Results 1 to 4 of 4

Thread: ekiga works, but vgrabbg gets green picture, on logitech orbit af sphere webcam

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Beans
    3

    ekiga works, but vgrabbg gets green picture, on logitech orbit af sphere webcam

    Hello,

    I have a Logitech Orbit AF Sphere webcam, and am trying to access it
    using the "stopmotion" app. Apparently the stopmotion program calls
    vgrabbj to grab an image from the webcam. I am running Ubuntu Desktop
    i386 8.10-RC1.

    When I run Ekiga, it is able to grab video from the Quickcam perfectly.

    When I run the "stopmotion" program, it only imports a green screen.

    When I vgrabbg manually, I get a single green picture.

    I've read a lot of messages in various forums, but nobody seemed to
    have the green picture problem. Since it works in Ekiga, I assume it
    should be able to work with stopmotion/vgrabbj.

    Any suggestions?

    -----

    h@hone:~$ lsusb
    Bus 008 Device 002: ID 046d:0994 Logitech, Inc. QuickCam Orbit/Sphere AF

    -----

    h@hone:~$ vgrabbj -s /dev/video0
    vgrabbj, Version 0.9.6
    Videodevice name: /dev/video0 (UVC Camera (046d:0994))
    Capabilities
    Type : 1 Values can be looked up at videodev.h
    Channels : 1
    Audio : 0
    MaxWidth : 960
    MaxHeight: 720
    MinWidth : 48
    MinHeigth: 32

    Current Settings:
    Brightness: 32896
    Hue : 0
    Color : 8224
    Contrast : 8224
    Whiteness : 0
    Depth : 16
    Palette : YUYV (8)
    Width : 800
    Height : 600
    Chromakey : 0
    h@hone:~$

    -----

    h@hone:~$ vgrabbj -f test.jpg -d /dev/video0 -i svga && eog test.jpg
    Reading image from /dev/video0
    There was no map allocated to be freed...
    h@hone:~$
    (results in green image)

  2. #2
    Join Date
    Oct 2008
    Beans
    3

    Re: ekiga works, but vgrabbg gets green picture, on logitech orbit af sphere webcam

    Bump. Still no luck. Any suggestions?

    Quote Originally Posted by xnoobyxnooby View Post
    Hello,

    I have a Logitech Orbit AF Sphere webcam, and am trying to access it
    using the "stopmotion" app. Apparently the stopmotion program calls
    vgrabbj to grab an image from the webcam. I am running Ubuntu Desktop
    i386 8.10-RC1.

    When I run Ekiga, it is able to grab video from the Quickcam perfectly.

    When I run the "stopmotion" program, it only imports a green screen.

    When I vgrabbg manually, I get a single green picture.

    I've read a lot of messages in various forums, but nobody seemed to
    have the green picture problem. Since it works in Ekiga, I assume it
    should be able to work with stopmotion/vgrabbj.

    Any suggestions?

    -----

    h@hone:~$ lsusb
    Bus 008 Device 002: ID 046d:0994 Logitech, Inc. QuickCam Orbit/Sphere AF

    -----

    h@hone:~$ vgrabbj -s /dev/video0
    vgrabbj, Version 0.9.6
    Videodevice name: /dev/video0 (UVC Camera (046d:0994))
    Capabilities
    Type : 1 Values can be looked up at videodev.h
    Channels : 1
    Audio : 0
    MaxWidth : 960
    MaxHeight: 720
    MinWidth : 48
    MinHeigth: 32

    Current Settings:
    Brightness: 32896
    Hue : 0
    Color : 8224
    Contrast : 8224
    Whiteness : 0
    Depth : 16
    Palette : YUYV (8)
    Width : 800
    Height : 600
    Chromakey : 0
    h@hone:~$

    -----

    h@hone:~$ vgrabbj -f test.jpg -d /dev/video0 -i svga && eog test.jpg
    Reading image from /dev/video0
    There was no map allocated to be freed...
    h@hone:~$
    (results in green image)

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    14
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: ekiga works, but vgrabbg gets green picture, on logitech orbit af sphere webcam

    Have you tried:

    Code:
    LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so vgrabbj -f test.jpg -d /dev/video0 -i svga
    Got the recommendation from:
    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...bj/+bug/364744
    http://n2.nabble.com/Opencv-Samples-...td2302179.html

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    1

    Re: ekiga works, but vgrabbg gets green picture, on logitech orbit af sphere webcam

    I am have this same problem with a Logitech C500. Cheese works find, but stopmotion does not. I would like to try the workaround, but not sure where this LD_PRELOAD command goes. Can anyone tell how to do this or if this workaround works?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •