Results 1 to 8 of 8

Thread: MythVideo DVD Ripping (Import DVD) Title auto-populate

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Beans
    20

    MythVideo DVD Ripping (Import DVD) Title auto-populate

    I've recently upgraded to Mythbuntu 9.10. I recall (maybe incorrectly) that with Mythbuntu 9.04 when the RIP/Transcode menu was displayed it had autofetched the Title of the DVD.

    Any advice on how to regain this functionality?

    Paul

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    San Diego, CA
    Beans
    2
    Distro
    Ubuntu

    Re: MythVideo DVD Ripping (Import DVD) Title auto-populate

    I'm new to this, but is am also wondering about this. When looking at the desktop after exiting the frontend, I can see the title of the CD... Example Hot_Fuzz, but when trying to rip, it shows Unknown.

    Chris

  3. #3
    Join Date
    May 2009
    Location
    MI
    Beans
    32
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: MythVideo DVD Ripping (Import DVD) Title auto-populate

    I am having the same issue. Any takers??
    Even my wife likes ubuntu!

  4. #4
    Join Date
    May 2005
    Location
    Arrowsmith, IL
    Beans
    48

    Re: MythVideo DVD Ripping (Import DVD) Title auto-populate

    I recall being annoyed at this change (I think it broke in either Intrepid or Jaunty) as well, but I'm not sure what causes it. I just hooked a keyboard up. :/
    Last edited by dannysauer; January 11th, 2010 at 04:26 AM. Reason: s/of/or/

  5. #5
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston, TX
    Beans
    60
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: MythVideo DVD Ripping (Import DVD) Title auto-populate

    So there is no fix for this?
    I'm just a Windows admin in a Linux world...

  6. #6
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    100

    Re: MythVideo DVD Ripping (Import DVD) Title auto-populate

    I noticed this as well, and after hours of searching, I resorted to importing with other software.

    Another potential related issue, when ripping a DVD (legally of coarse) with the "unknown" title as anything other than iso, transcode hangs. Is anyone else experiencing this?

  7. #7
    Join Date
    May 2005
    Location
    Arrowsmith, IL
    Beans
    48

    Unhappy Re: MythVideo DVD Ripping (Import DVD) Title auto-populate

    Yes - I've been unable to rip anything for months. I even have several DVDs (that I own) which I've first run though DVDFab on Windows to remove the CSS stuff, and myth's even unable to rip and transcode those. Sometimes it will rip the whole DVD, but hang up about halfway through (when it's done with the DVD and before starting to transcode).

  8. #8
    Join Date
    May 2005
    Location
    Arrowsmith, IL
    Beans
    48

    Re: MythVideo DVD Ripping (Import DVD) Title auto-populate

    As it turns out, transcode is working. I fire up top via an ssh session, and trascode is taking up all the CPU. After a while, it looke like it failed - but actually, the transcode process has created the .avi I expected. The progress bar just doesn't update. Coincidentally, I don't seem to be getting a log file created. The user running the process has permission to write to the /var/log/mythtv directory as well as the temporary location, but there is no "mtd.log" anywhere on the system.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •