Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Mythtv graphics error in 11.10

  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Adelaide
    Beans
    49
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Mythtv graphics error in 11.10

    Just did a fresh install of Ubuntu 11.10 and installed the driver from AMD 11.9 and the driver from the additional drivers (with a totally fresh install) and my mythtv displays some really odd pink lines then showing the TV.

    It doesn't happen on every channel but it seems its mostly the high definition streams.

    Just to show you what I mean.. I uploaded a video to youtube here: http://www.youtube.com/watch?v=5EiiPcBKfUo

  2. #2
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    3

    Re: Mythtv graphics error in 11.10

    I am having the same issue, but this was an upgrade from 11.04.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Beans
    1

    Re: Mythtv graphics error in 11.10

    Same thing for me upgrading from 11.04.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    3

    Re: Mythtv graphics error in 11.10

    Recordings look fine when viewed outside of mythtv. Playback or recorded or livetv shows vertical pink lines.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Adelaide
    Beans
    49
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Mythtv graphics error in 11.10

    Mine are doing it in recordings AND live TV.

    I think it depends on which channel your viewing.If you have a high def video it goes pink if you have a SD channel it displayes okay.

  6. #6
    Join Date
    May 2005
    Beans
    3

    Re: Mythtv graphics error in 11.10

    Odd pink vertical lines in HD, either Live TV or recorded. SD is fine.
    Using proprietary Nvidia drivers, but I got similar behavior from the open-source drivers, but with some delay in SD processing. HD recordings play OK, so it's looking like this is a MythTV problem.

  7. #7
    Join Date
    Oct 2009
    Beans
    99
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Mythtv graphics error in 11.10

    I had this very same problem, and I thought my card was fried. Here's what fixed it for me (on an Intel i5-2500 using the integrated graphics):


    1. Open the MythTV frontend.
    2. Go to "Utilities/Setup"
    3. "Setup"
    4. "TV Settings"
    5. "Playback"
    6. Hit "Next" until you're on screen 3/8, "Playback Profiles"
    7. Change "Current Video Playback Profile" to Slim


    I'm not sure why this works, but it does

  8. #8
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Adelaide
    Beans
    49
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Mythtv graphics error in 11.10

    I did the same thing in the end after what someone commented on the youtube post. Except I put it to highest resolution and it worked nicely. Having said that my cards are fairly high end so I didn't expect it to fail.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    3

    Re: Mythtv graphics error in 11.10

    Thanks Syntr, that cleared up the problem!

  10. #10
    Join Date
    May 2006
    Beans
    6

    Re: Mythtv graphics error in 11.10

    Someone in another post suggested this, and it turns out to be correct: The bug is in libmpeg2, so you can work around it by using any playback profile that doesn't use that library.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •