Results 1 to 2 of 2

Thread: Fresh Install 9.04 Help with Xorg.conf PLEASE!!!

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Beans
    11

    Fresh Install 9.04 Help with Xorg.conf PLEASE!!!

    I have a Gateway 700x P4 2.53Ghz 512mb ram with an AGP ATI 8500DV installed. I am already bald from pulling my hair out trying to get the ATI driver to work(still doesn't) I have resigned myself to the VESA driver. Here is my xorg.conf, please look at it and tell me what I'm doing wrong. My machine starts up in low graphics mode and gives me error message: No Devices Detected.

    Section "Device"
    Identifier "Generic Video Card"
    Driver "vesa"
    BusID "PCI:1:0:1"
    EndSection

    Section "Monitor"
    Identifier "Generic Monitor"
    Option "DPMS"
    HorizSync 30-71
    VertRefresh 50-160
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "Default Screen"
    Monitor "Generic Monitor"
    DefaultDepth 16
    SubSection "Display"
    Depth 16
    Modes "1280x1024" "1024x768"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Depth 24
    Modes "1280x1024" "1024x768"
    EndSubSection
    EndSection

    Section "ServerLayout"
    Identifier "Default Layout"
    Screen "Default Screen"
    InputDevice "Generic Keyboard"
    InputDevice "Configured Mouse"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Generic Keyboard"
    Driver "kbd"
    Option "CoreKeyboard"
    Option "XkbRules" "xorg"
    Option "XkbModel" "pc105"
    Option "XkbLayout" "us"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Configured Mouse"
    Driver "mouse"
    Option "CorePointer"
    Option "Device" "/dev/input/mice"
    Option "Protocol" "ImPS/2"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
    Option "Emulate3Buttons" "true"
    EndSection

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Beans
    11

    Re: Fresh Install 9.04 Help with Xorg.conf PLEASE!!!

    Here is my xorg.0.log

    X.Org X Server 1.6.0
    Release Date: 2009-2-25
    X Protocol Version 11, Revision 0
    Build Operating System: Linux 2.6.24-23-server i686 Ubuntu
    Current Operating System: Linux jillbill-desktop 2.6.28-15-generic #49-Ubuntu SMP Tue Aug 18 18:40:08 UTC 2009 i686
    Build Date: 09 April 2009 02:10:02AM
    xorg-server 2:1.6.0-0ubuntu14 (buildd@rothera.buildd)
    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    to make sure that you have the latest version.
    Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Sep 14 17:51:46 2009
    (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
    (==) ServerLayout "Default Layout"
    (**) |-->Screen "Default Screen" (0)
    (**) | |-->Monitor "Generic Monitor"
    (==) No device specified for screen "Default Screen".
    Using the first device section listed.
    (**) | |-->Device "Generic Video Card"
    (**) |-->Input Device "Generic Keyboard"
    (**) |-->Input Device "Configured Mouse"
    (==) Automatically adding devices
    (==) Automatically enabling devices
    (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    Entry deleted from font path.
    (==) FontPath set to:
    /usr/share/fonts/X11/misc,
    /usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
    /usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
    /usr/share/fonts/X11/Type1,
    /usr/share/fonts/X11/100dpi,
    /usr/share/fonts/X11/75dpi,
    /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
    built-ins
    (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
    (WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
    (WW) Disabling Generic Keyboard
    (WW) Disabling Configured Mouse
    (II) Loader magic: 0x3bc0
    (II) Module ABI versions:
    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    X.Org Video Driver: 5.0
    X.Org XInput driver : 4.0
    X.Org Server Extension : 2.0
    (II) Loader running on linux
    (++) using VT number 7

    (--) PCI:*(0@1:0:0) ATI Technologies Inc R200 BB [Radeon All in Wonder 8500DV] rev 0, Mem @ 0xe8000000/134217728, 0xff8e0000/131072, 0xff8d0000/65536, I/O @ 0x0000c800/256, BIOS @ 0x????????/131072
    (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
    (II) System resource ranges:
    [0] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
    [1] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
    [2] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
    [3] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
    [4] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
    [5] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
    (II) LoadModule: "extmod"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libextmod.so
    (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
    Module class: X.Org Server Extension
    ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
    (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
    (II) Loading extension XFree86-DGA
    (II) Loading extension DPMS
    (II) Loading extension XVideo
    (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
    (II) Loading extension X-Resource
    (II) LoadModule: "dbe"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdbe.so
    (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
    Module class: X.Org Server Extension
    ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
    (II) LoadModule: "glx"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
    (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
    ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (==) AIGLX enabled
    (II) Loading extension GLX
    (II) LoadModule: "record"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//librecord.so
    (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 1.6.0, module version = 1.13.0
    Module class: X.Org Server Extension
    ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension RECORD
    (II) LoadModule: "dri"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri.so
    (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
    ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension XFree86-DRI
    (II) LoadModule: "dri2"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri2.so
    (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
    ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension DRI2
    (II) LoadModule: "vesa"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//vesa_drv.so
    (II) Module vesa: vendor="X.Org Foundation"
    compiled for 1.5.99.902, module version = 1.3.0
    Module class: X.Org Video Driver
    ABI class: X.Org Video Driver, version 5.0
    (II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa
    (II) Primary Device is: PCI 01@00:00:0
    (WW) Falling back to old probe method for vesa
    (EE) No devices detected.

    Fatal server error:
    no screens found

    Please consult the The X.Org Foundation support
    at http://wiki.x.org
    for help.
    Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

    ddxSigGiveUp: Closing log

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •