Results 1 to 10 of 12

Thread: nVidia G210m on Asus UL50VG laptop

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    5

    nVidia G210m on Asus UL50VG laptop

    Hi!
    I am having some serious problem with nVidia G210m graphics card.
    My laptop has two GC's. By default ubuntu 9.10 uses integrated intel's GC but i would like to use G210m instead. I've installed nvidia drivers and tried many possible configurations for X server but i still can't make it work.

    I hope someone can help me.

    here is my xorg.conf
    Code:
    Section "ServerLayout"
        Identifier     "Layout0"
        Screen      0  "Screen0"
        InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
        InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    EndSection
    
    Section "Files"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        # generated from default
        Identifier     "Mouse0"
        Driver         "mouse"
        Option         "Protocol" "auto"
        Option         "Device" "/dev/psaux"
        Option         "Emulate3Buttons" "no"
        Option         "ZAxisMapping" "4 5"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        # generated from default
        Identifier     "Keyboard0"
        Driver         "kbd"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
        Identifier     "Monitor0"
        VendorName     "Unknown"
        ModelName      "Unknown"
        HorizSync       28.0 - 33.0
        VertRefresh     43.0 - 72.0
        Option         "DPMS"
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier     "Device0"
        Driver         "nvidia"
        VendorName     "NVIDIA Corporation"
        BusID          "PCI:1:0:0" 
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier     "Screen0"
        Device         "Device0"
        Monitor        "Monitor0"
        DefaultDepth    24
        SubSection     "Display"
            Depth       24
        EndSubSection
    EndSection
    and here is what i get from lspci
    Code:
    00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Memory Controller Hub (rev 07)
    00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset PCI Express Graphics Port (rev 07)
    00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)
    00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 03)
    00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 03)
    00:1a.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 03)
    00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 03)
    00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
    00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
    00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
    00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 6 (rev 03)
    00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 03)
    00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 03)
    00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 03)
    00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 03)
    00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev 93)
    00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation ICH9M-E LPC Interface Controller (rev 03)
    00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation ICH9M/M-E SATA AHCI Controller (rev 03)
    01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Device 0a74 (rev a2)
    01:00.1 Audio device: nVidia Corporation Device 0be3 (rev a1)
    03:00.0 Network controller: Intel Corporation WiFi Link 100 Series
    04:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. Device 1063 (rev c0)

  2. #2
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    16

    Re: nVidia G210m on Asus UL50VG laptop

    Well I do have the same problem, I tried adding to the /etc/apt/sources.list, also installing from the nvidia webpage, and from hardware drives, and all i can get is a black screen after reboot, I already posted sth related to the problem but seems I'm running out of luck, since nobody ask back, what a shame I can't get to work my ubuntu properly...

    Maybe if you could tell me what you have tried might be useful, ir might help to keep looking for info, since I can't find too many on the net, hope that helps a bit, think we have the same issue.

    Greetings

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    5

    Re: nVidia G210m on Asus UL50VG laptop

    I've tried solution found here
    http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=140482

    and I also used different drivers. Curently I'm trying nvidia's newest CUDA driver but no improvement.

    Here is Xorg.0.log
    Code:
    X.Org X Server 1.6.4
    Release Date: 2009-9-27
    X Protocol Version 11, Revision 0
    Build Operating System: Linux 2.6.24-23-server i686 Ubuntu
    Current Operating System: Linux laptop 2.6.31-14-generic #48-Ubuntu SMP Fri Oct 16 14:04:26 UTC 2009 i686
    Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.31-14-generic root=UUID=16dfb73b-7776-4db9-9fb8-c1fc7d927e80 ro quiet splash
    Build Date: 26 October 2009  05:15:02PM
    xorg-server 2:1.6.4-2ubuntu4 (buildd@) 
    	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    	to make sure that you have the latest version.
    Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Nov 18 09:52:02 2009
    (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
    (==) ServerLayout "Layout0"
    (**) |-->Screen "Screen0" (0)
    (**) |   |-->Monitor "Monitor0"
    (**) |   |-->Device "Device0"
    (**) |-->Input Device "Keyboard0"
    (**) |-->Input Device "Mouse0"
    (==) Automatically adding devices
    (==) Automatically enabling devices
    (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    	Entry deleted from font path.
    (==) FontPath set to:
    	/usr/share/fonts/X11/misc,
    	/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
    	/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
    	/usr/share/fonts/X11/Type1,
    	/usr/share/fonts/X11/100dpi,
    	/usr/share/fonts/X11/75dpi,
    	/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
    	built-ins
    (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
    (WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
    (WW) Disabling Keyboard0
    (WW) Disabling Mouse0
    (II) Loader magic: 0x3bc0
    (II) Module ABI versions:
    	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    	X.Org Video Driver: 5.0
    	X.Org XInput driver : 4.0
    	X.Org Server Extension : 2.0
    (II) Loader running on linux
    (--) using VT number 7
    
    (--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:2a42:1043:1af2 Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller rev 7, Mem @ 0xfcc00000/4194304, 0xd0000000/268435456, I/O @ 0x0000cc00/8
    (--) PCI: (0:1:0:0) 10de:0a74:1043:1af2 nVidia Corporation rev 162, Mem @ 0xfd000000/16777216, 0xe0000000/268435456, 0xfa000000/33554432, I/O @ 0x0000dc00/128, BIOS @ 0x????????/524288
    (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
    (II) System resource ranges:
    	[0] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
    	[1] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
    	[2] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
    	[3] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
    	[4] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
    	[5] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
    (II) LoadModule: "extmod"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libextmod.so
    (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.6.4, module version = 1.0.0
    	Module class: X.Org Server Extension
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
    (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
    (II) Loading extension XFree86-DGA
    (II) Loading extension DPMS
    (II) Loading extension XVideo
    (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
    (II) Loading extension X-Resource
    (II) LoadModule: "dbe"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdbe.so
    (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.6.4, module version = 1.0.0
    	Module class: X.Org Server Extension
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
    (II) LoadModule: "glx"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
    (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
    	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
    	Module class: X.Org Server Extension
    (II) NVIDIA GLX Module  190.18  Wed Jul 22 19:06:03 PDT 2009
    (II) Loading extension GLX
    (II) LoadModule: "record"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//librecord.so
    (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.6.4, module version = 1.13.0
    	Module class: X.Org Server Extension
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension RECORD
    (II) LoadModule: "dri"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri.so
    (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.6.4, module version = 1.0.0
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension XFree86-DRI
    (II) LoadModule: "dri2"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri2.so
    (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.6.4, module version = 1.1.0
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension DRI2
    (II) LoadModule: "nvidia"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//nvidia_drv.so
    (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
    	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
    	Module class: X.Org Video Driver
    (II) NVIDIA dlloader X Driver  190.18  Wed Jul 22 18:37:18 PDT 2009
    (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
    (II) Primary Device is: PCI 00@00:02:0
    (II) Loading sub module "fb"
    (II) LoadModule: "fb"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libfb.so
    (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.6.4, module version = 1.0.0
    	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
    (II) Loading sub module "wfb"
    (II) LoadModule: "wfb"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libwfb.so
    (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.6.4, module version = 1.0.0
    	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
    (II) Loading sub module "ramdac"
    (II) LoadModule: "ramdac"
    (II) Module "ramdac" already built-in
    (II) resource ranges after probing:
    	[0] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
    	[1] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
    	[2] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
    	[3] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
    	[4] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
    	[5] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
    (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
    (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
    (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
    (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
    (**) Nov 18 09:52:03 NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
    (II) Nov 18 09:52:03 NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
    (II) Nov 18 09:52:03 NVIDIA(0):     enabled.
    (EE) Nov 18 09:52:03 NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device PCI:1:0:0. 
    (EE) Nov 18 09:52:03 NVIDIA(0):     Please check your system's kernel log for additional error
    (EE) Nov 18 09:52:03 NVIDIA(0):     messages and refer to Chapter 8: Common Problems in the
    (EE) Nov 18 09:52:03 NVIDIA(0):     README for additional information.
    (EE) Nov 18 09:52:03 NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device!
    (II) UnloadModule: "nvidia"
    (II) UnloadModule: "wfb"
    (II) UnloadModule: "fb"
    (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
    
    Fatal server error:
    no screens found
    
    Please consult the The X.Org Foundation support 
    	 at http://wiki.x.org
     for help. 
    Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
    
     ddxSigGiveUp: Closing log
    and output from dmesg
    Code:
    [ 1505.802480] NVRM: failed to copy vbios to system memory.
    [ 1505.802779] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffffffff:899)
    [ 1505.802786] NVRM: rm_init_adapter(0) failed

  4. #4
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    16

    Re: nVidia G210m on Asus UL50VG laptop

    hi, thanks for asking me back, I just checked the link you gave me, and
    It Worked For Me !

    I have the sony VPCCW17FX, and I have the nvidia Geforce G210M and

    I did exactly what egghead3 says, don't know if the model is the issue, but it worked for me, Thanks again, sorry I can't be any help for you, but the problem it's the screen, well the bug that comes with the nvidia drivers.

    Did you try exactly what egghead3 says?, I'm still thinking you should give it another try
    by the way I installed the driver from the nvidia Webpage
    Greetings

  5. #5
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    5

    Re: nVidia G210m on Asus UL50VG laptop

    Heh, I'm glad I could help you
    unfortunately this solution doesn't work for me.
    I believe this is a bigger problem.
    After installation of CUDA driver and successful compilation of example CUDA programs. I tried to start one of them and i got message that it couldn't find a CUDA compatible device. So even if my xorg.conf is good it just won't work.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    16

    Re: nVidia G210m on Asus UL50VG laptop

    have you tried with the "nv" drivers?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •