Results 1 to 1 of 1

Thread: Testdisk, disc dur extern USB, fallada de dades i empastrada amb el boot del disc

 1. #1
  Join Date
  Nov 2007
  Beans
  25

  Testdisk, disc dur extern USB, fallada de dades i empastrada amb el boot del disc

  L'altre dia al meu germà, sota LliureX (ma mare s'ha apuntat a classes d'informàtica i és el que li estan ensenyant a utilitzar, quan s'apanye millor ja li posaré Ubuntu vulgaris) se li va desmuntar i remuntar el disc dur USB extern. Jo sospite que va ser cosa del cable USB, que entra una mica fluix. El cas és que estava transferint dades, i en tornar a muntar-se el disc algunes carpetes li apareixien com arxius desconeguts (amb el full de paper escrit). Me l'han dut hui a vore si ho puc apanyar, i he instal·lat el Testdisk i el Photorec, que he vist que tenen prou bona propaganda.

  Quan l'he engegat no hi havia cap arxiu llevat de l'autorun que ve amb el disc per defecte.

  En tafanejar-hi una mica, m'ha dit que el boot sector estava malmès, així que veient alguns tutorials li he dit que copiara el backup al sector d'arracada, però res. També he provat de fer servir la funció de reparar-lo, i tampoc.

  He decidit recuperar els arxius amb el Photorec. Tinc vora 70 gigues ocupats, així que no puc moure-ho tot al meu disc dur extern ni al disc dur de l'ordinador. Tampoc no necessite guardar-ho tot, perquè gran part dels arxius són música, pel·lícules, etc... que o bé també tinc, o bé podem baixar de nou, a banda de l'inconvenient que suposa que no es faça el backup amb el nom original. Només necessite guardar els arxius personals dels meus germans i de ma mare, però no he aconseguit trobar cap opció per fer-ho, només em deixa recuperar el disc sencer o la partició sencera.

  Hi ha cap altre programa similar que em deixe seleccionar els arxius que vull recuperar? Sé que es pot fer, perquè quan feia servir Windows em va passar que vaig esborrar arxius per accident i ho vaig fer així, i seria una feinada instal·lar Windows només per fer servir un programa d'aquests...

  Només necessite saber com seleccionar els arxius amb el photorec, com apanyar de veres el sector d'arrencada o altre programa que em deixe recuperar els arxius tal i com eren originalment.

  Moltes gràcies.

  EDITAT: Per alguna raó ara han aparegut de sobte tots els arxius. Tot i que en desmuntar i tornar a muntar el disc després de copiar el backup no eixien. En qualsevol cas, encara m'interessa saber si hi ha cap programa que deixe seleccionar els arxius en particular que vull recuperar, per si de cas.

  EDITAT 2: He cridat el meu germà per vore si estava tot el que mancava, i resulta que només han reaparegut els arxius que a ell sí li apareixien. Els que li apareixien com a fitxers desconeguts segueixen sense aparéixer.
  Last edited by Bensy; December 10th, 2008 at 09:34 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •