Results 1 to 3 of 3

Thread: Ubuntustudio + nvidia + madwifi issue

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Beans
    34
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Ubuntustudio + nvidia + madwifi issue

    Hi everybody,

    I just installed ubuntustudio-audio from the repos and I've been experiencing rowdy behavior from my machine.
    After installation completed, I rebooted, and when x started up the screen resolution was 800*600 (and not the normal 1024*768) and wifi was not working. I was only able to re-install madwifi after installing linux-headers-2.6.24-23-rt and linux-restricted-modules-2.6.24-23-rt.
    Long story short, I've installed and uninstalled the nvidia driver both thru envy about three times (all the while re-installing madwifi a couple of times in between because after installing nvidia wifi disappears) and finally thru system->administration->hardware drivers. Nothing has changed. My resolution is a catastrophe and I assume nvidia isn't installed properly.
    Also, the mousepad doesn't have double-click since this issue has arisen and in fact the pad doesn't work at all except for moving the arrow.

    here's xorg.conf:

    Code:
    Section "Screen"
            Identifier      "Default Screen"
            Device          "Configured Video Device"
            Monitor         "Configured Monitor"
            SubSection "Display"
                    Depth   24
                    Virtual 640     480
                    Modes           "640x480@60"
            EndSubSection
            Defaultdepth    24
    EndSection
    
    Section "Screen"
            Identifier      "screen1"
            Device          "device1"
            Monitor         "monitor1"
            Defaultdepth    24
    EndSection
    
    Section "Device"
            Identifier      "Configured Video Device"
            Boardname       "vesa"
            Busid           "PCI:0:18:0"
    
            Driver          "nvidia"
            Screen  0
            Option          "NoLogo"        "True"
    EndSection
    
    Section "Device"
            Identifier      "device1"
            Boardname       "vesa"
            Busid           "PCI:0:18:0"
            Driver          "nv"
            Screen  1
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
            Identifier      "Generic Keyboard"
            Driver          "kbd"
            Option          "XkbRules"      "xorg"
            Option          "XkbModel"      "pc105"
            Option          "XkbLayout"     "us"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
            Identifier      "Configured Mouse"
            Driver          "mouse"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
            Identifier      "Synaptics Touchpad"
            Driver          "synaptics"
            Option          "SendCoreEvents"        "true"
            Option          "Device"        "/dev/psaux"
            Option          "Protocol"      "auto-dev"
            Option          "HorizEdgeScroll"       "0"
    EndSection
    
    Section "ServerLayout"
            Identifier      "Default Layout"
      screen 0 "Default Screen" 0 0
            Inputdevice     "Synaptics Touchpad"
    EndSection
    
    Section "Module"
            Load            "glx"
            Load            "v4l"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
            Identifier      "Configured Monitor"
            Vendorname      "Plug 'n' Play"
            Modelname       "Plug 'n' Play"
      modeline  "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
            Gamma   1.0
    EndSection
    
    Section "Monitor"
            Identifier      "monitor1"
            Gamma   1.0
    EndSection
    
    Section "Extensions"
    EndSection
    I really need help with this so if anyone can please help out it would be very appreciated as I've spent most of my day dealing with this. I'm sure it's not such an issue as I've seen somewhat similar posts regarding ubuntustudio and nvidia with relation to restricted-modules and such but I am really very limited in my Linux knowledge - hence this plea to you.
    Last edited by instantkarma; March 26th, 2009 at 03:04 PM.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    uk
    Beans
    Hidden!

    Re: Ubuntustudio + nvidia + madwifi issue

    i believe the reason things messed up is because ubuntu studio has its own realtime kernel for better audio production. of course, this means that any compiled drivers and modules will need to be recompiled and/or reinstalled. your mouse issue sounds odd though. is there anything particularly special about your mouse?

    if you revert back to your prior kernel at the grub screen things should work as normal. of course, this doesn't fix the issue, it just reverts to your old kernel, which won't be as good for audio work as the realtime one.

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Beans
    34
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: Ubuntustudio + nvidia + madwifi issue

    Quote Originally Posted by aeiah View Post
    i believe the reason things messed up is because ubuntu studio has its own realtime kernel for better audio production. of course, this means that any compiled drivers and modules will need to be recompiled and/or reinstalled. your mouse issue sounds odd though. is there anything particularly special about your mouse?

    if you revert back to your prior kernel at the grub screen things should work as normal. of course, this doesn't fix the issue, it just reverts to your old kernel, which won't be as good for audio work as the realtime one.
    Mouse issue resolved. I uninstalled nvidia from system->admin->hardware drivers (unticked the box), rebooted and mouse is fine. No nvidia though.

    So what your saying is that I have to recompile/reinstall nvidia for this current apparently audio-superior kernel? How do I do that? This way?
    I've already tried envy numerous times to no avail...

    Also, how do I revert back to the old kernel? And if I do so, will there be a noticeable effect on ubuntustudio performance?

    Thanks for helping me out here. thumbs up.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •