Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: Gnomad2 no longer recognizes Creative Zen in Jaunty

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    29
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Gnomad2 no longer recognizes Creative Zen in Jaunty

    Hello everyone,

    I hope you can help me with a small problem. I have a Creative Zen and I've been using Gnomad2 to transfer video to from my laptop to the Zen in Ibex. Unfortunately, after upgrading to Jaunty, Gnomad no longer sees the Zen. Rhythmbox sees it just fine, and it now even appears on the desktop. However, when I transfer videos directly from the desktop they don't appear in the Zen's list and therefore I can't play them. I believe that if I could get Gnomad working again I wouldn't have this problem. Any help would be greatly appreciated.

    P.S. has anyone found a method to get gapless playback on the Zen?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2004
    Beans
    4

    Re: Gnomad2 no longer recognizes Creative Zen in Jaunty

    I´ve got the same problem, anyone got a solution?

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Beans
    6

    Re: Gnomad2 no longer recognizes Creative Zen in Jaunty

    gnomad work fine if you umount the creative zen and then open gnomad2

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    29
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Gnomad2 no longer recognizes Creative Zen in Jaunty

    Thank you for the excellent advice garvied! That did the trick. Now with my combination of Iriverter and Gnomad2, I'm happily transferring video again. One more question: do you have any recommendations for gapless playback on the Zen in Ubuntu? Rhythmbox 12 isn't getting the job done on my system. Thanks again!

  5. #5
    Join Date
    Jun 2006
    Beans
    21

    Re: Gnomad2 no longer recognizes Creative Zen in Jaunty

    It doesn't work with my Creative Zen V Plus 2GB. I have no additional disks mounted. I use Ubuntu Intrepid Ibex and Gnomad2 doesn't find my device.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Holland
    Beans
    8
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Gnomad2 no longer recognizes Creative Zen in Jaunty

    Quote Originally Posted by huczek View Post
    It doesn't work with my Creative Zen V Plus 2GB. I have no additional disks mounted. I use Ubuntu Intrepid Ibex and Gnomad2 doesn't find my device.
    i was having the same problem, running gnomad with sudo solved it for me hope this helps you

  7. #7
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Pune, India
    Beans
    71
    Distro
    Lubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Gnomad2 no longer recognizes Creative Zen in Jaunty

    I'm also a Creative Zen and I found that 9.04 has fixed many issues and I'm lot more excited to use my Zen with this release as I was able address most of my blocker issues.
    To explain in detail my experience with Zen and other apps I have written a blog, do check the same.

    http://tusharg.blogspot.com

    I hope it will help someone.
    NSA is spying on you! Move to Linux!

    http://tushargok.blogspot.in
    https://prism-break.org/

  8. #8
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    146

    Re: Gnomad2 no longer recognizes Creative Zen in Jaunty

    I'm having the same problem; how do I unmount my mp3 player? I don't see anywhere to unmount like I do my flash drive, etc.
    Last edited by wpwend42; May 10th, 2009 at 08:38 PM.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    southwest Colorado
    Beans
    52
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Gnomad2 no longer recognizes Creative Zen in Jaunty

    Unmount = right click the icon on your desktop and tell it to unmount (towards end of list).

    Otherwise try going to top menu 'Places', scroll down to your device and select. On the left side of the window that opens, you can choose eject icon near the Zen name.

    If you don't see your Zen at all you may have other issues...

    S*

  10. #10
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    146

    Re: Gnomad2 no longer recognizes Creative Zen in Jaunty

    Ok when I go to unmount, I get this error:

    Error initializing camera: -60: Could not lock the device

    and the mp3 player freezes up and won't unfreeze until it runs out of power.

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •