Results 1 to 2 of 2

Thread: Surround Sound on Audigy SB0090 (emu10k1)

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Beans
    6

    Question Surround Sound on Audigy SB0090 (emu10k1)

    Hi there everybody.

    I'm struggling to get my 5.1 surround working on my Audigy 1 soundcard. ALSA seems to working fine, the code:
    Code:
    speaker-test -Dplug:surround51 -c6 -l1 -twav
    plays the correct sounds through the correct speakers, but I cannot get any 5.1 audio to play over more than just the front stereo speakers nor can I get stereo audio to play over more than just the front stereo speakers.

    I've searched and tried all the ~/.asoundrc modifications to no avail. I've also read a number of posts about [emu10k1] cards and the "wave surround" slider that might be able to help me, but I can't seem to find it anywhere.

    Thanks in advance everybody.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2006
    Beans
    1,876
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Surround Sound on Audigy SB0090 (emu10k1)

    Open terminal, type in...
    Code:
    alsamixer
    Anything marked MM is muted. Highlight it/them and click your m key to unmute. Up/down arrow keys control volume/level.
    Or, if all that shows there is a PulseAudio slider, right-click the speaker icon in your panel, go to "Open Volume Control". On the lower right of the window click "Preferences" and enable what you want.
    Old As Dust.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •