Page 63 of 88 FirstFirst ... 1353616263646573 ... LastLast
Results 621 to 630 of 874

Thread: New Wacom Bamboo not working

  1. #621
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Southern Ontario, Canada
    Beans
    296
    Distro
    Ubuntu UNR

    Re: New Wacom Bamboo not working

    Quote Originally Posted by James- View Post
    for people reading #541 you will notice that the guide is for 0.8.4-3, but sourceforge only has the newer version(0.8.4-4) I've uploaded the bz2 to my adrive accounthere. I've tried the guide with 0.8.4-4 and it will give you an error that a function is not defined.
    Thanks James-! I didn't realize they removed it from archives.
    I have posted your link into 541.

  2. #622
    Join Date
    Nov 2008
    Beans
    9,635
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: New Wacom Bamboo not working

    Hi James-,

    Thanks for doing that. They started dropping the previous version when the new one was uploaded with the 0.8.4-x series. It's been driving me crazy. They used to keep the old versions. Now it's just the last version of a branch that they keep. I don't remember the LWP going back and updating an old branch when they've started a new one either. Go figure.
    Last edited by Favux; November 16th, 2009 at 12:23 AM.

  3. #623
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    5

    Re: New Wacom Bamboo not working

    Thank you SOOOOOOOO much! It worked perfectly!

    Gracias!

    Lulú

  4. #624
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Northern NJ, USA
    Beans
    4
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Smile Re: New Wacom Bamboo not working

    Thanks to everyone who contributed to this thread, I have my Bamboo Pen working just fine on Karmic 32bit. Plus I got to learn a few things along the way!

  5. #625
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    74

    Re: New Wacom Bamboo not working

    I've been away to the home of Ubuntu (South Africa) On holiday and have missed loads of posts and I feel a bit silly as this is my thread! Anyway, it seems that people have ether moved to the new thread posted by Ayuthia or they have the problem solved (pen and eraser anyway, not touch)

    As for me, I have had a new kernel update so my partially functional tablet now does not work, so I have to start again.

    It seems this thread has become "a runaway success" and a bit unmanageable (I have not even read everything and I started it!). Also, we could probably start a HOWTO thread and have people come back to this thread to ask questions, that would keep the HOWTO thread small and people would not have to read all of this thread.

    What does everyone think?

  6. #626
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    74

    Re: New Wacom Bamboo not working

    Ok, I have followed the HOWTO on post #541 and I have a working pen again, and it is mapped more accurately to the screen because I used to have to run wacomcpl every time I turned my computer on because I could not reach the very bottom of my screen, or the right, it was a few pixels off, so I had to change the mapping so that I could reach it now. But I don't have to any more!

    But now when I take my pen off the screen it jumps up and left a bit, which is kinda annoying, especially if I want to see a tool-tip, because I can't hold my hand still enough for it to come up, so I used to take the pen away from the tablet to keep my mouse still, but now it jumps up and left so I cant

    the eraser does not move the mouse so I don't know if that means it does work or not.

    in wacomcpl I see 2 devices:
    stylus
    touch
    but touch does not have any configuration options available, it seems stylus has more than when I last checked though.

    I get this in /dev/input now:
    Code:
    total 0
    drwxr-xr-x  2 root root     80 2009-12-01 10:33 by-id
    drwxr-xr-x  2 root root    160 2009-12-01 10:33 by-path
    crw-r-----  1 root root 13, 64 2009-12-01 10:33 event0
    crw-r-----  1 root root 13, 65 2009-12-01 10:33 event1
    crw-rw----+ 1 root root 13, 66 2009-12-01 10:33 event2
    crw-r-----  1 root root 13, 67 2009-12-01 10:33 event3
    crw-r-----  1 root root 13, 68 2009-12-01 10:33 event4
    crw-r-----  1 root root 13, 69 2009-12-01 10:33 event5
    crw-r-----  1 root root 13, 70 2009-12-01 10:33 event6
    crw-rw----+ 1 root root 13, 71 2009-12-01 10:33 event7
    crw-r-----  1 root root 13, 63 2009-12-01 10:33 mice
    crw-r-----  1 root root 13, 32 2009-12-01 10:33 mouse0
    crw-r-----  1 root root 13, 33 2009-12-01 10:33 mouse1
    crw-r-----  1 root root 13, 34 2009-12-01 10:33 mouse2
    crw-r-----  1 root root 13, 35 2009-12-01 10:33 mouse3
    lrwxrwxrwx  1 root root      6 2009-12-01 10:33 tablet-wacom-bamboo-pen_touch-stylus -> event4
    lrwxrwxrwx  1 root root      6 2009-12-01 10:33 tablet-wacom-bamboo-pen_touch-touch -> event6
    lrwxrwxrwx  1 root root      6 2009-12-01 10:33 wacom -> event4
    lrwxrwxrwx  1 root root      6 2009-12-01 10:33 wacom-touch -> event6

  7. #627
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Southern Ontario, Canada
    Beans
    296
    Distro
    Ubuntu UNR

    Re: New Wacom Bamboo not working

    Welcome home TheGuyWhoLikeLinux ;v)

    This thread is not where we are doing our work. See the new development thread for latest updates and newer kernels/wacom versions. Start with post #1 by Ayuthia and that'll get you most of the way there. We are still testing fdi stuff and a few oddities, but touch and buttons are working pretty much as they should.

    EDIT: oh the latest fdi is found here at #579, I believe.
    Last edited by kgingeri; December 1st, 2009 at 04:53 PM.

  8. #628
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    74

    Re: New Wacom Bamboo not working

    aah, thanks!

    I think there is a .fdi in the new thread too, which one should I use?

  9. #629
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Southern Ontario, Canada
    Beans
    296
    Distro
    Ubuntu UNR

    Re: New Wacom Bamboo not working

    Quote Originally Posted by TheguywholikesLINUX View Post
    aah, thanks!

    I think there is a .fdi in the new thread too, which one should I use?
    In case you didn't notice my edit, try here post #579

  10. #630
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    1

    Re: New Wacom Bamboo not working

    Thanks to all for your hard work! After several days of fiddling, I finally got my pen tablet to work! Followed KGingeri's instructions with Flavux's Pen tablet 00d4 specific .fdi file and it finally works.
    Last edited by Marika; December 8th, 2009 at 08:00 AM.

Page 63 of 88 FirstFirst ... 1353616263646573 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •