c6:cc:fd:a8 (try 1)
    [ 15.891188] wlan0: RX AssocResp from 00:1f:c6:cc:fd:a8 (capab=0x431 status=0 aid=1)
    [ 15.891195] wlan0: associated
    [ 15.891967] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
    [ 26.128013] wlan0: no IPv6 routers present

  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Kubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Wireless connects but can't can't see the network

    did you ever find a solution? I just purchased the same computer, with XBMC live also, and while wicd-curses shows I am connected to wireless, when I log out and back in (into XBMC Live), XBMC says I am not connected. I am dual booted with Ubuntu 11.04, which connects to the wireless fine...


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts